Namlsaná Chrudim hostí rozjetou Duklu

Již v sobotu se po reprezentační přestávce vrátí chrudimští fotbalisté na domácí trávníky a hned vyzvou Duklu Prahu. Chrudim bude chtít bezpochyby prodloužit svou výherní sérii, avšak v cestě stojí rozjetá Dukla Praha. Zápas startuje 8.10 2022 v 10:15

Dukla aktuálně prožívá úspěšnou sérii výsledků, což potvrzuje tím, že ani v jednom z posledních pěti zápasů neprohrála a dohromady z těchto utkání brala jedenáct bodů. To jí dokázalo dostat na osmé místo a jen díky jednobodovému skóre je před Chrudimí. V zápase, který proběhl ještě před pauzou se hráči Dukly střetli se Sigmou Olomouc B. Rychlý start do utkání se podařil domácí Sigmě, která již v osmé minutě vsítila úvodní branku zápasu. To ale nevydrželo moc dlouho a Dukla vyrovnala, avšak za necelé tři minuty se Olomouc dostala opět do vedení. V druhém poločase se Dukle povedlo i v deseti hráčích srovnat a skóre zápasu již udržet do konce. V posledním klání na půdu Dukly přijela Jihlava. Pozvolný start do utkání změnily až dva góly Dukly těsně před koncem poločasu, které padly v rozmezí dvou minut. V druhém poločase přidali domácí ještě tři branky a bez pochybení ovládli zápas.

Chrudim má za sebou také povedené období, potom co se hráči Chrudimi předvedli v domácím utkání proti Karviné, kterou režírovala dvojice Záviška a Firbacher, zavítali na hřiště našeho nejvzdálenějšího soupeře a to Třince. První poločas moc podívané nepředvedl, ale v tom druhém vstřelil již svůj pátý gól v této sezóně útočník Filip Firbacher, jež aktuálně hájí čtvrtou pozici nejlepšího střelce. V nastaveném čase ještě pojišťovací gól a svou úvodní branku sezóny vsítil Petr Juliš. Vzájemné zápasy z minulé sezóny hrají lépe pro Duklu Praha, se kterou jsme nejprve padli výsledkem 1:4, na jaře jsme však uhráli cennou remízu 1:1. Obě mužstva se střetla ještě v přípravě na tento ročník, zde se radovala Dukla v poměru 4:0.

V případě neúčasti na stadionu je možné sledovat utkání v přímém přenosu zde.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.