Za další přípravou do Pardubic. Chceme se porvat o dobrý výsledek, hlásí Kesner

Chrudimští fotbalisté mají před sebou poslední dva přípravné zápasy. V úterý zamíří na pardubické Vinice, kde je od 11 hodin vyzve prvoligový tým, v sobotu doma u Vodojemu zakončí přípravu proti třetiligovým Živanicím. A za týden již na ostro!

Chrudim má za sebou dva týdny přípravy a vstupuje do třetího, prakticky posledního. Jak to tedy zatím v přípravné fázi vypadá? „Letní příprava zatím probíhá standardně. Během prvních dvou týdnů jsme se zaměřili na nabírání kondice, kdy byly tréninky nejnáročnější. Teď se již věnujeme převážně herním činnostem a principům, kterými se chceme během soutěže prezentovat. Sehráli jsme i několik přípravných zápasů proti kvalitním soupeřům z první a druhé ligy," popisuje dosavadní průběh letní přípravy Ondřej Kesner.

Na soupisce Chrudimi v přípravných zápasech se objevuje velké množství nových jmen, které stále ještě bojují o místo v chrudimském dresu. Zároveň probíhá proces aklimatizace. „Kabina se hodně proměnila, ale to se dalo čekat. V posledních letech už to tak u nás většinou bývá, že těch změn je hodně. Někteří důležití hráči odešli, jiní, vesměs mladší kluci, zase přišli. Zatím se s novými kluky pořád poznáváme a pracujeme na tom, abychom byli do začátku soutěže co nejlépe připraveni," doufá kapitán týmu. A jak se to projevuje přímo na hrací ploše? „Na hřišti je znát, že se tvoří nový tým. Zatím to není úplně ono, ale tak to někdy během přípravného období bývá. Některé zápasy jsme odehráli lépe, některé hůře. Důležité je, že se snažíme nedostatky odstraňovat a zlepšovat se jako tým," dodal Kesner.

Předposlední přípravné utkání sehraje MFK Chrudim již v úterý 11.7.2023 od 11 hodin v Pardubicích na Vinici. Soupeřem budou domácí FK Pardubice. „Pikantní pro nás bude především tím, že se budeme znovu moci poměřit s týmem z první ligy. Každá taková zkušenost je pro nás cenná. Chceme se porvat o dobrý výsledek a uvidíme na co to bude stačit. V každém případě věřím, že dokážeme být Pardubicím důstojným soupeřem a našim výkonem přispějeme ke kvalitě utkání," uzavírá Ondřej Kesner.

Souboj mezi Pardubicemi a Chrudimí můžete sledovat ve streamu zde.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 25 42:29 46
3. FC SILON Táborsko 25 36:22 42
4. SK Sigma Olomouc B 25 37:35 42
5. MFK Chrudim 26 45:41 38
6. AC Sparta Praha B 25 45:41 35
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 26 35:35 35
8. FC Zbrojovka Brno 26 34:34 34

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.