Od začátku do konce jsme tahali za jeden provaz, říká Záviška

Sobotní zápas proti Karviné dokázali chrudimští hráči vyhrát rozdílem čtyř branek i poté, co prohrávali 1:0. Tříbodový Jan Záviška hodnotil nejen své gólové situace, ale třeba i následující reprezentační přestávku, která potrvá až do konce září.

Jak bys zhodnotil zápas?

Fantastická euforie, akorát škoda, že nemáme víc bodů, protože takhle jak jsme hráli dneska, by to chtělo pokaždé. Musím říct, že od začátku až do konce jsme tahali za jeden provaz a bylo vidět, že jsme jeden tým. Už od začátku týdne jsme si říkali, že tenhle zápas potřebujeme zvládnout, abychom měli relativní klid před repre přestávkou, což se povedlo a jsem rád, že to dopadlo ještě takovým výsledkem.

Jak jsi viděl tu tvojí první gólovou situaci? Byl jsi až ve druhé vlně náběhu, tak bylo to tak myšleno?

Snažili jsme se přečíst jejich defenzivní lajnu z rohového kopu a měli tam nabíhat trošku jiní hráči, ale přišlo mi, že je tam hodně prostoru, tak jsem si řekl, že by to tam mohlo jít a šel jsem docela do risku a naštěstí to tam spadlo.

Dostáváš se čím dál víc do gólových akcí. Je to tím, že máš více ofenzivních povinností než v minulosti?

To bych neřekl, spíš si myslím, že to dneska dobře vycházelo. Oproti předchozím zápasům jsem měl větší štěstí, a i když jsem měl šance i v předchozích zápasech, tak jsem je dost často nedokázal zužitkovat.

Co se týče té penalty. Chtěl jsi to takhle trefit?

Já jsem to chtěl trefit hlavně doprava a dát tomu dostatečnou razanci, aby se tam brankář těžce dostával a díky bohu mi to sedlo.

Při posledním gólu jsi měl střelu zpoza vápna, která byla nakonec tečovaná. Jak jsi tu situaci viděl?

Měl jsem od začátku v hlavě, že musíme střílet, protože trenér nám to hodně připomíná a poslední dobou jsme přemýšleli, jak to vyšperkovat až do kuchyně a teď jsem se to prostě snažil trefit, i když by to bylo třeba z třiceti metrů. Ta rána mi docela sedla a Fíra si to skvěle našel a je vidět, že jakožto útočník má zabijácký instinkt a o tom to je.

Teď vás čeká reprezentační přestávka. Myslíš si, že vám to pomůže v regeneraci nebo bys radši zůstal v zápasovém tempu?

Teď to vyšlo, že jsme měli takový povedený zápas, takže těžko říct, ale myslím si, že na jednu stranu nám to pomůže, protože ten program byl náročný a potřebujeme si trošku oddechnout, avšak na téhle euforii by bylo dobré posečkat a udělat nějakou šňůru, při které by se nám dařilo, abychom se vyšvihli do vyšších příček tabulky.

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.