Mládežnický zpravodaj č. 102

Naše mládežnická mužstva mají podzimní část sezóny za sebou. Jak si vedla v posledním mistrovském zápase tohoto roku a na jaké pozici v tabulce budou přezimovat?

U19

15. kolo: MFK Chrudim : FK Mladá Boleslav 3 : 0 (2 : 0)

Branky: 19‘ Straka, 37‘ Skohoutil, 90‘ + 6‘ Smutný

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina, Vondrouš, Hromek (69‘ Lang), Dalecký, Pilař, Holub, Skohoutil (69‘ Tlustý T.), Moc (61‘ Mec), Straka (78‘ Smutný)

Hodnocení: Utkání jsme vyhráli rozdílem třídy v podobě výsledku 3:0 a zakončili jsme tak další úspěšnou půl sezónu v České lize dorostu, kdy jsme se ve velké konkurenci umístili na velmi krásném 6. místě ve 20 ti členné skupině, se ziskem 33 bodů a aktivním skóre 35:30.

Allstars: Holub Denis


U18

15. kolo: FK Čáslav : MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 0)

Branky: 63‘ Skohoutil, 80‘ Čada

Sestava: Kobera, Holý, Lang, Holubec, Kosina (46‘ Hromek), Mec, Tlustý T., Wirkner (61‘ Skohoutil), Moc, Čada, Smutný (61‘ Pilař)

Hodnocení: Poslední mistrovské utkání jsme odehráli na mimořádné těžkém terénu, který znemožňoval kombinaci a když jsme se o ní pokusili, tak jsme byli předem odsouzeni ke ztrátě míče. Navíc jsme v prvním poločase vyrobili několik zbytečných ztrát a tím dali možnost soupeři dostat se do šance, naštěstí to buď domácí pokazili nebo si poradil Matěj Kobera. Sami jsme si žádnou velkou šanci nevytvořili. Ve druhém poločase jsme zvýšili pohyb a hlavně začali být přesnější a tím jsme domácí ještě více začali přehrávat. A když jsme Patrikem Skohoutilem vstřelili vedoucí gól, tak se nám hrálo o hodně lépe a utkání dovedli zaslouženě ke třem bodům. Klukům děkuji za celou podzimní část, s drtivou většinou zápasů můžeme být spokojeni.

Allstars: Čada Denis


U17

15. kolo: MFK Chrudim : FK Mladá Boleslav 1 : 3 (1 : 1)

Branky: 7‘ Kaválek

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Holeka, Macháček, Rešetár, Bíško, Olšán (80‘ Kolbaba), Tichý (65‘ Gocman), Mošner (65‘ Meduna), Drobný (65‘ Bauer)

Hodnocení: Hosté vtrhli do utkání jako uragán, ale za chvilku jsme se probrali i my a šli jsme do vedení po rohovém kopu Tichého Kaválkem – 1 : 0 již v 7.minutě. Situace se střídaly před oběma brankami, hra byla důrazná a oba týmy si vypracovaly svoje možnosti. Vyrovnání přišlo po naší chybě v rozehrávce před vlastní šestnáctkou ve 43.minutě – 1 : 1. Po pauze jsme dokázali opět více zabrat, ale prosadit se nedokázal ani Mošner a vzápětí ani Biško ve velké šanci sám před golmanem. I hosté měli možnosti, ale také nebyli přesní nebo je vychytal Zářecký. Rozhodnutí přišlo v 75.minutě po hrubce a nedůrazu Meduny ve vlastní šestnáctce – 1 : 2. Třetí branka padla v závěru z brejkové situace – 1 : 3. Hosté si za vítězstvím více šli, více chtěli vyhrát. U nás svůj part nezvládli především střídající hráči, kteří se do utkání vůbec nedokázali dostat (mimo Pavla Kolbaby) a měli jsme být produktivnější. Hráno na UMT.

Allstars: Holeka Josef


U16

15. kolo: FK Čáslav : MFK Chrudim 2 : 1 (1 : 0)

Branky: 86‘ Henderson

Sestava: Zavřel, Dvořák, Komárek, Bažout, Schejbal D. (46‘ Růžička), Koutský, Mrázek (53‘ Henderson), Uhlíř (70‘ Popílek), Horký (70‘ Papoušek), Novák, Spálenský (70‘ Schejbal F.)

Hodnocení: Do našeho posledního utkání v podzimní části soutěže jsme vstoupili velice špatně. Po nezvládnuté situaci v pokutovém území se proti nám již v 5. minutě zápasu zahrával pokutový kop, který soupeř umístěnou střelou přímo do šibenice proměnil. Tato naše fatální chyba nás trochu upozornila na to, že zápas se nevyhraje samotný, a proto jsme museli přidat na výkonu. To se nám i chvilku dařilo. Po několika dalších, sporně odpískaných situacích rozhodčím, jsme opět výkonnostně spadli. Do druhého poločasu jsme nastupovali s tím, že i na hřišti, kde by se mohly „sázet brambory“, musíme vyhrát a skóre otočit. Začátek jsme ale opět nechytli a hned v 1. minutě druhého poločasu jsme mohli inkasovat další branku. Náš brankář Miki naštěstí střelu zneškodnil. Postupem času jsme byli schopni vytvářet si šance, které jsme ale bohužel neproměňovali. Soupeř využil našeho nedůrazu a v 74. minutě proběhl téměř od rohového praporku skrz vápno a nekompromisně zakončil, čímž zvýšil skóre na 2:0. My se ale nevzdávali a zkoušeli vylepšit výsledek. V 86. minutě po krásné nahrávce šel do úniku Greg, který svou šanci proměnil a zakončil tak na konečných 2:1. Kluky bych chtěl pochválit za předvedený výkon, ačkoliv jsme si zápas prohráli téměř sami po našich hrubých chybách. Z těchto chyb se musíme poučit a v dalších zápasech je neopakovat.

