Mládežnický zpravodaj č. 108

Co přinesly uplynulé týdny u naší mládeže?

U19

35. kolo (předehrávané): MFK Chrudim - FC Tempo Praha 4 : 0 (2 : 0)

Branky: 26‘ Straka, 33‘ Bauer, 88‘ Straka, 90‘ Lang

Sestava: Tlustý J., Hromek (46‘ Lang), Kaválek, Vondrouš, Gerhart, Tlustý T. (65‘ Pešek), Skohoutil (73‘ Kosina), Holub, Bauer, Straka, Čada (65‘ Dalecký)

Hodnocení: Dnešní utkání se nám vydařilo a navázali jsme tak na bodový úspěch z Jablonce. S Tempem jsme konečně předvedli věci, které se snažíme do kluků dostávat a hned to bylo na naší hře vidět. Čtyři branky vstřelené vypovídali o naší dominanci v celém utkání, i když pár výpadků jsme měli.

Allstars: Gerhart Tobiáš

Fotky: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_FC_Te...


27. kolo: MFK Chrudim - SK Dynamo České Budějovice 2 : 0 (0 : 0)

Branky: 64‘ Skohoutil, 79‘ Holub

Sestava: Tlustý J., Novák (76‘ Hromek), Kaválek, Vondrouš, Gerhart, Kosina, Pešek (67‘ Pilař), Holub, Moc (67‘ Dalecký), Skohoutil (67‘ Tlustý T.), Čada (79‘ Lang)

Hodnocení: Skvělý disciplinovaný výkon jsme předvedli s akademií Budějovic. První poločas opatrný, kvalitní fotbal z obou stran, po poločasové přestávce jsme se v 64' prosadili Páťou Skohoutilem. V 79' jsme po faulu na Šimonka Pilaře a proměněnou penaltou Denisem Holubem šli již do dvoubrankového vedení, které jsme již udrželi a připsali si do tabulky další cenné 3 bodíky. Dnes zaslouží absolutorium všichni hráči a členové realizačního týmu U19.

Allstars: Tým U19


28. kolo: FK Pardubice - MFK Chrudim 1 : 1 (0 : 0)

Branky: 55‘ Kaválek

Sestava: Kobera, Novák, Kaválek, Vondrouš, Gerhart, Kosina (49‘ Tlustý T.), Pešek, Holub, Moc (67‘ Dalecký), Skohoutil, Čada (84‘ Hromek)

Hodnocení: Bude doplněno později

Allstars: Bude doplněno později


U18

23. kolo: RMSK Cidlina Nový Bydžov - MFK Chrudim 3 : 1 (3 : 1)

Branky: 44‘ Holubec

Sestava: Kobera, Vavřín, Holubec (67‘ Holeka), Lang, Hromek (61‘ Bleha), Wirkner (61‘ Pešek), Pilař, Tlustý T., Chichak (61‘ Holý), Dalecký, Smutný

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme dvě velké šance, nejdříve Hromkovi hlavičku skvěle vytáhl domácí brankář a ve druhé šanci stejný hráč netrefil branku, ale vzápětí jsme domácím darovali gól, navíc jsme za dalších 10 minut darovali domácím druhý gól, po kterém jsme přestali hrát. Na konci prvního poločasu jsme snížili na 2:1 a mysleli jsme, že jsme zpět v zápase, ale bohužel jsme domácím okamžitě dali třetí dárek a bylo to opět o dvě branky. Ve druhém poločase jsme sice domácí tlačili, ale kromě šance Tlustého jsme si nic nevytvořili. Tento zápas jsme si prohráli samy třemi hrubými chybami a tím, že jsme byli málo nebezpeční. Klukům nemůžeme upřít snahu, kromě cca 30 minut v prvním poločase jsme nehráli špatně, ale zápas trvá 90 minut. Domácím gratulujeme k zaslouženému vítězství.

