Říjen vše zlomil. Jsme vyspělejší, tvrdí Floder

První část sezóny je za námi a nám nezbývá nic jiného, než se poohlédnout za úspěšnou podzimní částí, ve které se chrudimští fotbalisté umístili na šesté pozici FN:L. Na otázky ohledně dobrých výsledků i výhledů do jarní části soutěže nám odpovídal hráč mezi třemi tyčemi Jiří Floder.

Když bys měl porovnat povedené jaro z minulé sezóny s letošním podzimem, v čem to bylo jiné? Je tým vyspělejší?
Na jaře to bylo jiné v tom, že jsme se nacházeli na sestupových příčkách a náš cíl byl udržet se ve druhé lize. Prohráli jsme pouze druhé jarní kolo v Třinci a od té doby jsme neprohráli a cíl jsme splnili. Bojům o záchranu se chceme v léto sezóně vyhnout a hrát daleko od sestupového pásma. Většina kádru jarní jízdu zažila, takže si myslím, že díky této zkušenosti jsme vyspělejší.

Ten vstup do sezóny nebyl úplně nejlepší, ale poté se výkony raketově zvedly. Čím si to vysvětluješ?
Vstup do této sezóny jsme si představovali lepší, hlavně v domácích zápasech. Na domácím hřišti jsme sice začali vítězstvím nad Příbramí, ale následovaly dvě porážky s Jihlavou a Spartou B. Ačkoli kádr měl podobné složení jako na jaře, tak nějaké změny v sestavě proběhly a trvalo nějaký čas, než si vše sedlo, tak jak mělo. Zlomovým měsícem byl určitě říjen, kdy jsme udělali celkem 11 bodů a posunuli se do vrchní poloviny tabulky.

Jaký je hlavní cíl do jarní části soutěže?
V této sezóně je tabulka tak strašně vyrovnaná, že i přes naše současné 6. místo je hlavním cílem držet si nadále bodový odstup od sestupových vod. Já ale věřím, že navážeme na úspěšný podzim a budeme v tabulce vysoko.

Co vám přináší Tipsport Liga?
Tak jako v každém přípravném období a v přátelských zápasech bude nejdůležitější, aby se nikdo nezranil. V těchto zápasech bude prostor na vyzkoušení věcí z tréninků. Zároveň budeme mít možnost změřit síly také s ligovými celky, což je vždy zajímavá konfrontace.

Jak moc se už těšíš na tu vánoční dovolenou?
Těším se, bude čas si odpočinout jak fyzicky, tak také psychicky. Vánoční svátky patří mezi nejkrásnější časy v roce a těším se až je strávím v okruhu svých nejbližších.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.