Hurá do Divize. Hráči zaslouží absolutorium, děkuje trenér Teplý

Rezerva MFK Chrudim má za sebou famózní sezonu. Po pomalejším rozjezdu na podzim přes famózní jaro přišla obrovská radost po postupu do divize! Chrudimští mladíci se chystají pod taktovkou trenéra Miroslava Teplého na novou sezonu, která bude stát za to!

Jak celkově hodnotíte uplynulou sezonu?
Vyhráli jsme soutěž, postoupili do divize, takže nelze uplynulou sezónu hodnotit jinak, nežli jako velmi úspěšnou.

Po podzimu to na postup moc nevypadalo, ztráta na Horní Ředice byla poměrně vysoká. Co se změnilo na jaře?
Máte pravdu. Byli jsme třetí a ztráceli devět bodů na prvního, ale při vší úctě k Ředicím to pro nás po odchodu Janouška s Plašilem nebyl ten hlavní soupeř, což se nakonec potvrdilo. Sice jsme byli první kdo tam dokázal zvítězit, ale rozhodně jsme viděli větší soupeře v týmech jako jsou Svitavy, Lanškroun a nebo na jaře velmi silná Moravská Třebová. Navíc mě překvapilo, že až do konce byla naším největším konkurentem Litomyšl, které jsme ve dvou utkáních vstřelili osm branek a pouze dvě inkasovali. K určité změně došlo i v zimní přípravě, kdy jsme přešli na trochu jiný model, a i když to bylo velmi náročné, tak se nakonec tato cesta ukázala jako správná.

Koho byste chtěl z týmu vypíchnout? Nebo to byla ryze týmová práce?
Bez týmového ducha, nastavení kabiny a jak se odborně říká „koheze“ v kolektivním sportu nic nedokážete, takže největší podíl je v týmové práci, ale pokud nemáte individuality, které dělají čísla nebo jsou na hřišti prodlouženou trenérovou rukou, tak to jen tým nezachrání. V tomto směru chci vyzdvihnout Dana Žaluda. Správný kapitán, tahoun a protože další zkušenější hráči jako Filip Holeček, David Kopecký starší, David Zrůst, Tomáš Linhart nám postupně z různých důvodů odpadávali a zbyl tu vlastně ze starších jen Patrik Tlapák a Jirka Janda, tak bylo hlavně na něm, aby na hřišti usměrnil mladíky, kteří museli nastupovat v základu a nebylo to pro ně jednoduché. Zkrátka všichni to zvládli a zaslouží absolutorium a poděkování a zrovna tak i celý můj realizační tým, vedení klubu, správa, U19, naše rodiny a všichni kdo se jakkoliv podílel na tomto úspěchu.

Byla to doposud vaše nejlepší sezona na trenérské lavičce?
Jak se to vezme. Krajský přebor jsem už vyhrál, několik postupů už jsem také zažil, mám medaile z dorosteneckých celostátních soutěží i soutěží dospělých, výběrů, Regions Cupu, ale nechci tu vyjmenovávat co bylo. Uplynulá sezóna byla, ale jiná. Bylo to víceméně „naše“ vítězství a to i proto, že A tým předváděl skvělou stíhací jízdu za záchranou, což byla jasná priorita. Jiné to bylo už v tom, jak jsme to prožívali, doslova jsme všichni žili představou, že to dokážeme a když si vzpomenu, jak byli nervózní i největší „tvrďáci“ včetně mě, tak se ještě teď musím usmívat.

S mužstvem se posouváte do divize, je to velká výzva?
Rozhodně. Už jsem v nějakém rozhovoru nastínil, že i já bych rád zkusil vyšší soutěž na úrovni dospělých a nejlépe v našem klubu a když budu mluvit za ostatní, tak jsou na tom určitě stejně.

Je mezi krajem a divizí velký skok?
Obrovský. Sice můžeme posuzovat jen díky přípravným zápasům, ale úroveň je někde jinde. Navíc budeme jednoznačně jedním z nejmladších týmů v celé soutěží, která nabrala oproti loňsku na kvalitě a musíme se připravit na úplně jinou roli, než jsme měli doposud. Vsázíme na zdravý entuziasmus, mladickou dravost, tvrdou práci a uvidíme jak se přiblížíme k cíli, který si pro novou sezónu dáme. Filozofie rezervy je jasně daná a založená na vlastních odchovancích, širším kádru A týmu a U19.

Co vás čeká za přípravné zápasy a očekáváte nějaké doplnění mužstva?
Čeká nás šest přípravných utkání postupně s Hlinskem, Slavií H. Králové, MFK U19, Ždírcem n/D, Velimí a Solnicí, což jsou kvalitní soupeři a jistě nás dostatečně prověří. Co se týče doplnění kádru, tak je jisté, že nás posílí Petr Drahoš a Lukáš Mrázek, kteří ukončili druholigovou kariéru, z hostování z vyšších soutěží se vrací do přípravy David Vácha a Michal Zvolánek a z U19 přišli kvalitní kluci, kteří se už především v závěru jara často objevili v základní sestavě nebo na lavičce. Možná se ještě nějaký návrat z hostování uskuteční v průběhu přípravy. Kdo se bohužel určitě nezapojí je Filip Holeček, David Kopecký starší a Martin Fikejz.

Moc rád bych ještě v závěru tak nějak shrnul celkovou práci a úspěchy v klubu. Je tu již několik sezón druhá liga, rezerva jde do divize, U19 udržela dorosteneckou ligu ve velmi silné konkurenci, je tu spousta mládežnických mužstev a takové úspěchy nepřichází automaticky. Za vším je tvrdá a poctivá práce a všem, a myslím opravdu všem, od Tomáše Linharta přes Martina Škrhu, realizační týmy mládeže i dospělých, hráče, správce areálů a hřišť, rodičům, rodinám, patří velké absolutorium a poděkování.


Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.