Ušli jsme už kus cesty. Ta ale nekončí, ví Harušťák

Před sezonou přestoupil do Chrudimi z Baníku Ostrava mladý a nadějný obránce Jaroslav Harušťák, který se ihned zabydlel v základní sestavě a je připraven vzdorovat každému soupeři. A hned v sobotu bude mít možnost pokořit pražskou Spartu B.

Jaké je hrát proti rezervám těchto klubů? Je to pro tebe také prestižnější jen proto, že je to prostě Sparta?
Ať je to rezerva nebo není, beru každý zápas úplně stejně. Možná by někoho napadla myšlenka, že jsem do Chrudimi přestoupil z Baníku, že je pro mě utkání mimořádně prestižní, ale tři body budou chutnat stejně jako bychom porazili kohokoliv jiného v lize. Jestli je pro fanoušky zápas se Spartou prestižnější, tak uděláme všechno pro to, abychom jim udělali radost, tak jako všem, kteří se o fotbal v Chrudimi zapáleně starají.

Dá se na tyto zápasy vůbec připravit? Když vlastně nevíme, s jakou sestavou soupeř přijede?
Samozřejmě, že dá. Myslím si, že jejich tým má nastavenou určitou šablonu, podle které chce hrát. A ty hráče, které budou mít zrovna k dispozici, si do ní jenom dosadí. Na druhou stranu my se jim budeme snažit vnutit náš styl hry a předvést naše silné stránky, kterými budeme chtít dosáhnout vítězství.

Jakou hrou se béčko Sparty vyznačuje?
Když bych to měl obecně shrnout, tak rezervy ligových týmů se vyznačují velmi podobnými rysy. Tím, že je v týmech spousta mladých hráčů, tak budou hodně běhat, napadat. Na druhou stranu my jsme taky mladé mužstvo, jsme na tom dobře jak fyzicky tak psychicky, takže bych v tom neviděl žádný problém.

Budeme chtít potvrdit výhru z Táborska, bereme tedy jen vítězství?
Určitě. Do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Od začátku přípravy jsme ušli kus cesty, která určitě nekončí po dvou vyhraných zápasech. Do zápasu půjdeme s tím, že na hřišti necháme všechno a výsledkově navážeme na zápas s Táborskem a Příbramí.

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.