Allstars: Vavřín Marek


24. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 10 : 3 (3 : 2)

Branky: 22‘ Smutný, 26‘ Tlustý T., 35‘ Smutný, 46‘ Hromek, 54‘ Chichak, 60‘ Hromek, 66‘ Lang, 79‘ Dalecký, 81‘ Dalecký, 85‘ Smutný

Sestava: Oberreiter, Vavřín, Lang, Holubec, Meduna (62‘ Fojtů), Holý, Tlustý T. (62‘ Holeka), Dalecký, Hromek (68‘ Pešek), Smutný, Chichak (75‘ Gocman)

Hodnocení: Začátek zapasu byl podobný jako minulý týden, vypracovali jsme si dvě šance, ale místo abychom vedli tak jsme soupeři doslova darovali gól, naštěstí jsme na rozdíl od minulého týdne na to zareagovali a skóre otočili v náš prospěch, sice jsme si neodpustili opět inkasovanou branku těsně před poločasem.Do druhé půle jsme vstoupili ideálně a okamžitě jsme zvýšili vedení a pak už jen skóre navyšovali.Doufám, že výkon potvrdíme v dalších zápasech.

Allstars: Smutný Michal


U17

35. kolo (předehrávané): MFK Chrudim - FC Tempo Praha 5 : 4 (3 : 4)

Branky: 8‘ Kohout, 20‘ Drobný, 21‘ Drobný, 49‘ Kohout, 62‘ Valenta

Sestava: Zářecký, Bleha (60‘ Valenta), Procházka, Macháček, Mošner, Látal (60‘ Kaufman), Tichý (60‘ Meduna), Boguaj (80‘ Olšán), Rešetár, Drobný, Kohout (80‘ Gocman)

Hodnocení: Utkání, které se nehraje každý den – doufám 😊. Velké množství šancí (Drobný xkrát, Kohout, Boguaj a za dvacet minut stav 3 : 0, pak absolutní kolaps v závěru poločasu a za tři minuty je stav 3 : 4, k tomu není moc co dodávat. Takže o poločase znovu „nalití“ sebedůvěry hráčům na hřišti i na lavičce, vyrovnání a po prvních střídáních i vrácení vedení 5 : 4 na naši stranu, další neproměněné možnosti (Kaufman, Meduna, Drobný, Valenta) a uhájení vedení až do konce. Na jedno utkání prostě dost velký počet událostí, včetně dvou rozhodčích žen, což se také nestává každý den.😊 Ocenit je třeba schopnost hráčů vrátit se do utkání, ale také je třeba pracovat na tom, aby návratu nebylo třeba.

Allstars: Kohout Lukáš


27. kolo: MFK Chrudim - SK Dynamo České Budějovice 0 : 2 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Zářecký, Mošner, Procházka, Macháček, Meduna (73´ Komárek), Kaufman (55‘ Látal), Boguaj (55‘ Tichý), Rešetár, Drobný, Kohout, Valenta (73‘ Olšán)

Hodnocení: Od prvních minut jsme se snažili být aktivní, napadat soupeře a vytvářet si brankové možnosti. To se nám vcelku dařilo, avšak všechny šance zůstaly v prvním poločase nevyužity (Kohout, Drobný, Mošner, Kaufman). Soupeř hrozil především z rychlých protiútoků, a proto se naše obrana musela mít neustále na pozoru. Bohužel nám nevyšel nástup do druhého poločasu, kdy jsme propadli na naší levé straně, následně nenabrali hráče v pokutovém území a byla z toho první branka utkání. Přestože do konce zápasu zbývalo ještě hodně minut, vyrovnat se nám již, i přes některé další šance, nepodařilo. Naopak srdnatě bojující soupeř v nastavení udeřil podruhé, a tak jsme se museli vyrovnat s první jarní porážkou doma. Prohra nás mrzí, ale jedeme dál. Je třeba ocenit soupeře a pogratulovat mu k výhře i dobrému výkonu.

