Mládežnický zpravodaj č. 103

Své jarní zápasy odstartovala i naše mládežnická mužstva. Po dlouhé zimní přípravě se odehrála celá řada zajímavých klání. Jak si v nich naše mužstva vedla se dozvíte v následujících řádcích.

U19

20. kolo: MFK Chrudim - FK Slavoj Vyšehrad 0 : 1 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Lang, Kosina (76‘ Holubec), Gerhart, Hromek (60‘ Dalecký), Tlustý T. (60‘ Pilař), Holub (K), Skohoutil, Čada (60‘ Moc), Straka, Pešek

Hodnocení: V prvním mistrovském utkání jsme bohužel výsledkově propadli. Herně to nebylo zejména v prvním poločase vůbec špatné, ale neproměňovali jsme příležitosti. Ve druhém jsme sice již tak nedominovali, ale paradoxně šancí bylo ještě více. Na druhou stranu Vyšehrad vystrkoval růžky více a více a naší otevřené obraně několikrát zle zatopil a bohužel v 59´ i potrestal a zaslouženě tak vyhrál. Rozhoduje se v pokutovém území a tam jsme dnes byli totálně jaloví.

Allstars: Nikdo


22. kolo: MFK Chrudim - Admira Praha 1 : 1 (0 : 1)

Branky: 79‘ Straka

Sestava: Kobera, Lang, Kosina, Gerhart, Pešek (80‘ Kaválek), Tlustý T., Holub, Skohoutil, Čada (57‘ Dalecký), Straka, Moc (68‘ Pilař)

Hodnocení: Dnes náš výkon snesl přísnější měřítko. Určitou herní kvalitu jsme si drželi po celé utkání, ale opět jsme zahazovali šance. Admira využila svou příležitost ve 26´ a trvalo nám dlouho než jsme se konečně dočkali vyrovnávací branky, o kterou se hezky postaral Jarda Straka. Bohužel utkání jsme nakonec neotočili a v našich řadách po zápase převládalo spíše zklamání.

Allstars: Straka Jaroslav


U18

16. kolo: FC Slovan Liberec - MFK Chrudim 1 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Oberreiter, Dalecký (66‘ Hromek), Holubec, Kosina (62‘ Meduna), Lang, Holý, Fojtů (62‘ Mošner), Čada (76‘ Gocman), Pilař, Wirkner (62‘ Drobný), Tlustý T. (K)

Hodnocení: V Liberci jsme podali dobrý výkon, vypracovali jsme si dostatek šancí, určitě více než domácí. Bohužel jsme žádnou nedokázali proměnit a naopak cca 10 minut před koncem jsme inkasovali ze standartní situace. Prohra nás mrzí, ale za výkon kluky chválíme, ale na zakončení musíme zapracovat.

Allstars: Oberreiter Ondřej

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9506929


17. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 0 : 1 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Kobera, Lang, Kosina (60‘ Meduna), Holubec, Fojtů, Pilař, Novotný (46‘ Holý), Skohoutil, Tlustý, Wirkner (46‘ Mošner), Straka

Hodnocení: První poločas nebyl z naší strany dobrý, chyběl pohyb, byli jsme nepřesní, ale i tak jsme si vypracovali šance, které jsme neproměnili. Hosté měli také nějaké šance, které jsme naštěstí přežili. Do druhé půle jsme změnili rozestavení a na naší hře to bylo znát, hra se zlepšila, bohužel nám zůstalo špatné zakončení a tak zápas dopadl stejně jako v Liberci, chvilku před koncem jsme si nechali vstřelit branku. Z hráčů snesl přísnější měřítko pouze Matyáš Lang.

Allstars: Lang Matyáš


18. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 4 : 1 (2 : 0)

Branky: 54‘ Wirkner

Sestava: Oberreiter, Holý, Holubec, Tůma, Zahradník (46‘ Drobný), Fojtů, Bíško (73‘ Šebek), Novotný, Meduna, Wirkner, Gocman (60‘ Olšán)

Hodnocení: Do Hradce jsme jeli v hodně slepené mladé sestavě (většina sestavy mladší dorost) a i když nám hrubě nevyšlo prvních 5 minut tak se za výkon proti prvnímu týmu tabulky stydět nemusíme. V první 5 minutách jsme dostali dva laciné góly, které nás naštěstí úplně nepoložily. Hradec byl více času na míči a měl i šance, které jsme si dokázali vytvořit i my. Na začátku druhé půle jsme snížili krásným gólem Dominika Wirknera na rozdíl jediné branky, kluci bojovali, ale postupně nám docházely síly, takže to na domácí nestačilo, ti vyhráli zaslouženě. Klukům i přes prohru děkuji za výkon.

