Hlavně nepodcenit. Vlašim je kvalitní soupeř, upozorňuje Juliš

V sobotu se vrátí chrudimští fotbalisté na domácí trávník a v rámci patnáctého kola F:NL vyzvou Vlašim. Gólového střelce z minulého zápasu Petra Juliše jsme se mimo jiné ptali na to, v čem vidí největší kvalitu Vlašimi nebo proč si myslí, že se sobotní soupeř nachází až na posledním místě tabulky.

Minulý týden jste remízovali na pudě Varnsdorfu, kde jste do devětasedmdesáté minuty vedli, ale nakonec z toho byla remíza. Jak ten zápas probíhal a jsi s výsledkem spokojený?
Před zápasem bychom ten bod brali asi všemi deseti, ale jelikož se ten zápas poté lépe vyvíjel pro nás a vedli jsme už 2:1, tak jsme věděli že už saháme po třech bodech, takže po zápase panovalo spíše zklamání než radost, že jsme urvali aspoň bod

Ty jsi v poločase střídal Honzu Závišku a hned ve dvaašedesáté minutě jsi vstřelil gól, tak jaké to bylo a jak jsi tu gólovou situaci viděl?
Pocit to byl super, hlavně díky tomu, že jsme dorovnali na 1:1. Byl jsem na přední tyči, kde byl nějaký chumel hráčů, kteří se snažili vykopnout balón, ale doletělo to ke mně a potom už jsem to měl relativně jednoduché.

V sobotním zápase vás čeká Vlašim, která má z posledních tří zápasů dva body a je na posledním místě tabulky. Čím si vysvětluješ ten propad tabulkou oproti minulému ročníku, kdy skončila druhá?
Říkali jsme si, že Vlašim je kvalitní soupeř a herně je na tom velice dobře, akorát se jim nedaří výsledkově. Mají šance, jsou nebezpeční dopředu, ale nemají to štěstíčko, aby zvládali zápasy za tři body.

V jaké části hřiště si myslíš, že je jejich největší kvalita?
Myslím si, že Vlašim má dobrou přechodovou fázi, takže jsou kvalitní na balónu, nezmatkují, ale ještě se na ně musíme pořádně kouknout na videu.

Na co si budete muset dát v sobotu pozor, abyste zápas dohráli do zdárného konce?
Trenéři nás upozorňovali na to, abychom byli koncentrovaní a nic nepodcenili, i když jsou poslední tak jsou kvalitní mužstvo. Akorát nemají to štěstí a ty góly jim tam moc nepadají. V zápase mívají 5-6 šancí, které musíme eliminovat a my musíme využít jednu z prvních akcí, abychom se uklidnili a nehráli pod tlakem.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.