Allstars: Mošner Jan


28. kolo: FK Pardubice - MFK Chrudim 3 : 0 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Zářecký, Bleha (60´ Komárek), Procházka, Macháček, Mošner, Drobný, Rešetár (70´ Látal), Tichý (70´ Olšán), Bíško (46´ Valenta), Boguaj (60´ Kaufman), Kohout

Hodnocení: V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. K vidění bylo hodně nepřesností a ztrát na obou stranách. Nám se příliš nedařila výstavba hry, jakoby na kluky dolehla tíha „derby“.Často jsme se uchylovali ke zbytečným a nepřesným nákopům. O přestávce jsme kluky nabádali k většímu klidu v rozehrávce a větší odvaze, ale stejně jako v minulém utkání jsme nástup do druhé půle hrubě nezvládli. Po první trochu „nešťastné“ brance jsme brzo inkasovali i podruhé, a poté nám trvalo, než jsme se dokázali do zápasu opět vrátit. Nakonec jsme si přece jenom pár dobrých příležitostí vytvořili, avšak v koncovce jsme byli nepřesní a nepodařilo se nám zápas ani zdramatizovat. V závěru jsme navíc inkasovali potřetí z dobře vyřešeného brejku soupeře.

Dnes jsme podali výkon pod naše možnosti a za výkon ve druhém poločase jsme si body nezasloužili. Zápas si určitě rozebereme a je třeba se připravit na středeční zápas v Písku.

Allstars: Drobný Lukáš


U16

23. kolo: RMSK Cidlina Nový Bydžov - MFK Chrudim 2 : 0 (1 : 0)

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Zavřel, Henderson, Karlík, Tůma, Bažout (58‘ Dítě), Dvořák (58‘ Novák), Mrázek (46‘ Andrejs), Růžička, Koutský, Zahradník (58‘ Horký), Bauer

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Tadeáš Andrejs: Začátek zápasu byl od nás hodně pasivní, soupeř na nás útočil rychle a hodně nám dělaly problém dlouhé balony za obranu. Dlouho nám dělal problém povrch hřiště, často nám odskakoval balon od nohy a náš první dotek mohl lehce sbírat soupeř. V první polovině prvního poločasu jsme měli pár dobrých balonu za obranu s centrem do vápna, ale bez úspěchu dat gól. Na to odpověděl soupeř a z naší ztráty na soupeřově polovině měli rychlý break, který zmatením našeho brankáře skončil gólem a soupeř tak vyhrával 1:0. Každopádně jsme nechtěli nic vzdát a měli jsme plno příležitosti na vyrovnání například: několik trestných přímých kopu, bohužel bez gólů. Tak jsme šli v poločase do šaten za stavu 0:1. Ve druhém poločase jsme na soupeře naběhli s velkou chutí hrát a neprohrát, a však od 55. minuty začal spor nás proti rozhodčímu, který se nebál proti nám používat karty i v situacích kdy to snad ani nebylo možné, takhle se to s námi táhlo asi 20 minut. V tu dobu, kdy jsme na soupeře neustále tlačili se jim, ale povedlo udělat rychlý break, který skončil druhým gólem. V tu chvíli to pro nás nebylo vůbec dobré, ale nevzdali jsme to a bojovali jsme dál. Měli jsme několik dobrých kombinacích dovezených až do vápna, ale bohužel stále bez gólů. V posledních 10 minutách se nám povedlo udělat několik standardních situacích, ze kterých padalo břevno, tyč a nebo dobrý zákrok brankáře opět bez gólů. Zapas tedy skončil prohrou 2:0

Allstars: Růžička Adam


24. kolo: MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 2 : 3 (0 : 3)

Branky: 52‘ Bažout, 69‘ Bauer

Sestava: Podaný, Andrejs (46‘ Schejbal D.), Karlík (27‘ Dítě), Tůma, Bažout, Dvořák, Horký (69‘ Schejbal F.), Růžička, Koutský (60‘ Uhlíř), Henderson, Bauer (69‘ Zářecký)

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili dobře, hned v prvních minutách jsme měli velkou šanci Adamem Růžičkou. Však zbytek prvního poločasu od nás nebyl moc dobrý, neplnili jsme předzápasové pokyny a nedokázali jsme eliminovat soupeřovu silnou stránku – prvních 20 minut utkání. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, vyvíjeli jsme na soupeře tlak a Kolín se dostával na naší polovinu de facto pouze v brejkových situacích. V druhém poločase jsme také přidali emoce.

