Mládežnický zpravodaj č. 52

Co přinesl uplynulý víkend?




HRÁČI U-19:

FŠ Litvínov – MFK Chrudim 0:7 (0:5)

Branky: 8´ - 0:1 Vondrouš (Holub), 9´ - 0:2 Sedlák (Gregovský), 14´ - 0:3 Straka (Sedlák), 25´ - 0:4 Nykodým (Bauer), 28´ - 0:5 Látal (Nykodým), 51´ - 0:6 Nykodým (Straka), 72´ - 0:7 Vaško (Musílek)

Hodnocení: O výsledku prvního mistrovského utkání rozhodla úvodní půl hodina, kdy jsme domácím postupně nasázeli 5 branek. Po změně stran jsme se prosadili ještě dvakrát. Kluky musíme pochválit, hráli jsme koncentrovaně, plnili se taktické pokyny, a ze vzdáleného Litvínova si tak vezeme všechny 3 body s pěkným skóre 0:7 v náš prospěch.


FK Dukla Praha - MFK Chrudim 3:0 (2:0)

Hodnocení: Do uzávěrky zpravodaje nebylo hodnocení k dispozici!



HRÁČI U-17:

FK Litvínov - MFK Chrudim 2:4 (1:1)

Branky: Holý 2 ( Růžička, Reinberg ), Pilař ( Holý ), Novotný Lukáš

Hodnocení: Přesto že domácí začali aktivněji, prvních šancí jsme se dočkali my, ale koncovka byla stejně nervózní a zbrklá, jako naše hra. Domácí šli do vedení, když zblokovaný centr přeletěl našeho brankáře a zapadl za zadní tyč. Po našich dalších možnostech ( Pilař, Holý a Kosina ) jsme dokázali vyrovnat těsně před poločasem Pilařem po akci Holého. Hned po zahájení druhé půle chyboval náš brankář a opět jsme prohrávali o branku. Střídající hráči naši hru nejen zkvalitnili a oživili, ale nakonec i rozhodli. Nejprve však chytil náš gólman jistou branku a vzápětí po akci pravé strany vyrovnal Novotný Lukáš. Další šance měl především Pilař ( hlavou i nohou ), ale neuspěl se svým řešením. Rozhodnutí padlo těsně před závěrem, kdy Růžička vybojoval míč, předložil ho do pokutového území, kde Holý už věděl, kam ho umístit. V nastaveném čase pak Reinberg ukázkově vysunul Holého a ten tváří v tvář brankáři domácích opět nezaváhal.


FK Dukla Praha U 17 - MFK Chrudim 2:3 (1:3)

Branky: Vavřín 2 ( Kosina, Novotný L. ), Pilař

Hodnocení: Utkání jsme začali velmi aktivně a odměnou nám byly tři branky v prvním poločase. Nejprve se trefil po sraženém centru Kosiny do šibenice pohotově Vavřín . stejný hráč pak proměnil samostatný nájezd po kombinační akci od brankáře přes celé hřiště a kolmici Novotného Lukáše, Ten navíc ještě tvrdou střelou zaměstnal domácího brankáře a další střelou orazítkoval tyčku. Snížení přišlo po zbytečné standardní situaci, ale hned vzápětí zachytil rozehrávku stoperů Pilař a nezaváhal potřetí. Po pauze domácí přidali, ale obrana pracovala solidně, navíc střely Fojtů a Novotného Vojty řádně protáhly gólmana Dukly. Ta dokázala už pouze snížit v nastaveném čase po našem nedůrazném počínání si v obraně, ale vítězství již naše mladá sestava nepustila. Hrálo se za obrovského vedra, navíc někteří hráči absolvovali již třetí anglický týden a ještě dva je čekají.

Odkaz na Klang foto



HRÁČI U-16

TJ Lokomotiva Borohrádek – MFK Chrudim 0:19 (0:7)

Branky: 7x Novotný Vojtěch, 6x Valenta Adam, Rešetár Dominik, Nekovář Petr, Zahradník Marek, Šebek Miroslav, Holeka Josef, Sloup Aleš

Hodnocení: Utkání se hrálo za velkého vedra na hřišti v Borohrádku a přetavilo se v jednostrannou záležitost. V prvních 20 minutách jsme ještě dokázali zahodit 5 tutovek. Utkání bylo fyzicky náročné hlavně pro domácí, my dokázali využít naše přednosti a nedali soupeři moc šancí. Soupeřův hráč pravděpodobně z frustrace poslal k zemi nesmyslným kriminálním zákrokem k zemi Zahradníka, ale od sudího viděl pouze žlutou kartu. Soupeře jsme za tento zákrok potrestali dalšími góly.

