Záložník Marek Kejř: Čeká nás klíčový týden

Od začátku jarní části se chrudimští fotbalisté bod po bodu přibližují záchraně. Bodovali osmkrát v řadě, bohužel tři poslední zápasy skončily jen bezbrankovou remízou. Nyní je před týmem Radka Kronďáka klíčový týden - domácí souboj s Táborskem a venkovní bitva v Ústí nad Labem. O tom, že zde se může rozhodovat, moc dobře ví i záložník Marek Kejř.

Marek Kejř přišel do Chrudimi na hostování z Hradce Králové a od svého příchodu je pravidelně v základní jedenáctce trenéra Kronďáka. Svými výkony pravidelně pomáhá k zisku důležitých bodů, přispět mohl i v posledním zápase proti Vyškovu, kdy mu v úvodních minutách nebyla uznána vstřelená branka. „Nejdříve jsem byl naštvaný, protože to rozhodčí zvedl poměrně dlouho po gólu. Teď už ale vím, že to bylo správné rozhodnutí, jelikož míč tečoval Fíra (Filip Firbacher), který stál v ofsajdu," komentoval správně posouzenou situaci Marek Kejř.

Chrudim tak naposledy s Vyškovem remizovala 0:0 a nyní má před patnáctým Ústím náskok tří bodů a jednoho zápasu k dobru. Je tedy na čase střílet branky? „Problém vidím ve finální fázi, jelikož si šance dokážeme vytvořit, ale pak nám chybí přesnost a klid, abychom danou situaci lépe vyřešili a byli pro soupeře nebezpeční. Už jsme se o tom v kabině bavili a věříme, že se to ve zbylých zápasech zlomí a budeme zase produktivní," věří.

Chrudim ve středu 4.5. od 17 hodin dohrává na Městském stadionu Za Vodojemem duel proti Táborsku, v sobotu ve stejný čas bude hrát existenční souboj na hřišti v Ústí nad Labem. „Je před námi klíčový týden. Když oba zápasy vyhrajeme, budeme zachránění," uvědomuje si vážnost následujících duelů Marek Kejř a dodává: „Nálada v kabině je pořád dobrá, ale kdybychom zvládli duel s Vyškovem, byla by lepší. Mohli bychom jít do dalšího utkán s chladnější hlavou. Teď musíme udělat vše pro to, abychom proti Táborsku bodovali naplno."

Cíl před středečním zápasem je tak naprosto jasný: „Potřebujeme ve středu tři body. Pokud nyní vyhrajeme, bude moci jet díky nim v sobotu do Ústí definitivně rozhodnout o našem udržení ve druhé lize," uzavírá záložník Marek Kejř.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.