Jako tým vyhráváme, jako tým prohráváme. Ukázali jsme, že kvalitu máme, těší Borkovce

Devět vstřelených branek, čtyři body. To je bilance Chrudimi z posledních dvou zápasů a která slibuje zajímavou bitvu proti v tabulce prvnímu Vyškovu. O tom, že chrudimský tým už ukázal svoji kvalitu, má jasno také posila z pražské Sparty Adam Borkovec.

Je před námi poslední utkání před reprezentační přestávkou, jak náročné bude ubránit lídra tabulky z Vyškova?
Určitě to bude těžké utkání, ale to je každé ve druhé lize. Budeme si muset dát pozor na rychlost hráčů Vyškova. Pokud ale budeme všichni plnit taktiku a budeme zodpovědní do defenzívy, tak můžeme zápas zvládnout za plný počet bodů.

Co od Vyškova v Chrudimi čekat. Disponuje řadou zahraničních hráčů, je styl hry jiný?
Ano, určitě. Jak už jsem říkal, hráči Vyškova disponují rychlostí, jsou velice dobře technicky vybavení a není to náhoda, že už několikátým rokem jsou na čele FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dva zápasy po sobě se Chrudimi povedlo bodovat, devět vstřelených branek za dvě utkání dlouho nepamatujeme :) Vypadá to tedy, že směrem do ofenzívy se hra Chrudimi dostává do ideálu?
Devět gólů za dva zápasy je užasný, dostáváme se hodně do situací, kde jsme v zakončení. Hufínovi to začalo padat a lepí mu to. Všichni jsme za to rádi, ale je to práce celého týmu a všichni jsme neskutečně rádi, že jsme dopředu takhle nebezpeční.

Naopak těch inkasovaných branek je poměrně hodně, co zlepšit vzadu?
Inkasovaných branek je hodně, ze začátku jsme měli problém s nabíráním hráčů a individuálními chybami, které potom vedly k inkasování gólu. Pevně ale věřím, že jsme se s klukama už sehráli a do všeho jdeme jako tým. Jako tým vyhráváme i prohráváme, ale ten tým tady je a má svoji kvalitu.

Ty jsi po příchodu do Chrudimi zakotvil v základní sestavě, jak tuto druholigovou štaci vnímáš?
Ano, po příchodu do Chrudimi a po náročné přípravě jsem zakotvil v základní sestavě. Je to úžasné, pořád sbírám zkušenosti od kluků okolo mě i od trenéra. Všichni jsou tady nápomocni a rádi poradí nebo předají cennou zkušenost. Jsem za tuhle příležitost nesmírně rád a vděčný.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 25 34:30 35
8. SK Líšeň 2019 25 29:30 33

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.