Pavel Sokol: Jsou tu jen hráči, kteří chtějí za Chrudim bojovat

Druhý domácí zápas jara je tu! Chrudimští fotbalisté vyzvou na domácí půdě tentokrát pražskou Duklu a budou chtít zopakovat výkon proti Vlašimi. Po herní přestávce v Třinci jsou svěřenci kouče Radka Kronďáka nažhaveni bojovat o další bodový zisk! Stejně to vidí i Pavel Sokol!

Chrudimští fotbalisté mají za sebou neúspěšný výlet na první oficiální jarní kolo do Třince, na trávník se ale nakonec kvůli špatným podmínkám ani nedostali. „Bylo to hodně nepříjemné, celý týden jsme se na zápas připravovali, navíc jsme absolvovali dlouhou a náročnou cestu. A nakonec nic. Přijeli jsme do Třince na stadion a vlastně hned nám řekli ze se nehraje, takže jsme se otočili a jeli jsme zpátky domů,” popisoval průběh minulé soboty chrudimský Pavel Sokol.

Pražská Dukla na tom však je velmi podobně, její utkání s Jihlavou bylo taktéž odloženo a pro pražský celek to tak bude teprve první ostré utkání v jarní části sezony. „Budeme mít trochu výhodu, protože Dukla ještě žádný ligový zápas, na rozdíl od nás, nehrála. Celý tým věří, že to v sobotu zvládneme za tři body,” doufá Sokol.

Co tedy od pražského soka, v jehož dresu možná na chrudimské hřiště vrátí záložník David Breda, čekat? „Od Dukly očekávám ze bude chtít držet hodně balon a bude chtít kombinovat po zemi, něco podobného jako Vlašim,” předvídá chrudimský fotbalista.

Pavel Sokol se vrátil do chrudimského týmu v průběhu podzimní části, od svého příchodu dostal od trenéra Veselého velké množství prostoru. A zdá se, že i nyní má podporu nového kouče. „Myslím si, že pozice a ani moje role se nijak nezměnila, ale změnil se styl hry. V útočné fázi se snažíme více cpát do vápna soupeře, jelikož jsem levý obránce, tak trenér chce, abych zavíral zadní tyč,” popisuje. „Je to samozřejmě náročné, ale vlastně všechny góly, co jsme dali s Vlašimi, tak jsme dali, protože bylo hodně lidí ve vápně a byli důrazní,” dodává.

Z týmu cítí vůli a chuť na záchranu. „Na začátku přípravy jsme si řekli, že tady budou hráči, kteří chtějí bojovat za Chrudim a chtějí to tady zachránit. Myslím si, že to bylo vidět už prvním zapase proti Vlašimi. V záchranu věříme všichni. Je super, že jsme vyhráli první zápas, ale čeká nás náročný program a spoustu těžkých utkání, které budeme chtít zvládnout,” rázně prohlašuje Pavel Sokol.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.