Míkův recept: Trpělivě vzadu a proměňovat šance

Fotbalisté Chrudimi se po dvou venkovních duelech v Jihlavě a Praze těší na první domácí souboj. Remízu se Spartou Praha B budou chtít umocnit v souboji s Táborskem. Dosavadní dva výkony chrudimského týmu rozebral obránce Václav Míka!

Dva zápasy, dva body. Svěřenci trenéra Radka Kronďáka po dvou bezbrankových remízách i nadále drží skvělou šestou příčku, situace v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je ale nesmírně vyrovnaná. A tak se bod ze Žižkova proti rezervě pražské Spartě může velmi hodit. „Sparta měla v sestavě hráče z áčka, věděli jsme to a připravovali jsme se na to. Upravili jsme systém a uspěli jsme. Bod bereme, měli jsme i nějaké šance, ale to soupeř taky," vrátil se k hodnocení posledního zápasu obránce Václav Míka.

Právě on musel společně s Dominikem Haškem ve stoperské dvojici odvracet velkou řadu nepříjemných centrů do šestnáctky, vzhledem k výsledné nule na kontě inkasovaných branek ale uspěl. „Trochu mě to překvapilo. Sparta má řadu technických hráčů, ale centrů posílali do vápna hodně. Poradili jsme si s tím opravdu dobře," chválí sebe i své spoluhráče v defenzívě, která prošla před jarem znovu jistou úpravou. „Změny byly, přišli noví kluci, ale známe se a byli jsme spolu celou zimní přípravu. Sedli jsme si, je to dobré," dodává kmenový hráč plzeňské Viktorie.

Se dvěma body ze dvou venkovních zápasů tak panuje spokojenost. „Dobré je, že neprohráváme, ale chtělo by to už za tři. Po bodu to naskakuje pomalu, ale bereme to. Musíme být trpěliví, hrát vzadu bezpečně a proměňovat šance. Ono to přijde," slibuje fanouškům Míka. Nula na kontě vstřelených branek ze dvou jarních zápasů ho neznepokojuje: „Je pravda, že držíme málo balon. Ale musíme mít hlavy nahoře a věřit si, na útočné půlce míč podržet, párkrát si to otočit. A když bude šance, tak hlavně proměnit."

Další šance přijde v dohrávce s Táborskem, která se hraje v sobotu 25.3.2023 netradičně od 14 hodin.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.