Allstars: Meduna Šimon


U17

20. kolo: MFK Chrudim - FK Slavoj Vyšehrad 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 10‘ Gocman, 55‘ Kaválek, 83‘ Bauer

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Komárek, Macháček, Boguaj (75‘ Bauer), Tichý, Bíško, Mošner, Gocman (65‘ Kohout), Drobný (65‘ Meduna)

Hodnocení: V úvodu utkání jsme byli hladoví, ale málo produktivní, mimo branky Gocmana jsme další možnosti nedokázali využít ke skórování (Boguaj, Drobný, Gocman), ve druhém poločase jsme velmi lacině inkasovali, ale úroveň naší hry šla paradoxně nahoru, dokázali jsme hned odpovědět Kaválkem a některé další momenty jsme nedokázali vyřešit gólově (Kohout 2x, Boguaj, Mošner 2x), takže konečný výsledek stanovil až střídající Bauer, který výkonem i přesnou koncovkou potvrdil naše první jarní vítězství.

Allstars: Kaválek Aleš


22. kolo: MFK Chrudim - Admira Praha 4 : 1 (1 : 1)

Branky: 44‘ Kohout, 58‘ Rešetár, 62‘ Látal, 75‘ Valenta

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Procházka, Macháček, Rešetár, Tichý, Boguaj, Mošner, Bauer (46‘ Látal), Kohout (65‘ Valenta)

Hodnocení: První poločas se odehrával mezi oběma šestnáctkami, velmi důrazný soupeř nám dělal problémy, nedostali jsme se do kombinace a měli jsme také nedostatečný pohyb. Hosté šli do vedení po naší nerozhodnosti v našem pokutovém území a my stačili do přestávky alespoň vyrovnat. Druhý poločas byl z naší strany již zcela jiný po všech stránkách, dokázali jsme soupeře přehrát, zlepšili jsme pohyb i důraz v osobních soubojích a dokázali jsme naši převahu vyjádřit i brankově, když zakončení Látala a Valenty bylo velmi chytré a pohledné zároveň. Zranění, nemoci a ostatní okolnosti byly proti nám, ale dokázali jsme se se vším nakonec popasovat se ctí.

Allstars: Macháček Adam


U16

16. kolo: FC Slovan Liberec - MFK Chrudim 4 : 2 (2 : 1)

Branky: 21‘ Novák, 76‘ Bauer

Sestava: Zavřel, Karlík (66‘ Schejbal F.), Tůma, Andrejs, Zahradník (70‘ Mrázek), Koutský (70‘ Popílek), Henderson (55‘ Horký), Růžička, Novák, Bažout, Bauer

Hodnocení: Utkání zhodnotil nováček týmu Šimon Karlík: Dne 4.3.2023 nastoupilo MFK Chrudim U16 v Liberci ke svému prvnímu zápasu jarní části. Počasí nám nepřálo, ale hráči se nenechali odradit a nastoupili v požadované sestavě. Tento tým doznal hned několika změn. Svoji premiéru ve funkci kapitána mužstva odehrál Craig Gordon Henderson. Dalším nováčkem v týmu je Šimon Karlík, který přišel ze Slatiňan. Vzhledem k velikosti hřiště jsme hned předpokládali, že zápas nebude jednoduchý. Ač jsme se snažili 1. gól vstřelil v 11. minutě soupeř. Během 10 min jsme vyrovnali na 1:1 chybou libereckých obránců. Náš první gól vstřelil Matyáš Novák. Poté dostal tým Liberce šanci, protože rozhodčí proti nám nařídil penaltu. Proměnit se ji však nepodařilo a náš golman Mikuláš Zavřel ji chytil. Bohužel po 5 min byla nařízena druhá penalta, i když neprávem a tu se již podařilo protihráči proměnit. Do druhé poločasu jsme nastoupili s odhodláním vyrovnat a hlavně vyhrát. Bohužel se nám to nepodařilo a další gól jsme inkasovali v 58. minutě. Mezi 60. až 70. minutou se trenér rozhodl k výměně hráčů, a tím osvěžil hru. Hra měla rychlý průběh a soupeřům se podařilo šance lépe využít a v 70. minutě nám vstřelil gól na 4:1. Na tento gól soupeře jsme zareagovali a výstavní střelou, kterou míč vsítil do soupeřovi branky náš útočník Josef Bauer. V posledních 20 minutách se nám dařilo více prosazovat i v útoku, ale bohužel se nám dát další gól
nepodařilo. Po bojovném utkání jsme v prvním zápase jarní části neuspěli a na hřišti Liberce jsme prohráli 4:2. Nevěšme hlavy, první neúspěch nás nesmí odradit.

