Musíme konečně zabrat doma, ví Simon Zíma

Na přemýšlení nebyl čas. Po deseti minutách zápasu na Vyšehradu nejlepší gólman v počtu vychytaných nul v podzimní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Lukáš Mrázek špatně došlápl a při nepovedeném dopadu si přetrhl zkřížený vaz v koleni. Sezona tak pro dlouhodobou jedničku a základní stavební kámen chrudimské defenzívy skončila předčasně. Do pozoru musel náhradní brankář Simon Zíma, který neodchytal za podzimní část ve druhé nejvyšší soutěži ani minutu. Při startu na Vyšehradu neinkasoval, poté však stál u rozhodujícího momentu proti Ústí, s Líšní a Hradcem Králové inkasoval třikrát. Složitá situace doznala zlepšení v sobotu v Prostějově, kde třiadvacetiletý gólman předvedl řadu kvalitních zákroků, chytil penaltu a výrazně tím dopomohl k remíze 1:1!

Trenér za klíčový moment zápasu s Prostějovem označil chycenou penaltu, souhlasíš?
Přesně tak. Důležité bylo, že jsme z pokutového kopu nedostali druhý gól. Zápas byl díky tomu pořád otevřený, my byli ve hře a mohli se snažit o vyrovnání.

Jak vůbec penalta proběhla? Bylo to jen o tom tipnout správnou stranu?
Znovu si myslím, že to byla dost sporně odpískaná penalta. Já se pak snažil co nejdéle vydržet stát a koukal jsem na styl rozběhu hráče

Nakonec jste vybral dobře.
Koukal jsem na něj a zkusil stranu po mé levé ruce. Vyšlo to.

Vnímáte zisk jednoho bodu jako úspěch?
Určitě. Hlavně po druhém poločase, kdy měl soupeř několik příležitostí rozhodnout. My jsme to ale nevzdali a zápas zremizovali.

Jak proběhla aklimatizace v chrudimské brance? Je to zápas od zápasu lepší?
Utkání jdou teď hodně rychle za sebou, to mi dost pomohlo. Už je to všechno v pořádku. Mezi tyčemi se zase cítím přirozeně.

Ta situace nebyla vůbec jednoduchá, tři góly od Líšně a Hradce Králové, byla tam i nějaká kritika. Jak jste ji snášel?
Nikdy není dobře, když jako brankář dostanete tři góly, ale hráli jsme proti dvěma nejlepším týmům, a kdo zápasy viděl, tak ví, že Líšeň byla většinu duelu lepší a efektivnější a Hradec nás po našem druhém gólu zavřel a my jsme to už bohužel neubránili. Kritika byla nepříjemná, každý z týmu věděl, že tohle se stát nemělo a že jsme měli danou situaci vyřešit lépe. Ale je to sport a občas se to stane a vy se s tím musíte srovnat. Už jsem se naučil přijímat pouze konstruktivní kritiku a vzít si co nejvíce od lidí, kteří vám opravdu chtějí pomoci.

Dříve to bylo horší?
Většinou sám vím, kde jsem udělal chybu, nebo mohl udělat něco jinak, abych tomu zabránil. Případně o zhodnotíme po zápase s trenérem. Dříve, když sem si někde něco přečetl nebo slyšel, tak jsem si to hodně bral, ale od toho se musíte oprostit. Jinak vás to dostane ještě níž.

Další zápas proti Dukle asi opět nebude nic jednoduchého, že?
To nebude, tento týden jsme měli opravdu těžký los, první tři týmy tabulky a teď nás čeká Dukla,. To je vždy těžký soupeř. Čeká nás asi nejfotbalovější tým soutěže a my se budeme snažit konečně získat body i na domácím hřišti.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.