Podpis smlouvy a hned gól. Skvělé období, těší Bauera

Prošel chrudimskou mládežnickou základnou, zahrál si za rezervu a nyní se propracoval až do A-týmu. Řeč je o osmnáctiletém záložníkovi Davidovi Bauerovi, který se hned v prvním přípravném zápase s Opavou (1:3) prosadil a stále hlasitě si tak říká o pevné místo v druholigovém kádru.

Mladý záložník MFK Chrudim zažívá velmi turbulentní fotbalové období. Na přelomu kalendářního roku podepsal profesionální smlouvu, zapojil se do přípravy s prvním týmem a hned v úvodním utkání proti Opavě skóroval. „Určitě mě těší, že jsem dostal možnost podepsat profesionální smlouvu. Jsem za to velice rád. Navíc jsem se ještě prosadil v prvním zápase. Toto období je pro mě zatím skvělé," radoval se David Bauer.

Po řadě sezon v mládežnických výběrech MFK Chrudim je pro něj příprava s A-týmem zcela něčím novým. „Příprava je velice intenzivní, už od začátku jsme do toho šlápli naplno. Mužský fotbal je veliký rozdíl oproti mládežnickému, ale i tam jsme měli tvrdou přípravu," hledá rozdíly. „Cítím, že za tu dobu jsem se posunul. A doufám, že dostanu více prostoru," dodává.

Právě Chrudim má za sebou úvodní přípravný zápas před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, proti Opavě duel výsledkově nevyšel, soupeř zvítězil 3:1. „Řekl bych, že první poločas se nám povedl, ale ke konci jsme dostali gól, kterému předcházelo spoustu chyb. Druhý poločas byla Opava pohyblivější a nebezpečnější a dokázala zápas otočit ve svůj prospěch. Tréninky jsou docela náročné, ale to k přípravě patří. Jsou zaměřené na fyzičku i na herní kombinaci," popisuje první část přípravného období David Bauer.

Další přípravný zápas sehrají chrudimští fotbalisté v sobotu od 11 hodin proti Vlašimi, hrát se bude znovu na umělé trávě Stadionu Emila Zátopka.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.