Naše hra byla organizovaná, mohli jsme zkoušet nové věci, na které budeme navazovat.



HRÁČI U-15: (2007)

MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 9:3 (3:2)

Branky: 5x Kumpan, 4x Spálenský

Hodnocení: Výsledek přesvědčivý, výkon nikoli

Vstup do prvního poločasu nebyl z naší strany ideální. Chyběla nám bojovnost, rychlejší dostupování k hráčům a držení míče. Soupeř šel už v 6 min po standartní situaci do vedení. Vstřelením branek ve 13 a 15 minutě jsme otočili stav utkání v náš prospěch. Ve 34 minutě hráči Kolína srovnali na 2:2. V závěru poločasu jsme vstřelili branku a uzavřeli skóre prvního poločasu na 3:2.

Hned v úvodu druhého poločasu se nám podařilo odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Soupeř ve 48 minutě, po našem nedůrazu, snížil a o pár minut na to mohl i vyrovnat, střela naštěstí mířila jen do brankové konstrukce. Od 60 minuty jsme byli důraznější v soubojích a postupně navyšovali skóre na konečných 9:3.

Závěrem:

Výhra zasloužená, ale výsledek pro soupeře až příliš krutý. V náročném utkání jsme střídali lepší pasáže s horšími. Naše počínání v útočné fázi mělo být v prvním poločase vyjádřeno větším počtem vstřelených branek. Chování v jednotlivých fázích bylo z naší strany všelijaké, někdy až chaotické. U některých hráčů postrádáme větší zapojení, herní aktivitu, bojovnost. Náš herní projev zůstal v celkovém měřítku za očekáváním.

Musíme si uvědomit, že žádný soupeř se sám neporazí. Čekají nás těžké zápasy a záleží pouze na nás, jak k tomu příště přistoupíme.

Za konečný počet vstřelených branek kluky chválíme.

Odkaz na Baži foto



HRÁČI U-14 (2008)

MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 19:1 (10:0)

Branky: 6x Kryštof Vrančík, 4x Martin Beránek, 3x Marek Průša, 2x Matěj Kusý a Radek Velebný, 1x Matyáš Zvěřina a Jakub Tesař

Hodnocení: V sobotu 14.8. jsme za krásného letního počasí doma přivítali v prvním mistrovském utkání kluky z Kolína. Celé utkání bylo jen o tom, na kolika se zastaví ukazatel skóre. Bohužel do ostrého mistrovského zápasu mělo toto utkání hodně daleko. Za poslední tři zápasy jsme nastříleli úctyhodných 44 branek, za což jsem rád. Musíme se ale připravit na silnější soupeře, což příští týden Cidlina určitě bude.

Výhra i výkon těší, také mám radost z nového pokřiku, který kluci měli za úkol do prvního mistráku vymyslet.



HRÁČI U-13 (2009)

PU : MFK Chrudim – Xaverov 10:4

Branky: Rychtařík ml. 4x, Lorenc 2x, Dvořák, Vencl, Novák, Polák

Hodnocení: Věřili jsme, že nás čeká velmi těžký a houževnatý soupeř, což se ukázalo hned v začátku utkání, soupeř byl velmi dobře technicky i fyzicky připraven. Ze začátku byla i hra velmi vyrovnaná a přelévala se z jedné strany na druhou. Postupem času jsme začali uplatňovat věci, které nyní cvičíme a děláme na tréninku (dostupování hráčů, kombinace od brány, zjednodušení hry a nebojácnost) a to nám přineslo ovoce. Začali jsme být více aktivní, dlouho netrvalo a dali jsme první gól. Po prvním góle byl vidět na hráčích hlad po dosažení dobrého výsledku, ale za cenu kombinační hry a chytrosti. Kluci ukázali velmi dobrý přístup, aktivitou v zápase se do soupeře zakousli, a tomu i odpovídá výsledek. Vše ještě není úplně dokonalé a bude potřeba určité věci zlepšit, tak abychom se naučili rychleji přepínat ve fázi, kdy ztratíme míč a protihráč se řítí na naši branku.


