Dvě výhry musíme potvrdit na Dukle, přeje si Daniel Fišl

Fotbalisté MFK Chrudim míří po pohárovém vítězství v Náchodě na půdu Dukly Praha, kde se pokusí navázat na dvě vítězství v řadě. Velmi speciální bude návrat na Julisku pro obránce Chrudimi Daniela Fišla, jenž předchozí dvě sezony strávil právě v barvách soupeře.

Chrudim po výhře s Třincem zvládla i nepříjemné vystoupení v MOL Cupu na půdě Náchoda. „Byl to typický pohárový zápas. Soupeř se bránil a hrál na brejky, čekal na naši chybu. Je to nepříjemné, mám raději klasické zápasy,“ vracel se ke středečnímu vystoupení obránce Daniel Fišl.

Právě on vstřelil druhou branku Chrudimi, když si vzal pokutový kop a tvrdou ranou do horní poloviny branky nedal brankáři šanci zasáhnout. Jako stopera ho možná uvidíme penalty kopat poměrně často. „Pravidelně jsem je kopal ještě v dorostu Sparty, věřil jsem si na ní. Nemám problém si míč vzít i ve druhé lize,“ naznačuje.

Pro Daniela Fišla, který do mužského fotbalu vstoupil právě na Dukle, bude sobotní souboj na Julisce pořádně pikantní: „Mám v týmu soupeře spoustu kamarádů, hodně se těším. Musím něco vypsat do kabiny a věřím, že dovezeme tři body!“

Do Chrudimi přišel Daniel Fišl poté, co mu právě na Dukle sdělili, že s ním již do příští sezony nepočítají. Pak se ozval trenér Veselý a Daniel Fišl neváhal: „Dohodli jsme se. Bylo mi řečeno, že se o místo musím poprat, šanci hrát mám a je jen na mě, jak se ukážu v přípravě,“ popisoval.

A ukázal se v kvalitním světle, v prvních třech ligových kolech ještě na trávníku nechyběl ani minutu. „Do sezony jsme nevstoupili příliš dobře, poté jsme ale vyhráli s Třincem a v poháru a my teď musíme na výhry navázat. Bude to jen a jen lepší,“ věří Daniel Fišl.

Tabulka ligy

5. SK Líšeň 2019 20 22:22 28
6. FC Zbrojovka Brno 19 26:23 27
7. FC Sellier & Bellot Vlašim 19 24:21 27
8. MFK Chrudim 19 31:30 27
9. FC Vysočina Jihlava 19 29:26 26
10. SK Sigma Olomouc B 19 24:30 26
11. SFC Opava 19 20:21 25

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.