Navrátilec Vrána: Jsem rád, že tu jsem. Chci navázat na loňskou jízdu

Krajní záložník Michal Vrána strávil jarní část v Bohemians 1905, kde nastupoval výhradně za třetiligovou rezervu. Před letošní sezonou zkusil zkoušku ve Zbrojovce Brno, nakonec ale zamířil právě do Chrudimi. A do Brna se nyní s týmem aktivně chystá.

Michale, nejdříve se ještě vrátíme k pohárovému zápasu. Jak hodnotíš náš výkon? Bylo náročné hrát na půdě divizního soupeře?
Pohárové zápasy jsou vždycky zrádné. Myslím, že hru jsme měli pevně pod kontrolou a soupeře jsme do ničeho nepustili, naopak my jsme mohli dát daleko víc gólu, ale nebyli jsme důrazný a přesný v koncovce. Cíl jsme splnili a postoupili dál.

Klíčový je postup, bylo to hlavně o tom zvednout si sebevědomí po nepříliš vydařeném vstupu do sezony?
Je důležité, že po delší době jsme vyhráli zápas a věřím, že nám to pomůže do následujících zápasů.

Jak hodnotíš svůj osobní výkon? Do Chrudimi jsi přišel až po letní přípravě, takže tvé zapracování do sestavy je zřejmě ještě v plném chodu..
Nerad hodnotím sám sebe, od toho tu jsou trenéři. Já jsem byl rád, že jsem odehrál celý zapas a cítil jsem se po celý zapas velmi dobře. Je to tak. Přišel jsem dva dny před začátkem soutěže, ale k dispozici jsem mohl být až ve 2. kole proti Vlašimi. Já jsem připravený na 100% a rozhodnutí je jen na trenérech, jestli budu v základní sestavě. Já budu samozřejmě velmi rád. Přeju si, abychom navázali na výsledky jako před rokem. To byla jízda.

Byť jsi byl hráčem Bohemians, dva zápasy v přípravě jsi odehrál právě za Zbrojovku. Proč angažmá v Brně nevyšlo?
Byl jsem tam vlastně celou přípravu a nic nenaznačovalo tomu, že bych tam neměl být, jelikož vše bylo domluvené. Bohužel z nějakých důvodu to nevyšlo.

Naopak ses po jarní části v Praze vrátil do Chrudimi. Jak tento krok v kariéře vnímáš?
Měl jsem více nabídek, ale byl jsem rád, že byla možnost jít do Chrudimi, kde znám prostředí a trenéry. Věřím, že tenhle krok pomůže jak mě, tak Chrudimi.

V sobotu se jede právě do Brna, domácím se zatím vůbec nedaří. Jaký očekáváš zápas? Oba celky by potřebovaly bodovat..
Brno má velmi dobré mužstvo i když začátek dobrý nemají. Myslím, že ještě ukážou jakou mají kvalitu a určitě chtějí postoupit hned do nejvyšší soutěže, takže musí bodovat s každým. Nic lehkého nás tam nečeká. My do Brna jedeme uhrát co nejlepší výsledek a odvézt si nějaké body.

Foto: Vanda Šebková.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 25 45:41 37
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 25 28:37 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.