Jan Halász: Náš výkon nebyl dobrý

Při utkání byl oznámen jako střelec první branky v utkání proti Třinci, radost ale po premiérovém gólu v dresu Chrudimi nebyla oprávněná. Místo Jana Halásze se míč odrazil do sítě od Filipa Firbachera. Přesto jsme jednoho ze stabilních členů základní sestavy poprosili o zhodnocení nepříliš vydařeného duelu (1:1).

Obránce Jan Halász přišel do Chrudimi před jarní částí sezony jako náhrada za Josefa Koželuha, který se snaží prosadit ve Zbrojovce Brno. A hned od začátku jara zapadl Halász do základní jedenáctky. V základu nechyběl ani v souboji s Třincem a hned v prvním poločase byl u jedné ze dvou nejdůležitější situací celého utkání. Dlouho byl uveden jako střelec prvního gólu Chrudimi, v zápise o utkání byl po utkání opraven jako střelec Filip Firbacher. „Dobře jsem zavíral zadní tyč, což máme dle pokynů trenéra dělat, ani nevím, jak se to odrazilo a od koho, ale hlavně, že to skončilo v brance," řekl těsně po utkání Jan Halász.

Radost ale chrudimským barvám v první půli dlouho nevydržela. O šest minut později přistál balon na hlavě kapitána Foltyna, který nekompromisně vyrovnal. „Nepohlídali jsme si hráče, který byl nabraný osobně. Škoda," vrátil se rychle k situaci z poslední minuty první půle chrudimský bek.

„Bohužel jsme nepředvedli tak dobrý výkon, zejména první poločas byl nezvládnutý. Ale není důvod panikařit, máme bod. Nicméně chceme vyhrávat a v tabulce se posunout co nejvíce dopředu," tvrdí Jan Halász. Právě Halász šel nakonec o poločase dolů, trenér místo něj postavil ofenzivnějšího Petra Juliše. „Kouč to chtěl oživit, přece jen je to třetí zápas v týdnu. Julda to dobře rozhýbal, má velkou rychlost směrem dopředu," komentoval své střídání Halász.

Další šance přijde pro Chrudim v sobotu odpoledne na Julisce proti pražské Dukle, která má skvělou formu a je bodově nejlepší týmem jara celé F:NL. „Žádný zápas ve druhé ize není jednoduchý, poslední může vyhrát klidně s prvním. Máme na to utkání v Praze zvládnout a věřím, že získáme do tabulky nějaké další body," uzavírá Jan Halász.


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.