Mládež: Ohlédnutí za rokem 2020

Loňský rok nebyl pro chrudimský fotbal snadný, nicméně podobné to bylo ve většině fotbalových klubech u nás. Prošli jsme si mnoha změnami tréninkových i herních režimů a museli jsme si zvyknout na nový fotbalový svět, který značně dodnes ovlivňuje virová pandemie. Nemá smysl si zde stěžovat na to, co nás v loňském roce trápilo, o tom všichni víme, ale považujeme za podstatné vyzdvihnout to, co se nám v tak nelehké době v roce 2020 povedlo.

Máme nové věci na trénink!


Mládež MFK Chrudim se může těšit z nového vybavení, které máme k dispozici jak pro trénink, tak pro fotbalová utkání.

Začněme tréninkovými i zápasovými míči značky Select, které jsou jednotné pro celý klub. V loňském roce jsme koupili 7 krásných sad dresů pro naše mládežnická družstva. Budeme moc rádi, pokud v nich naše kluky co nejdříve uvidíte na hrací ploše. Dále máme více než 50 malých tréninkových branek, nové kondiční a tréninkové pomůcky, které nám pomohou ve zlepšení a zpestření přípravy.

Musíme zde poděkovat našim partnerům, kteří nám poskytli materiální dary formou právě tréninkového vybavení. Dárcům vděčíme za posilovací gumy, medicinbaly, kettlebelly, slambally, plyometrické odrazové lavice, posilovací lavice, posilovací lano, švihadla, step bedýnky, koordinační žebříky, hrazdy, nové malé přenosné branky, tréninkové kužely, vytyčovací mety, rozlišovací dresy, nafukovací figuríny a zapichovací tyče.

Poděkování patří městu Chrudim, firmám Geogard, Zářecký Bus Doprava, Color Set, IG Service, Stavební firma Hladík, Alukov a také soukromým osobám Janu Zvolánkovi, Aleši Zvolánkovi, Radkovi a Lence Šprtovým, Petru Jindrovi, Ondřeji Kesnerovi, Tomáši Sochorovi a Josefu Lukáškovi.

Zvelebili jsme zázemí!


Kromě materiálního vybavení máme v tréninkovém centru krásné nové opláštění hodin včetně infotabule před vestibulem letního stadionu. Zahájili jsme činnost "bazárku" a předělali a zvelebili jsme trenérskou šatnu. Udělali jsme nové střídačky, které zdobí nové fotobannery našich odchovanců, hájící dobré jméno chrudimského fotbalu nejen u nás, ale také v zahraničí. Vnitřní zázemí stadionu zdobí slogany, znak a motto klubu. U vstupu byla vytvořena infotabule, kde se věnujeme kromě aktuálních informací o dění v mládeži, také stravování.

V neposlední řadě je třeba vyzdvihnout skvělou práci našich kolegů v rámci tvorby nového webu mfkchrudim.cz a všech nových komunikačních kanálů na sociálních sítích. V nejstarší mládežnické kategorii se zapojili jako “patroni” hráči “A” mužstva Ondřej Kesner s Petrem Rybičkou.

Pravidelně vydáváme mládežnický zpravodaj, kde jsou kromě novinek také zajímavé rozhovory. Začali jsme také více fotit a dělat videa. Pro naše svěřence jsme natočili metodická kondiční videa a uskutečnili 2 zajímavé workshopy pro naše trenéry.

Spolupracujeme se školkami a školou. O zdraví naší mládeže se stará tým fyzioterapeutek!


Zahájili jsme spolupráci s Mateřskou školou Dr. Malíka, Mateřskou školou Na Valech a se Základní školou U Stadionu. Obrovský úspěch slavíme na poli podzimních náborů nových členů a hráčů MFK Chrudim. Díky skvělé práci našich kolegů máme 2 nové minipřípravkové ročníky. Celkem v našem klubu působí již 14 mládežnických týmů v počtu cca 240 hráčů, o které se stará zhruba 30 kvalifikovaných trenérů.

Na Základní škole U Stadionu probíhaly pravidelné kroužky pro celý 1. stupeň.

Své poděkování si zde zaslouží naprosto nenahraditelná spolupráce s fyzioterapeutkami paní Mgr. Vrbovou a paní Vašíčkovou. Bez jejich péče by to bylo složité. Naši svěřenci mají možnost docházet jednou týdně na cvičení a fyzioterapii, která pomáhá nejen předcházet zdravotním komplikacím, ale také pozitivně přispívá ke správnému držení těla. V neposlední řadě obrovské dík patří všem našim trenérským kolegům a dalším činovníkům starající se o chod mládeže.

A co v roce 2021? Budeme se posouvat kupředu i nadále!


Všichni v našem klubu doufáme, že se situace okolo nás zlepší a budeme se moci opět zase na plno věnovat zdravému pohybu na čerstvém vzduchu, výchově mládeže, trénování a obecně fotbalu, protože nám všem chybí a těšíme se na návrat k normálnímu režimu.

V letošním roce nehodláme usnout na vavřínech a budeme náš klub dále budovat.

Připravujeme klubový informační systém. Těšíme se na novou umělou trávu a vymalování chodeb u šaten mládeže. Koupíme sítě na malé, střední a velké branky a spustíme naši nejdůležitější mládežnickou aktivitu, kterou je Výzva mládeže 2021 pro získání dalšího materiálního a tréninkového vybavení, abychom mohli dál zlepšovat tréninkovou přípravu a rozšiřovat tréninkové možnosti. O této výzvě budeme zanedlouho informovat veřejnost.

Pokud nám to pravidla a situace dovolí, tak se pokusíme uspořádat Dětský den MFK Chrudim a příměstské tábory.

Ženský fotbal v Chrudimi? Jasně! Připravujeme založení dívčího týmu, tak pevně věřím, že vám budeme moci naše reprezentantky již brzy představit v plné parádě.

Čeká nás toho letos hodně a budeme potřebovat vaši pomoc, proto prosíme, sledujte náš web a sociální sítě.

Děkujeme, že jste s námi!

Jan Zvolánek, šéftrenér mládeže a Radek Šprta, vedoucí žákovské kategorie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.