Brankář Floder: Příprava byla dlouhá a náročná. Jsme připraveni

Z pozice brankářské jedničky bude do jarní části sezony vstupovat gólman Jiří Floder, který by měl, stejně jako v předchozím období, patřit k základním stavebním pilířům mužstva. A právě on se ohlédl za přípravným obdobím a podíval se na úvodní duel v Jihlavě.

Je za vámi přípravné období - jak náročné bylo a jak ho hodnotíš?
Bylo dlouhé a náročné, ale to k tomuto období patří. První část přípravy byla více zaměřena na kondiční složku, ať už ve formě herních cvičení nebo formou běhů. My brankáři jsme měli speciální brankářská cvičení pod vedením trenéra Pavlíka. Všichni jsme tréninkové dávky zvládli a věřím, že budeme dobře nachystaní na jarní část sezóny.

Co samotné zápasy - tentokrát se výsledkově příliš nevedlo, nebudete to mít jako hráči v hlavě?
Samozřejmě jsme chtěli některé přípravné zápasy zvládnout lépe jak výsledkově, tak také herně. Někdy se nám to dařilo více, někdy méně. Nedostatky a chyby jsme si vždy důkladně vyhodnotili u videa. Tyto zápasy nám ukázaly, na čem máme pracovat a na čem naopak stavět. Nemyslim si však, že by nás nepříliš dobré výsledky v přípravě měly nějak svazovat do jarní části soutěže.

Celou přípravu ukončila zrušená generálka, je to z tvého pohledu problém?
Bylo by pro nás lepší, kdybychom generálku na přírodní trávě sehráli, ale jako zásadní problém to nevidím. Přípravných zápasů bylo celkem dost.

Jak se podle tebe změnil tým oproti podzimu? V této pauze těch změn zase tolik nebylo..
Kádr se oproti minulé zimě tolik nezměnil. Kluci, co k nám teď v zimě přišli, tak s námi už absolvovali Tipsport ligu před zimní pauzou. Na Tipsport ligu nám už naopak chyběli Michal Vrána s Pepou Koželuhem, kteří se posunuli do ligy, takže jsme měli dost prostoru na sehrání.

Máš tu nového brankářského parťáka při zranění Ondry Macha, jak se ti s ním spolupracuje?
S Bratisem se mi spolupracuje dobře, zapadnul mezi nás rychle. Celkově máme v našem brankářském minitýmu velmi dobrou atmosféru, ve které se cítíme dobře, a zároveň se můžeme nadále všichni zlepšovat.

Do soutěže vstoupíte v Jihlavě. V minulé sezoně jste na jejím hřišti dokázali zvítězit. Je tedy psychická výhoda na naší straně, když jsme si dokázali, že to jde?
Většina kluků v kabině si ten zápas pamatuje, bavili jsme se o tom. Můžeme v tom mít nepatrnou psychickou výhodu, ale bude se jednat o jiný zápas a my se hlavně musíme koncentrovat sami na sebe a na zápas, co nás čeká.

Jaký tam očekáváš zápas? Je začátek vždy trochu opatrnější?
První jarní kola bývají vždy opatrná, přece jenom obě mužstva přes tři měsíce nehrála ostrý mistrovský zápas. Nesmíme však mít nějaké přehnané obavy, ale naopak věřit ve vlastní síly.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.