První domácí duel, dorazí Příbram

Fanoušci se dočkali! Po úvodním venkovním zápase ve Vyškově se chrudimští fotbalisté poprvé v nové sezoně představí před vlastním publikem! K Vodojemu dorazí Příbram a svěřenci trenéra Radka Kronďáka by si velmi rádi připsali první úvodní vítězství v letošním ročníku.

Utkání 2. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi kluby MFK Chrudim a FK Viagem Příbram startuje v sobotu 6.8.2022 v 10:15!

Vstupenky na zápas ONLINE: https://bit.ly/3d8vlQq
Přímý přenos zápasu: https://bit.ly/3zxxhJG
Textový přenos zápasu: https://bit.ly/3zFY4no

Fotbalisté Chrudimi v úvodním zápase letošní sezony prohráli v Drnovicích proti Vyškovu výsledkem 0:3, o povedený vstup do soutěže se tedy rozhodně nejednalo. „Začátek sezony nedopadl vůbec podle našich představ. Na začátku jsme měli tlak a převahu, ale poté jsme dostali za šest minut dva rychlé góly. Po pauze to bylo z naší strany znovu lepší, ale když jsme z první standardky dostali třetí gól, bylo už těžké s tím cokoliv dělat," popsal průběh prvního kola záložník Petr Juliš, který byl na hřiště vyslán v pětašedesáté minutě.

Černé myšlenky v chrudimské kabině ale rozhodně nepanují, na porážku se musí rychle zapomenout. „Nesmíme si z toho nic dělat, prohrálo se, to je špatné, ale řekli jsme si a ukázali chyby a neměly by se opakovat. Teď už to bude jen lepší," věří Juliš.

Jako další je na řadě domácí zápas s Příbramí. Mužstvo, které se v loňské sezoně i s Chrudimí tahalo o udržení ve druhé nejvyšší soutěži, v prvním kole na domácí půdě remizovalo 1:1, oba góly padly krátce po sobě v závěru prvního poločasu. „Příbram je hodně technický mančaft, nebudou se bát hrát s míčem a pro nás to bude hodně náročné po kondiční i po psychické stránce," předvídá chrudimská naděje.

V dresu Příbrami by se mohli objevit dva bývalí hráči východočeského klubu - obránce Daniel Fišl a útočník David Surmaj, který ještě před pár týdny hrál v dresu Chrudimi. „Je výhoda, že ho známe. Ale víme o něm, že je to kvalitní útočník s fantastickou levačkou," popisuje svého sobotního protihráče Petr Juliš.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.