Allstars: Bažout Dominik


U15

19. kolo: MFK Chrudim - TJ Sokol Třebeš 4 : 0 (1 : 0)

Branky: 8‘ Průša, 65‘ Souček, 68‘ Tlapák, 79‘ Tlapák

Sestava: Ondrůšek - Tlapák, Hilbert, Holeka, Hilbert, Lorenc, Průša, Kusý, Souček, Zvěřina, Kumpošt, Valeš, Tesař, Vaško, Krbálek, Paták

Hodnocení: Do utkání hraném na UMT jsme chtěli vstoupit aktivní hrou s kvalitou a klidem na míči. V úvodních minutách se nám to i dařilo. Vyjádřením mírné převahy byla branka Průši při dohrané standardní situaci. Hra byla pod naší kontrolou, soupeře kluci nepouštěli do žádných šancí. Je jen škoda, že náš herní projev a některé individuální výkony byly jak na houpačce. Od velmi dobrých
po ,,strašidelný“. V takových utkáních bychom měli být více dominantní a budovat si své herní sebevědomí. Brankově se podařilo utkání zlomit až ke konci utkání.

Allstars: Lorenc Jaroslav


20. kolo: SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 1)

Branky: 3‘ Tlapák, 60‘ Vencl, 77‘ Souček

Sestava: Ondrůšek - Tlapák, Hilbert, Holeka, Jurícek, Průša, Lorenc, Kusý, Zvěřina, Souček, Sadílek, Valeš, Vaško, Krbálek, Nejedlí, Vencl, Paták,

Hodnocení: Na další mistrovské utkání jsme zajížděli na hřiště SK Sparta Kolín. K našim herním principům, o které se snažíme klukům vštěpovat během tréninku což je aktivní hra po celém hřišti + kvalitní a efektivní držení míče a v neposlední řadě nasazení po celou dobu utkání. Nabádali jsme kluky i k častější střelbě ze střední vzdálenosti – hráče na tuto disciplínu opravdu máme. Vstup do utkání byl z našeho pohledu opět dobrý. 3 min branka Tlapák (jaro 6 utkání – 5 branek, krajní obránce). Držení míče, obehrávání na naší polovině slušný. S přechodem a udržení se v kombinaci na soupeřově polovině už to bylo horší. K zakončení po kombinaci i z větší vzdálenosti jsme se dostávali jen ztěžka. Klukům se snaha v zápase upřít nedá, pracují. Škoda, že si v utkání některé herní věci zbytečně komplikujeme. Snaživého soupeře jsme brankově zlomili až ke konci utkání.

Allstars: Sadílek Dominik


U14

19. kolo: MFK Chrudim - TJ Sokol Třebeš 14 : 0 (7 : 0)

Branky: 4´ vlastní gól, 16´ Dušek, 22´ Benák O., 30´ Novák, 35´ Novák, 36´ Benák O., 38´ Strnad, 42´ Novák, 46´ Šustr, 48´ Benák M., 51´ Vágner, 53´ Vencl, 71´ Vágner, 76´ Novák

Sestava: Smrček (41´ Paták), Šustr (52´ Bodnár), Holešínský (52´ Kaška), Zlesák, Kurštejn (41´ Vágner), Dvořák, Novák, Strnad (41´ Vencl), Dušek (52´ Mazal), Benák M., Benák O. (52´ Nehoda)

Hodnocení: Utkání jsme po celou dobu kontrolovali a podařilo se nám proměnit mnoho šancí. Soupeř se do žádné výrazné šance nedostal.

