Před kamerami ČT hostí Chrudim Ústí

První domácí zápas jara je tu! Do Chrudimi dorazí pátý tým tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Ústí nad Labem, společně s ním však také kamery České televize, které budou duel přenášet v přímém přenosu. Zápas startuje v sobotu 10. dubna přesně ve 13:00!

První jarní zápas na domácí půdě čeká fotbalisty Chrudimi proti Ústí nad Labem. Před kamerami České televize si to tak rozdá čtvrtý s pátým týmem tabulky, v případě vítězství se Chrudimští znovu dotáhnout na vedoucí duo Hradec Králové – Líšeň.

Sedm zápasů bez porážky, na jaře dvě výhry a jedna remíza. Dobře naladěná Chrudim přivítá na svém hřišti souseda v tabulce F:NL z Ústí nad Labem. „Přijede kvalitní protivník, uvidíme otevřený fotbal a zajímavé utkání pro oko diváka,“ očekává chrudimský trenér Jaroslav Veselý. „Soupeř je na jaře zatím za očekáváním a netají se tím, že k nám jede pro tři body. My to respektujeme, ale stále jsme tu ještě my,“ zareagoval na soupeřovy cíle.

Právě Ústí nad Labem kulhá na začátku jara v ofenzivní činnosti, ze čtyř zápasů hned třikrát ani jednou neskórovalo. A proti nejlepší obraně v lize to nebude mít jednoduché. „Šance si vytváří a doufají, že to prolomí. Mají hráče, co umí příležitosti připravit i dát branku, ale já věřím, že jim tu nelichotivou sérii ještě protáhneme,“ přeje si kouč čtvrtého týmu F:NL.

Po zápasech s Táborskem a Vyšehradem tak Chrudim nebude zcela jasným favoritem. A i z toho důvodu očekává Veselý zcela jiný duel: „Narazíme na kvalitu, ale jsme motivováni. Chtěli jsme se dostat do této situace a až následující zápasy nám ukáží, jak na tom doopravdy jsme a jestli se dokážeme udržet v předních patrech tabulky,“ ví Veselý.

Po zranění v zápase s Vyšehradem pro brankáře Lukáše Mrázka sezona skončila. „Čekáme na výsledky magnetické rezonance, ale vypadá to, že bude muset absolvovat operaci. Prognóza zatím není příznivá, vypadá to na plastiku zkřížených vazů,“ prozradil trenér Jaroslav Veselý. V zápase s Ústím nad Labem bude jako náhradník připraven jeden z dvojice Janda – Gregovský, rozhodnutí padne po předzápasovém tréninku.

Duel Chrudimi s Ústím nad Labem startuje ve 13:00, v přímém přenosu ho lze sledovat na kanále ČT Sport.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 24 40:28 43
3. FC SILON Táborsko 24 35:22 39
4. SK Sigma Olomouc B 24 34:35 39
5. MFK Chrudim 24 39:38 34
6. SK Líšeň 2019 24 29:29 33
7. FK Příbram 24 25:31 33
8. AC Sparta Praha B 24 43:41 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.