Rezerva jde do boje o postup. Jsme připravení, velí Teplý

V sobotu dopoledne na Městském stadionu Za Vodojemem vstoupí do letošní sezony rezerva MFK Chrudim, která hned v prvním kole krajského přeboru vyzve na domácí půdě v rámci okresního derby Heřmanův Městec. Pikantní duel odstartuje ročník, který bude, jak věří trenér Miroslav Teplý, pro Chrudim B tím postupovým.

Jak bylo těžké dát po dlouhé herní přestávce mužstvo do kupy?
Pro každého trenéra je to alchymie. Nastala situace, se kterou se nesetkáváme každou sezonu, zkoušeli jsme různé věci. Rozdělili jsme přípravu na první a druhý blok, přičemž první začal už v květnu. Tam jsme využívali možnost trénovat pod záštitou A-týmu, druhý blok jsme soustředili na červen a věnovali jsme se důležitějším herním činnostem. Kluci plnili individuální plány, kde jsme se zaměřovali na silovou a vytrvalostní složku.

V ostatních klubech se stává, že řada hráčů s fotbalem skončila. Je to i váš případ?
Není. My jsme byli s hráči pořád ve spojení, vymýšleli jsme spoustu aktivit kolem. Kluci měli své plány, posílali výsledky a myslím si, že natěšenost na fotbal zvítězila. Stojí nám to za to se testovat nebo se nechat očkovat. Předloni jsme byli druzí, minule první. Chtěli jsme soutěž vyhrát a chceme znovu, o motivaci máme postaráno.

Věříte, že se sezona tentokrát dohraje?
Strašně rád bych tomu věřil, my pro to děláme maximum. Máme zodpovědnost, v našem klubu je více méně polovina mladších ročníků již po dvou vakcinacích. Snažíme se pomoci a doufáme, že se ročník v klidu dohraje.

Jaké si tedy dáváte cíle?
Cíle jsou pořád stejné. Zapojujeme mladší a mladší hráče, aby si zvykali na dospělý fotbal, abychom pomohli prvnímu mužstvu doplnit ho o talentované fotbalisty. Chceme hrát zajímavý a pohledný fotbal a držet se na čele tabulky. Ukáže spíše čas. Naše cíle jsou takové skryté, ale samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom se posunuli o soutěž výše.

Je, podle vás, divize pro rezervu, v případě prvního mužstva hrajícího druhou ligu, podmínkou?
Pokud budu upřímný, tak ano. Už bychom rádi postoupili o soutěž výše, divize je potřeba. Vzhledem k tomu, kde se klub drží a co tomu hráči či funkcionáři dávají, nabízí se to a uděláme pro to všechno.

Jak se změnilo složení mužstva? Podařilo se zapracovat nové dorostence?
My jsme měli velkou výhodu, že já jsem si ročníky 2001 a 2002 připravoval už v dorostenecké kategorii. Kvantitou a kvalitou se zlepšil tréninkový proces. Kluci mají čas hájení, ale ten také vyprší. Rok od roku se zlepšuje práce s naší mládeží, kluci po dohodě přišli už dříve a to vidím jako velké pozitivum.

Na úvod vás čeká Heřmanův Městec, s nímž jsou to vždy pikantní zápasy. Co od duelu čekáte?
Je to klasické derby. V Heřmanově Městci je spoustu hráčů, co prošlo Chrudimí. Čekám zkušenost na straně soupeře a naši natěšenost. Snad prodáme to, co se nám v přípravě povedlo, věřím, že to bude dobré. Půjdeme zápas od zápasu, jsme připravení a doufám, že to dopadne tak, jak očekáváme.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.