Mládežnický zpravodaj č. 107

Co přinesl uplynulý týden u našich mládežnických mužstev?

U19

26. kolo: FK Jablonec - MFK Chrudim 0 : 1 (0 : 0)

Branky: 65‘ Skohoutil

Sestava: Tlustý J., Hromek, Kaválek, Vondrouš, Gerhart (61‘ Pešek), Kosina, Skohoutil (72‘ Tlustý T.), Holub, Moc (61‘ Čada), Straka (84‘ Lang), Bauer

Hodnocení: Vítězství v Jablonci je naprosto zasloužené. Byli jsme nebezpečnějším a aktivnější týmem, který si dnes zasloužil vyhrát. Zejména po vstřelené brance nás bylo plné hřiště a kluci si šli za vítězstvím. Mrzí jen neproměněné šance a neuznaná regulérní branka Matyho Langa.

Allstars: Skohoutil Patrik


U18

22. kolo: MFK Chrudim - FK Náchod 5 : 1 (4 : 0)

Branky: 7‘ Tlustý T., 11‘ Wirkner, 19‘ Tlustý T., 30‘ Dalecký, 68‘ Vavřín

Sestava: Kobera, Vavřín (70‘ Holeka), Lang, Holubec, Meduna (74‘ Hromek), Tlustý T., Wirkner, Pilař, Dalecký, Smutný, Chichak (55‘ Skohoutil)

Hodnocení: Dnes jsme sehráli velmi kvalitní utkání. Naše hra byla založená na rychlých přechodech, a to nám neslo ovoce. Do poločasu jsme nastříleli 4 branky a bylo rozhodnuto. Po změně stran jsme mohli přidat další "góly", ale vytvořené šance jsme trestuhodně zahazovali. Kluci zaslouží velkou pochvalu.

Allstars: Tlustý Tomáš


U17

26. kolo: FK Jablonec - MFK Chrudim 3 : 2 (2 : 2)

Branky: 21‘ Drobný, 32‘ Drobný

Sestava: Kolbaba, Bleha (46‘ Valenta), Komárek (65‘ Gocman), Procházka, Macháček, Kaufman (46‘ Látal), Tichý, Olšán (46‘ Boguaj), Rešetár, Mošner, Drobný

Hodnocení: Utkání, hrané na UMT velkých rozměrů nevalné kvality jsme nezahájili dobře, ale paradoxně jsme šli do vedení, když Drobný využil Macháčkův pas za obranu. Vyrovnání ale přišlo záhy, naše obrana na pravé straně zaspala a domácí srovnali stav. I podruhé jsme šli do vedení my, když Kaufman po kombinační akci přihrál opět Drobnému. Jenže i vyrovnání bylo opět rychlé, stejné chyby se dopustila tentokrát levá strana. O poločase jsme si vysvětlili, kde je chyba a vstup do druhé půlky se nám vydařil, ale do vedení šli tentokrát domácí, když jsme nezvládli autové vhazování. Ukázalo se, že to byla branka vítězná, i když nějaké možnosti jsme si vytvořili (Valenta, Boguaj) a i domácí v závěru při naší hře vabank měli možnosti stav navýšit, ale další střelec se již nenašel. První jarní porážka se tím stala realitou a hlavní příčinou pro nás je výkon, který neměl ty parametry, jako ty předešlé. Další utkání je již ve středu, je třeba si to rozebrat a hlavně změnit.

Allstars: Drobný Lukáš


U16

22. kolo: MFK Chrudim - FK Náchod 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 22‘ Novák, 57‘ Koutský, 63‘ Tůma

Sestava: Zavřel, Dvořák (72‘ Uhlíř), Karlík, Tůma, Andrejs, Koutský, Henderson (73‘ Mrázek), Novák (62‘ Bažout), Růžička, Zahradník (62‘ Horký), Bauer

Hodnocení: Utkání zhodnotil hráč Filip Tůma: V sobotu 14. 4. jsme odehráli zápas proti týmu FK Náchod. Do zápasu jsme vstoupili sebevědomě. Hráli jsme s větším nasazením a intenzitou. Soupeře jsme nepouštěli za polovinu a v 22' minutě jsme se díky přízemní střele Matyho Nováka dostali do vedení. Čím víc se první půle chýlila ke konci, naše i soupeřova hra upadala do pasivity
a tak se šlo do kabin za stavu 0:0. Po poločase jsme znovu byli lepším týmem a náš počáteční tlak vyústil v centr, který náchodský obránce zblokoval rukou, a tak Matěj Koutský z penalty zvýšil na 2:0. Po šesti minutách jsme slavili znovu. Míč si ve vápně našel Filip Tůma a poslal nás do třígólového vedení. Zdálo se, že už si zápas pohlídáme a nedáme soupeři šanci zápas zdramatizovat. Ale přestali jsme se zajímat na fotbal a více pozornosti jsme věnovali provokacím ze soupeřovy strany. Náchodu se podařilo snížit po jejich dobré sekvenci. Zbytek zápasu už jsme dokopali, a i přes pár potyček jsme udrželi vedení až do konce. Chtěl bych pochválit za výkon, ale také lehce pokárat, že nesmíme v posledních pětadvaceti minutách soustředěnost a dohrát zápas bez jakýchkoliv problémů.