Komentář trenéra: Do utkání jsme vstupovali s jasným cílem - hrát zodpovědně a důrazně, soupeři nedovolit brzy skórovat a tím ho dostávat do psychické nepohody a být tak těžším soupeřem než v prvním podzimním utkání. Bohužel jsme inkasovali již ve 11. minutě. Díky dobré práci dokázal Novák vystihnout přihrávku domácích a vyrovnat. Soupeři pak přálo štěstí, po naší chybě byla správně nařízena první penalta, kterou však Zavřel dokázal ukrýt do svých rukavic, za necelých 5 minut později rozhodčí s překvapením pro všechny hostující příznivce nařídil pokutový kop číslo 2. V poločasové přestávce jsme si vyříkali jak má naše pojetí hry vypadat, chtěli jsme přidat na důrazu a dělat to soupeři co nejtěžší. Bohužel ten poté dokázal opět 2x skórovat. V posledních 20 minutách jsme se dokázali chytit a díky zvyšující se aktivitě jsme dostávali soupeře pod tlak, bohužel však pouze s jedním gólovým momentem Bauera.

Našim hráčům patří pochvala za nasazení a bojovnost, technické a taktické nedostatky rozebereme u videa. Soupeři patří dík za kvalitní utkání, které jsme mohli sehrát, hrálo se ve velkém tempu nahoru a dolů.

Allstars: Růžička Adam

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9506943


17. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 0 : 1 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Zavřel, Schejbal F. (46‘ Drobný), Tůma, Andrejs, Bažout, Koutský, Popílek (60‘ Schejbal D.), Uhlíř (46‘ Látal) Růžička, Mrázek, Novák

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Adam Růžička: První poločas jsme se nedostali na půlku soupeře, prohráli jsme každý osobní souboj. Skončilo to gólem na 0:1 u konce poločasu. V druhém poločase po změně rozestavení a vystřídání jsme dokázali zatlačit soupeře, ale i přes velké šance to gól nepřineslo. Výsledek 0:1.

Komentář trenéra: Absolutně nezvládnuté utkání. Z naší strany velmi nepovedený výkon, ve kterém se jen těžko hledají pozitiva. Z principů naší hry tam nebylo nic. S hráči bylo utkání důkladně rozebráno a věřím, že se podobný výkon nebude opakovat!!!

Do Allstars jsme zvolili Honzu Mrázka, který jako jeden z mála na hřišti bojoval o každý metr.

Allstars: Mrázek Jan


18. kolo: FC Hradec Králové - MFK Chrudim 5 : 1 (1 : 1)

Branky: 7‘ Koutský (pk)

Sestava: Podaný, Andrejs, Tůma (69‘ Schejbal F.), Karlík, Bažout, Koutský, Horký (69‘ Zahradník), Růžička, Novák (57‘ Dvořák), Mrázek (57‘ Zářecký), Popílek (46‘ Schejbal D.)

Hodnocení: Oproti minulému týdnu se na hřišti ukázal zcela jiný tým – tým, který bojoval, přesně plnil úkoly a chtěl být úspěšný. Již v 7‘ jsme po výborné práci Adama Růžičky zahrávali pokutový kop, který Koutský suverénně proměnil. Šance pak byly na obou stranách, hrálo se v hodně intenzivním tempu, soupeř sice držel více míč, ale my se mu dokázali vyrovnat v dalších aspektech hry. Ve 24‘ sudí ukázal na pokutový kop podruhé v utkání, tentokrát však proti nám, hráč soupeře si pro faul došel, pomohl tomu a sudí mu uvěřil. 1:1. Do druhé poločasu jsme nechtěli nic měnit, veděli jsme, že Tůma má v nohách již 90‘ za U18. Soupeř na nás vletěl a hned po začátku druhého poločasu se dostal do vedení. Nám následně došly síly a soupeř to měl jednodušší. Pan rozhodčí během utkání často přehlížel nesportovní chování soupeře, kdy naši hráči byli pravidelně mimo hru dohrávání za hranou pravidel.

Našim hráčům patří velká pochvala hlavně za první poločas, kdy se dokázali rovnat jednomu z nejlepších ročníků 2007 v republice.

