Mládežnický zpravodaj č. 66

Co se stalo v uplynulém období?


HRÁČI U-19:

FC Slovan Havlíčkův Brod „muži“ : MFK Chrudim U19 1:4 (1:4)

branky: Látal, Gregovský, Sedlák

sestava: Tlustý J., Novák, Češka, Gregovský, Nykodým, Sedlák, Bauer, Holub, Gerhart, Leníček, Látal, Zvolánek, Palatka

hodnocení: V posledním utkání v tomto roce jsme se utkali s divizním týmem mužů z Havlíčkova Brodu. Dvacet minut jsme hodně kazili a sami se dostávali pod tlak, který naštěstí domácí „brankově“ nevyužili. Naopak jsme to byli my, kteří po akci Davida Látala a zakončujícím Davidem Bauerem šli do vedení. Po vstřelené brance jsme hru zpřesnili, více vytáhli, dobře napadali a postupně jsme vstřelili další 3 branky (Gregovský, Látal a Sedlák). Havlíčkův Brod se prosadil jednou. Ve druhém poločase již branka nepadla. My jsme se dostali do 7 vyložených šancí, ale nechávali jsme vyniknout domácího brankáře nebo naše střely mířily mimo brankovou konstrukci.

Na druhou stranu nás v několika momentech podržel Kuba Tlustý. Utkání tak mohlo skončit více hokejovým výsledkem, ale naše vítězství si troufám tvrdit, že je naprosto zasloužené.


HRÁČI U-18:

FC Slavia Hradec Králové U19 – MFK Chrudim 1:3 (1:2)

Sestava: Kolbaba – Tuček, Vaško, Krška, Brychnáč – Kozák, Tlustý T., Skohoutil, Holý (Kosina) – Pilař (Vích), Straka

hodnocení: Po ukončení soutěžní podzimní části jsme v posledním přátelském utkání roku změřili síly s účastníkem České ligy dorostu U19, týmem Hradecké Slavie. Utkání se hrálo za mrazivého počasí na kvalitní umělé trávě. Díky souběhu utkání naší U19 v Havlíčkově Brodě, karanténám a zraněním jsme byli nuceni doplnit nominaci hráči týmu U17, do branky se musel postavit dokonce brankář U15, Pája Kolbaba. Úvod utkání byl oboustranně opatrný a s mnoha nepřesnostmi. V 15.minutě domácí rychle rozehráli aut, na který jsme nedokázali správně zareagovat, rychle přenesli hru a domácí útočník po vniknutí do naší šestnáctky prostřelil Kolbabu, 1:0. V následujících minutách jsem zpřesnili kombinaci a začali si připravovat zajímavé střelecké situace. Po jedné z nich se prosadil Straka a vyrovnal. V dalších minutách si domácí vypracovali dvě šance, při kterých nás ale podržel benjamínek v naší brance. Pravidlo nedáš dostaneš platilo ve 35.minutě, kdy razantně rozehraný přímý kop Kozáka na přední tyči tečoval do domácí sítě Tlustý, 1:2.

V druhém poločase jsme si udržovali herní převahu, trpělivou kombinací a držením míče jsme domácí drželi v dostatečné vzdálenosti o d naší branky. Třetí branku jsme vstřelili po ideálním centru (tzv. rohlík do kapsy) Straky za obranu soupeře, kde našel Kozáka a ten nekompromisní bombou trhal síť. 1:3. Je pozitivní a radostné končit fotbalový podzim vítězstvím nad ligovým soupeřem. Všechny hráče chválíme dnes za přístup a nasazení. Děkujeme hráčům nižších ročníků, zvláště pak benjamínkovi Pavlovi v bráně, kdy všichni prokázali své kvality a výrazně přispěli k vítězství. Za celou podzimní část všem hráčům děkujeme za tréninkovou morálku a výkony. Přejeme všem pohodové prožití vánočních svátků ve zdraví, úspěšný vstup do nového roku jak na sportovním poli, tak ve studiích.


HRÁČI U-16:

RMSK Cidlina Nový Bydžov U17 - MFK Chrudim U16 1:6 (0:2)

branky: 6' Valenta, 22' Tůma, 46' Novotný V., 53' Gering, 59' Valenta, 87' Gering

Sestava: Sedlák O. - Dalecký, Reinberg, Kaválek, Andrejs - Holeka - Tůma (K), Bíško, Vavřín, Šebek - Valenta (Rybenský, Vaníček, Gering, Novotný V.)

hodnocení: Další měření s divizním soupeřem se konalo na UMT v Chudonicích, kde jsme se utkali s ambiciózním celkem RMSK Cidlina Nový Bydžov U17.

Soupeř proti nám nemohl postavit nejlepší hráče ročníku 2005, kteří nastoupili za starší dorost, avšak to nesnižuje výsledek utkání a jeho vývoj.

Utkání jsme začali lépe, snažili jsme se pracovat s těžištěm hry, avšak naše hra byla z části plná zbytečných ztrát a nepřesností. Herně jsme dominovali a tvořili si zajímavé šance. Dokázali jsme pracovat zodpovědně v defenzivě a měnit tempo hry. Druhý poločas byl i vinou většího množství změn pomalejší a méně přesný, paradoxně pak gólovější.


Slavia Hradec Králové U17 - MFK Chrudim U16 1:8 (1:3)¨

Branky: 18' Tůma, 22' Valenta, 38' Šebek, 62' Kaválek, 75' Kaválek, 84' Valenta, 85' Valenta, 90' Valenta

sestava: Sedlák O. - Andrejs, Reinberg, Kaválek - Holeka, Gocman - Tůma, Zahradník, Macháček - Šebek, Valenta (K)

hodnocení: K posledním zápase v roce 2021 jsem se poměřit do novou umělou trávu do Hradce Králové proti ligovému soupeři Slavie Hradec Králové (hrající Českou ligu dorostu U17 - o 2 soutěže výš), který měl být pro nás největším měřítkem naší půlroční práce.

V utkání jsme si museli poradit s vysokou absencí hlavně středových hráčů a museli jsme se pokusit je efektivně nahradit, což se hráčům na hřišti povedlo.

Utkání začalo velmi dynamicky z obou stran, soupeř nám nenechával moc prostoru, dobře nás zdvojoval, ale na našich hráčích byla vidět pohoda a velká herní odvaha, se kterou do utkání nastoupili. Soupeřovi hráči se nás při zakládání snažili vysoko napadat, s čím jsme si dokázali pokaždé s grácií poradit a mnohdy velmi elegantně a fotbalově se dostat z tlaku.

Přesně jsme dokázali plnit všechny taktické pokyny a v koncovce jsme také byli konečně dostatečně efektivní. Soupeř pak dokázal snížit z pokutového kopu po ne zcela šťastném řešení situace naší defenzivou.

V poločasové přestávce jsme si rychle řekli, jak pokračovat, i co zlepšit, protože ne vše bylo dobře.

Druhý poločas byl opět v naší dominanci, snažili jsme se zlepšit i další aspekty hry. Soupeř poté fyzicky odpadl, již nás nenapadal, a tak měli i střední obránci dostatek času na vytváření šancí pro své spoluhráče.

Našim hráčům patří určitě velká pochvala za předvedený výkon a hru, pokud tento zápas měl být výsledkem jejich půlročního snažení, musíme být spokojeni. Však je důležité i nadále pracovat a snažit se do naší hry přidávat další prvky, a tak hráče co nejlépe připravit do starších kategorií.



Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.