Svoboda po Jihlavě: Bránili jsme dobře, remíza je spravedlivá

První mistrovské vystoupení v chrudimském dresu má za sebou, mimo jiné, obránce Václav Svoboda, který jako poslední hráč doplnil chrudimský kádr před jeho uzavřením. A hned v prvním zápase v Jihlavě ukázal, že bude platnou posilou.

Hned v prvním vašem zápase za Chrudim obranná čtveřice v čele s gólmanem neinkasovala, hodnotíte vystoupení v Jihlavě tedy pozitivně?
Vzadu jsme předvedli velmi dobrý výkon, hráli jsme zodpovědně a zároveň se snažili hrát rychle nahoru. V prvním poločase se nám to poměrně dařilo, po pauze už měla Jihlava více ze hry. Ale my bránili dobře až do nějaké 80. minuty, do té doby jsme soupeře k ničemu nepustili, až poté se musel Jirka Floder blýsknout třemi zákroky. Remíza byla zasloužená.

Jak jsi sám řekl, Jihlava dlouho neměla nic, až na nepříjemné centry ze stran. Připravovali jste se konkrétně na ně?
Přímo na centry úplně ne, spíše komplexně. Tušili jsme, že domácí budou mít více ze hry a že my nebudeme tolik na balonu. Spíše jsme se chtěli soustředit na náš výkon a zejména pečlivou hru směrem dozadu. Jeli jsme sem s tím, že musíme bodovat, jestli se chceme udržet nahoře v tabulce, což se nám povedlo. Předvedli jsme zodpovědný výkon, v týdnu nás navíc skolila viróza a i vzhledem k tomu beru bod jako úspěch.

Ty sis zkusil nejvyšší soutěž, první ligu na Slovensku i ČFL. Nyní máš za sebou první druholigový zápas. Jaká je tedy druhá česká liga?
Náročná (směje se). Těžko se to srovnává, ale řekl bych, že více soubojová a opravdu hodně náročná na fyzičku.

Na kraji spolupracuješ s mladým Filipem Sotorníkem, jak ti vyhovuje?
Strašně moc. Soty mě poslouchá na slovo, což je výborný a mám jistotu, že když mu dám balon, tak ho většinou neztratí a já můžu útočit. V přípravě jsme spolu hráli poločas, nyní celý zápas v Jihlavě a myslím si, že dobrý (směje se).

Jaký jsi ty vlastně za typ obránce?
Rozhodně zodpovědný směrem dozadu, to je základ, od toho je slovo obránce. Ale když můžu jít dopředu, rád si zaútočím.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.