Allstars: Tůma Filip


U15

14. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 2 : 2 (0 : 0)

Branky: 51‘ Hilbert, 60‘ Průša

Sestava: Paták, Daniel (51‘ Juriček), Tlapák (61‘ Nejedlý), Holeka, Hilbert, Polák (51‘ Lorenc), Zvěřina (69‘ Tesař), Valeš (41‘ Souček), Kumpošt, Kusý, Krbálek (41‘ Průša)

Hodnocení: Vyrovnané utkání, jemuž odpovídá konečný nerozhodný výsledek. Tým v určitých fázích zápasu naznačil své možnosti. Určitě je na čem stavět.

Allstars: Paták Petr


U14

14. kolo: MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 5 : 3 (2 : 2)

Branky: 6‘ Vágner, 34‘ Dušek, 43‘ vlastní gól, 45‘ Vencl, 71‘ Mazal

Sestava: Smrček (41‘ Gabriel), Šustr (50‘ Mazal), Čapka, Polák, Holešínský (60‘ Bodnár), Dušek (41‘ Kaška), Lorenc, Dvořák, Vencl, Novák, Strnad

Hodnocení: V úvodu zápasu jsme měli několik zajímavých příležitostí, bohužel jsem dokázali zužitkovat jen jednu. Soupeř nás dokázal po našich chybách potrestat 2 góly. Zápas jsme po rychlých akcích dokázali v druhém poločase strhnout na svoji stranu. Naše hra celkově nebyla příliš dobrá. Často jsme lacině přicházeli o míč, ukvapeně jsme řešili situace a dělali spousty chyb.

Allstars: Benák Matyáš


U13

1. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - FK Pardubice 0 : 15

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Barvík, Voňka, Janeš, Pištora, Sokol, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli 1. MU s FK Pardubice, bohužel pro nás ne moc dobře. Pardubice ukázali, že máme na čem pracovat a dál se rozvíjet. A zaslouženě si odvezly body. Prázdniny a termín konání zápasu nebyl pro nás moc příznivý. Musíme hodně makat a zabrat.

Allstars: nikdo


2. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - RMSK Cidlina Nový Bydžov 3 : 3

Branky: 23‘ Koblížek, 56‘ Ficek, 59‘ Janeš

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Janeš, Pištora, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Martinec, Mach, Drbal

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli druhý zápas na UMT s odstupem pár dnů. Ve středu to nebylo nijak valné, tak jsme udělali několik změn, a to se vyplatilo. Kluci nastoupili, odhodláni hrát to co jsme zkoušeli v tréninku a také se nám to dařilo. Hra se přelévala ze strany na stranu, tedy nebylo nouze o pěkné akce z obou stran. V první třetině se první prosadil soupeř 0:1. Následně se nám z přímého kopu podařilo vyrovnat Adamem Koblížkem 1:1 a těsně před koncem třetiny si vedení vzal soupeř zpět 1:2.

V druhé třetině jsme dlouho tlačili a snažili se soupeře mačkat, ale i v tomto momentu jsme se nevyvarovali občasných individuálních chyb, které hasil náš „Gólman“. Což kluky nabudilo a dvěma góly po pěkných akcích Šimona Ficka 2:2 a Šimona Janeše 3:2 jsme druhou třetinu zakončili vítězně.

V třetí třetině již bylo vidět hodně osobních soubojů a plno pěkných akcí z obou stran. Opět jsme se nevyvarovali chyby a toho soupeř využil a vstřelil vyrovnávací branku 3:3. Kluci chtěli vyhrát, ale nevyužité šance a klid v noze je o to připravil. Zároveň i soupeř byl kvalitní a dokázal odolávat i našemu tlaku v závěru utkání.

Allstars: Janeš Šimon


U12

1. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - FK Pardubice 0 : 22

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Šupí, Staněk, Říha, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Nejtek, Teplý, Fianda, Šimon, Dubina, Kaluža, Kvoch, Laštůvka

Hodnocení: Do zápasu jsme nastoupili s velkým respektem k soupeři. Výkon, který jsme předvedli na podzim v Pardubicích a výkon v tomto zápas to bylo jako noc a den. Na tento zápas je třeba zapomenout a jít dál.

Allstars: Teplý Patrik


2. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4 : 6

Branky: 7‘ Laštůvka, 35‘ Podlucký, 42‘ Teplý, 74‘ Kaluža

Sestava: Šupík, Říha, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Nejtek, Teplý, Fianda, Šimon, Gellér, Kaluža, Adam, Laštůvka, Vancl

Hodnocení: Zápas byl určitě po herní stránce z naší strany zajímavější než s Pardubicemi. Některé fáze hry z naší strany byli hodně zajímavé a správné řešení jsme volili, ale některé jsme nezvládli. Hráči budou muset dál na sobě pracovat , aby šli tou správnou cestou v klubu.

Allstars: Pilař Radek

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.