Allstars: Koutský Matěj

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9656687


U15

18. kolo: Football Talent Academy - MFK Chrudim 3 : 4 (1 : 2)

Branky: 30‘ Kumpošt, 39‘ Kusý, 49‘ Zvěřina, 76‘ Brychnáč

Sestava: Ondrůšek, Tlapák (63‘ Valeš), Hilbert, Holeka, Branda, Lorenc, Brychnáč, Kusý (63‘ Průša), Souček (72‘ Nejedlý), Zvěřina (63‘ Sadílek), Kumpošt (77‘ Daniel)

Hodnocení: V neděli jsme odjeli na další MU, tentokrát na hřišti lídra soutěže Footbal Talent Academy. Kluci věděli, že nás nečeká nic lehkého. Jen maximální výkon na hranici svých možností + poctivě dodržet taktiku. Ta byla vcelku jednoduchá: důsledný pressing po celé ploše a nenechat soupeře rozvinout přihrávací kolotoč Tiki - taka. To se klukům dařilo plnit po celé utkání. A za přístup byli odměněni vítězstvím (i štěstí se k nám přiklonilo při neproměněné penaltě soupeřem). Jen škoda našich neproměněných šancí (přemíra snahy, zbrklost), mohl být konec utkání více v klidu. Pochvala za přístup pro celý tým a pokračovat v takových dobrých výkonech.

Allstars: Kumpošt Radovan


U14

18. kolo: Football Talent Academy - MFK Chrudim 6 : 4 (4 : 0)

Branky: 43´ Dušek, 45´ Novák, 51´ Vencl, 72´ Benák

Sestava: Paták (58´ Gabriel), Kaška (41´ Novák), Dvořák (63´ Smrček), Wenzl (58´ Nehoda), Holešínský (73´ Bodnár), Zlesák, Benák M., Vencl, Dušek (52´ Strnad), Benák O., Vágner

Hodnocení: První poločas jsme celkově nezvládli. Soupeř měl příliš prostoru, protože jsme hráče vůbec nedostupovali. Z toho pramenili i obdržené góly, jelikož protivník je velmi kvalitní na míči. Začátek druhého poločasu byl z naší strany lepší. Dobře jsme napadali a dokázali proměnit některé šance. Bohužel spoustu šancí zůstalo nevyužitých a naopak soupeř ještě dvakrát skóroval. Je potřeba celý zápas odmakat naplno a hlavně nehledat chyby u ostatních, ale soustředit se jenom na sebe!

Allstars: Novák Filip


U13

5. kolo (nadstavba): FC Hradec Králové - MFK Chrudim 9 : 0

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Barvík, Smrček, Uhlíř, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Letocha, Mach, Sokol

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli zápas s FC Hradec králové. První třetina se nevyvíjela vůbec špatně, ba naopak, všude jsme byli první a plnili vše, co jsme si řekli. Ano, i v tomto zápase jsme inkasovali po ztrátě v osobním souboji, ale jinak se dařila komplet stavba hry a v určitých fázích jsme soupeře přehrávali. Bohužel, ale zakončení je naše velká slabina a na to jsme doplatili i zde. Soupeř nám ukázal, jak se využívají šance a tím i stanovil výsledek celého utkání 9:0. Bylo vidět, že Hradec chce zvítězit.

Allstars: Barvík Tadeáš

6. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - Football Talent Academy 0 : 14

Branky: Bez vstřelené branky

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Barvík, Záleský, Janeš, Smrček, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Letocha, Pištora

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli utkání s Fotball Talent Academy na naší UMT, věděli jsme, že soupeř bude kvalitní a silný na míči, a to se i ukázalo. My jsme však chtěli soupeře potrápit a ukázat, že si dokážeme poradit. Bohužel, tím že je i v týmu velká nemocnost to ovlivnilo i tento zápas. Pozitivní je, že jsme zvládli hrát i za nepříznivého stavu fotbal, stavěli hru a zároveň si vyzkoušeli, že nemáme tolik času na vše, co potřebujeme (přihrávka, první dotek) a že v osobních soubojích musíme přidat důraz a zároveň být více odvážní v zakončeních a soubojích 1 na 1.

Allstars: nikdo


U12

5. kolo (nadstavba): FC Hradec Králové - MFK Chrudim 12 : 3

Branky: 2‘ Podlucký, 4‘ Teplý, 23‘ Fianda

Sestava: Šupík, Souček, Pilař, Nekvinda, Teplý, Vrba, Gellér, Kaluža, Adam, Dubina, Fianda, Rykýř, Podlucký, Vancl

Hodnocení: Do utkání jsem vstoupili výborně, za chvilku jsme vedli 2:0 a stále jsme měli dost brankových příležitostí. Dvě třetiny jsme byli Hradci vyrovnaným soupeřem co do počtu šancí. Poslední bohužel z naší strany už neměla takové parametry jako soupeře. Je potřeba na tom
v tréninku zapracovat. Jinak hráče chválíme za předvedený výkon.

Allstars: Vrba Samuel

Foto: https://eu.zonerama.com/mkaluza/Album/9647071

6. kolo (nadstavba): MFK Chrudim - Football Talent Academy 3 : 9

Branky: 9‘ Kaluža, 59‘ Teplý, 70‘ Podlucký

Sestava: Šupík, Souček, Pilař, Nekvinda, Teplý, Vrba, Kaluža, Adam, Fianda, Rykýř, Podlucký, Laštůvka

Hodnocení: V tomto zápase nám dělalo problém práce s prostorem a s přebíráním hráčů soupeře. Musíme naše hráče na to více připravit a zlepšit hlavně komunikaci na hřišti. Opět jako proti Hradci nás těší, že jsme si vypracovali dost brankových příležitostí, ale v zakončení jsme někdy nerozhodní nebo nám chybí větší odvaha v souboji 1v1 a pokrytí míče, kde hodně míčů ztrácíme.

Allstars: Souček Daniel

Foto: https://eu.zonerama.com/mkaluza/Album/9656854

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.