Komentář trenéra: Na velmi těžkém terénu jsme sehráli utkání s posíleným soupeřem. Fotbal se vzhledem k terénu nehrál vůbec, jednalo se o bojovné utkání. V úvodu jsme neproměnili 2 velké gólovky, načež byla soupeři přiznána velmi sporná penalta. První poločas jsme další větší šance neměli. Do druhého poločasu jsme se chtěli mnohem více namotivovat a zápas vyhrát, naše hra se zlepšila, dokázali jsme trefovat potřebné prostory, avšak bez gólového efektu. V 70‘ jsme změnili rozestavení a dostali soupeře pod tlak, avšak i přes řadu šancí jsme dali jen jednu branku a zápas tak prohráli. Klukům patří poděkování, jak zvládali těžké utkání, prohrát jsme si určitě nezasloužili, ale takový je fotbal. Děkuji také rodičům za podporu v utkání!

Allstars: Dvořák Ondřej

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9131452?fb...


U15

2. kolo (dohrávané): FK Náchod : MFK Chrudim 3 : 1 (2 : 0)

Branky: 75‘ Tlapák

Sestava: Ondrůšek, Růžička (53‘ Daniel), Hilbert, Vaško, Kumpošt (41‘ Sadílek/64‘ Krbálek), Kusý (53‘ Valeš), Brychnáč (57‘ Tlapák), Souček, Holeka, Zvěřina, Branda

Hodnocení: Hodnocení utkání je praktický stejné jako minulý týden – jsme více na míči, hrajeme konstruktivně a tlačíme se do zakončení, ale bez úspěchu. Bohužel, jak to je po celý podzim naším pravidlem, darujeme soupeři hodně lacino první branku, o té druhé ani nemluvě.

Druhý poločas vrháme všechny síly do útoku a domácí tlačíme, jak to jen jde. Nakonec se daří snížit zásluhou Jakuba, ale další šance i ty hodně vyložené se už proměnit nedaří. Domácí přidávají třetí branku v již nastaveném čase.

I po zhlédnutí videa mám pocit, že jsme byli daleko fotbalovější než domácí, měli jsme více střel i šancí. Druhý poločas jsme hráli jen my, proto konečný výsledek je velká škoda, ale po herní stránce chci kluky aspoň trochu pochválit. Máme spoustu času se zaměřit na věci, které nám tolik nejdou a zapracovat na nich. Do konce roku nás čeká ještě pár přípravných zápasů, ve kterých se na to zaměříme.

Allstars: Branda Daniel


U14

2. kolo (dohrávané): FK Náchod : MFK Chrudim 0 : 8 (0 : 2)

Branky: 20´ Vencl, 25´ Novák, 43´ Novák, 49´ Kaška, 50´ Vencl, 55´ Vencl, 66´ Novák, 80´ Novák

Sestava: Smrček (41‘ Gabriel), Šustr (50‘ Mazal), Čapka, Polák, Holešínský (60‘ Bodnár), Dušek (41‘ Kaška), Lorenc, Dvořák, Vencl, Novák, Strnad

Hodnocení: Utkání jsme zvládli velmi dobře. Kluci plnili pokyny, které jsme si řekli před zápasem a do hry přenášeli věci, které se učíme na tréninku. Soupeře jsme do žádné velké šanci nepustili, díky dobré obrané činnosti a obětavosti celého týmu. Po celou dobu zápasu jsme si vyvářeli zajímavé gólové příležitosti, bohužel opět nás mnohokrát zklamala přesnost v zakončení. Kluci zaslouží pochvalu za předvedený týmový výkon.

Allstars: Strnad Václav


U13

13. kolo: FK Pardubice : MFK Chrudim 22 : 0

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Zlesák, Barvík, Voňka, Zlesák, Letocha

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli utkání v Pardubicích a upřímně není co hodnotit. Pardubice ukázali, že máme na čem pracovat. Ten den byl opravdu smolný, nejen že se rozsypala sestava, těsně před zápasem, ale i v zápase se nedařilo nic. Ve všem jsme byli pozdě, jako když zapomeneme hrát fotbal. Musíme hodně makat dál.

Allstars: nikdo


U12

13. kolo: FK Pardubice : MFK Chrudim 15 : 1

Branky: 11‘ Teplý

Sestava: Šupík, Staněk, Říha, Podlucký, Pilař, Fianda, Adam, Teplý, Nekvinda, Kvoch, Nejtek, Dubina

Hodnocení: Utkání se hrálo ve velkém tempu a i když jsme prohráli, tak jsme mohli my být ti kteří vstřelí úvodní gól zápasu, bohužel se tak nestalo. Šancí v zápase jsme měli několik na vstřelení gólu, ale my zaznamenali pouze jeden gól. V utkání jsme už konečně měli i pasáže (tempo, přesnost, kvalita), kterými se chceme prezentovat větší počet minut v zápasu. Hráči nám předvedli svoje možnosti proti lídrovi celé soutěže. Jak říká trenér Priske - jdeme správnou cestou. Pokud nás nebudou srážet hrubé individuální chyby po kterých inkasujeme gól, tak můžeme hrát "skoro s každým". Víme jakou kvalitu má tým a pokusíme se ji zlepšit přes zimní přípravu.

Hráčům jsme poděkovali za předvedený výkon.

Allstars: Pilař Radek, Teplý Patrik



Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.