Allstars: Dvořák Lukáš

20. kolo: SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 2 : 5 (0 : 3)

Branky: 3‘ Tlapák, 60‘ Vencl, 77‘ Souček

Sestava: Paták (61´ Gabriel), Dušek (61´ Mazal), Holešínský (54´ Kaška), Zlesák, Kurštejn, Dvořák (54´ Strnad), Novák (61´ Nehoda), Benák M., Benák O., Vágner, Vencl (41´ Šustr)

Hodnocení: V úvodu utkání se nám příliš nedařilo kombinovat a dostávat se do šancí. Soupeř se prezentoval jednoduchým stylem, ten nám nejprve dělal problémy, ale nakonec jsme si s tím dokázali poradit a eliminovat jejich nejlepšího střelce. Tři slepené góly nám výrazně pomohly a dodaly klid na kopačky. V druhém poločase se nám podařilo ještě dvakrát skórovat, vytvořili jsme si dost dalších šancí, ale ty jsme bohužel neproměnili.

Allstars: Kurštejn Dominik


U13

8. kolo (nadstavba): FK Pardubice - MFK Chrudim 6 : 1

Branky: 83‘ Smrček

Sestava: Chaloupka, Ficek, Dibelka, Barvík, Voňka, Janeš, Smrček, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Letocha, Kučera, Wenzl, Laštůvka

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli s dost prořídlou sestavou MU s FK Pardubice na UMT v Ohrazenicích. V zápase jsme chtěli zúročit vše, co jsme na trénincích zkoušeli. Od začátku byl zápas plný šancí a hra měla velký spád. Šance postupem času přibývaly, ale bohužel nedošlo k jejich využití. Pardubicím hodně pomohl i velmi dobře chytající gólman, který dokázal vytěsnit střely, které kluci směřovali na branku. Soupeř nám však ukázal, jak vytěžit z minima maximum a konci první třetiny udeřil a vyhrál ji 2:0.

Ve druhé třetině se opět hra přelévala ze strany na stranu. Stavěli jsme hru, tlačili se do útoku a před branku, ale nedařilo se překonat soupeřova gólmana. I díky našemu tlaku a plněním toho, co jsme si řekli, o přestávce se druhá třetina podařila udržet 0:0.

Ve třetí třetině, jsme šli do hry už s tím, že není co ztratit, a tak jsme soupeře zasypali útoky, ale bez vsítění gólu. Soupeř nám zase ukázal, jak být efektivní a dvěma góly oskočil na 4:0. Kluky i tohle dost naštvalo a pěknou kombinací a střelou s následným doražením se podařilo vstřelit branku 4:1 Danielu Smrčkovi. To kluky nakoplo, jen bohužel, místo využitých šancí nás opět trestal soupeř a zakončil tak utkání vítězstvím 6:1.

V zápase bylo tolik šancí, že při proměnění by nebyl výsledek takový, jaký je. Dařilo se nám přecházet, držet míč, vystavovat hru, jen ve finále nám to zhatil první dotek, nebo málo chladnokrevnosti při zakončení. Máme stále na čem pracovat.

Allstars: Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro


U12

8. kolo (nadstavba): FK Pardubice - MFK Chrudim 10 : 3

Branky: 56‘ Kaluža, 77‘ Rykýř, 82‘ Fianda

Sestava: Šupík, Souček, Pilař, Nekvinda, Teplý, Vrba, Kaluža, Adam, Fianda, Rykýř, Podlucký, Vancl, Staněk

Hodnocení: Už den před utkáním jsme měli dvě absence a hned na začátku utkání další(brankář). Do toho jako skoro každý zápas jsme nechytli začátek utkání a 4 minuta skóre 2:0 pro domácí. Strašně nám vázla součinnost a komunikace všech řad. Takhle se prostě nedá hrát, proti žádnému soupeři, natož proti Pardubicím. Posledních 10 minut bylo trochu podle představ. Jinak co jsme si řekli v kabině hráči vůbec neplnili a odvaha žádná jak v osobních soubojích, 1v1 ani zakončení. Budeme muset na další utkání zlepšit vše. Doufáme, že to hráči pochopí a přistoupí k dalšímu utkáním zodpovědněji.

Allstars: Nekvinda Lukáš

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.