MU : MFK Chrudim – RMSK Cidlina Bydžov 7:0

Branky: Rychtařík ml. 3x, Novák 2x, Vencl, Lorenc

Hodnocení: První mistrovské utkání nás čekal velmi těžký soupeř jak po fyzické, tak i technické stránce. Svou kvalitu soupeř ukázal hned v prvních minutách. Kdy nás podržel gólman svým výborným výkonem, kdy pochytal velké šance soupeře. Díky pomalému přistupování k protihráčům, jsme se v první třetině dostali pod takový tlak, kdy soupeř měl možnost skórovat ze dvou penalt. Brankář však ukázal své kvality a obě penalty zneškodnil. Do druhé třetiny jsme přistoupili s větším důrazem a postupnou kombinační hrou, týmovým duchem a některými výbornými individuálními výkony. Odměnou nám bylo vsítění první branky. Následně se hra přelévala z jedné strany na druhou. Kluci ukázali, že i ve velkém teple dokážou udržet morálku, balon a touhu zvítězit. Což se následně ukázalo ve třetí třetině, kdy jsme po druhém a třetím gólu rozebrali soupeře. Až k super výsledku 7:0. Velký dík patří všem klukům za to, že i v takovém vedru makali a dělali vše, co se na tréninku naučili. Máme stále na čem pracovat a to např: na rychlejší rozehrávce, standartních situacích a vývozu balonu od gólmana.



HRÁČI U-12 (2010)

PU: MFK Chrudim U12 – SC Xaverov Horní Počernice 7:13 (1:1;3:6;3:6)

Branky: Adam K. 2, Fanda Ř. 2, David N. 1, Marek Ch. 1, Tomáš K. 1

Hodnocení: Ve čtvrtek jsme si tréninkový proces zpestřili přátelským zápasem proti týmu Xaverova, který je nedaleko Chrudimi na letním soustředění. První třetina byla spíše poznávací z obou stran. I když kluci z Horních Počernic měli ze hry o něco více. I přesto skončila první třetina po 30 minutách 1:1. Ve druhé třetině jsme v určitých pasážích zapomínali na několik základních věcí, které s fotbalem zcela souvisí. Nemluvili jsme spolu na hřišti, chyběl nám pohyb bez míče i s míčem, důraz v soubojích a zakončení. Navíc jsme na 5-7 minut úplně „vypnuli“, jako by kluci byli hlavou jinde. Soupeř nás za to nekompromisně potrestal a vypracoval si náskok. Vstup a průběh třetí třetiny byl vcelku vyrovnaný po herní i výsledkové stránce. Bohužel jsme opět mezi 75. až 85.minutou přestali hrát a dali jsme až příliš mnoho prostoru soupeři. Ten to opět využil a přidal další góly a uzavřel účet zápasu na konečných 7:13 z našeho pohledu.

Týmu Xaverova chceme poděkovat za možnost sehrát zajímavé utkání před víkendovým startem ligové soutěže. Pro některé hráče z 2011 to byla první konfrontace s větším hřištěm, větším počtem hráčů, jiným rozestavením, větší minutáží zápasu, a navíc proti týmu, který má své kvality. Tento zápas nám ukázal několik věcí, na kterých je potřeba se zaměřit na trénincích, aby se náš herní projev zlepšil a posunuli jsme se zase o kousek dál.


MU: MFK Chrudim – RMSK Cidlina Bydžov 2:8 (0:5; 0:2; 2:1)

Branky: Říha, Chaloupka

Hodnocení: V sobotu 14.8.2021 jsme se po dlouhé a vynucené pauze konečně dočkali mistrovského utkání. Našim soupeřem na domácím stadionu byl tým RMSK Cidlina Nový Bydžov. V úmorném vedru, kdy teploty odpoledne přesahovaly tropických 30℃, nás čekalo 3*30minut.

Vstup do zápasu jsme prospali a byli jsme za to potrestáni. Kluci z Cidliny byli v první třetině jednoznačně lepším týmem a díky kvalitnějšímu a aktivnějšímu přístupu do zápasu se dokázali dostat několikrát střelecky prosadit a vybudovali si pětigólový náskok. Do 45.minuty se obrázek hry příliš neměnil, poté jsme se začali dostávat do hry, ale zcela nám chybělo zakončení. Kluci se o zakončení sami připravovali špatným řešením finální fáze. Buďto jsme chtěli dojet s míčem až „do kuchyně“, což nám soupeř nedovolil. A nebo jsme neměli odvahu vystřelit okolo vápna. Toto byl hlavní úkol do závěrečné třetiny. Klukům se vstup do posledních třetiny povedl, hra se zlepšila, začali jsme zakončovat a mezi 60.-75. minutou jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Sami jsme se po střele Fandy, výborně zahranému rohu Sémou, a perfektní hlavičce Máry, dvakrát prosadili. Posledních patnáct minut zápasu už se dohrával z obou stran v klidnějším tempu, soupeř se dokázal ještě jednou prosadit a uzavřel účet zápasu na 2:8 z našeho pohledu.

Klukům chci vzhledem k počasí a okolnostem, které se během zápasu odehrály ještě jednou poděkovat za to, jak se k zápasu postavili i vzhledem k nepříznivému vývoji. Po vzoru nejvyšších českých fotbalových soutěží jsme vyhlašovali „Hráče utkání“, kterým se pro tento zápas stal Fanda Říha.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.