Mládežnický zpravodaj č. 104

Co přinesl uplynulý týden?

U19

23. kolo: MFK Chrudim - FC Slovan Liberec 3 : 0 (2 : 0)

Branky: 20‘ Novák, 45‘ Čada, 86‘ Smutný

Sestava: Tlustý J., Novák (50‘ Hromek), Kosina, Gerhart, Lang (46‘ Tlustý T.), Pešek, Holub, Skohoutil (60‘ Pilař), Moc (67‘ Smutný), Straka, Čada (60‘ Dalecký)

Hodnocení: Ve třetím jarním mistrovským utkání jsme potřebovali hlavně bodovat a bylo nám celkem jedno, kdo proti nám stojí. FC Slovan Liberec jsme porazili 3:0 ač naše hra tentokrát koukatelná moc nebyla, za to ale nesmírně účelná a efektivní. Kluci za dnešní představení zaslouží absolutorium.

Allstars: Čada Denis

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_FC_Slovan_Liberec/?


22. kolo (dohrávané): SK Petřín Plzeň - MFK Chrudim 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Novák, Kosina, Gerhart (46‘ Tlustý T.), Hromek, Bauer, Holub (78‘ Smutný), Skohoutil (46‘ Dalecký), Pešek (63‘ Pilař), Straka, Čada (63‘ Moc)

Hodnocení: Na Petříně jsme opět vyhořeli v koncovce, ač jsme hráli poslední půl hodinu proti 10. Nadšeně bojující domácí bod ubránili a body se tak dělily. Dnes jsme ztratili 2 body.

Allstars: Kosina Matěj


U18

19. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 0 : 1 (0 : 1)

Branky: 32‘ Holý

Sestava: Kobera, Hromek, Holubec, Komárek, Meduna (69‘ Dítě), Wirkner, Pilař, Holý, Dalecký, Smutný (69‘ Gocman), Chichak (60‘ Olšán)

Hodnocení: Nebylo zasláno

Allstars: Nebylo zasláno


U17

23. kolo: MFK Chrudim - FC Slovan Liberec 3 : 0 (1 : 0)

Branky: 19‘ Bleha, 49‘ Kohout, 82‘ Kaufman

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Procházka, Macháček, Látal (70‘ Kaufman), Tichý (65‘ Bíško), Rešetár, Mošner (80‘ Bauer), Boguaj (70‘ Drobný), Kohout (65‘ Valenta)

Hodnocení: V dalším domácím utkání nás čekal soupeř z popředí tabulky a utkání jsme rozehráli velmi dobře, dokázali jsme být na míči, a hlavně být i nebezpeční pro branku soupeře, což završil svou brankou po tyči Bleha. Další šanci jsme nedokázali proměnit Kaválkem, Mošnerem, ani Látalem s Kohoutem. Naopak hned po pauze to dokázala dvojice Rešetár – Kohout, další akce zůstaly nevyužity, a tak až rychlý protiútok po ose Valenta – Kaufman – Bíško a znovu Kaufman se ujal gólově a stanovil konečný výsledek utkání.

Allstars: Kaválek Aleš


22. kolo (dohrávané): SK Petřín Plzeň - MFK Chrudim 0 : 3 (0 : 2)

Branky: 33‘ Látal, 37‘ Kohout, 77‘ Olšán

Sestava: Zářecký, Bleha (80‘ Komárek), Kaválek, Procházka, Macháček, Látal (75‘ Gocman), Tichý (70‘ Olšán), Rešetár, Mošner (75‘ Meduna), Bíško, Kohout (70‘ Drobný)

Hodnocení: Opět jsme se vrátili na UMT a chvilku jsme se s tím v kombinaci s usilovným nástupem domácích srovnávali, ale postupně jsme se začali dostávat víc na míč, byli jsme lepší v kombinaci, měli jsme více možností i střeleckých příležitostí a zaslouženě jsme šli do dvoubrankového vedení, když jednou jsme dobře přešli do šestnáctky zprava a jednou zleva. Druhý poločas byl kopií prvního, naši velkou šanci nedokázal zúročit dobře hrající Bíško, v obraně jsme pracovali dobře, některá okénka soupeř nevyužil, a tak rozhodli střídající hráči, když hned první akci gólově zakončil Olšán po úniku Drobného. Stejný hráč měl další možnost společně s Gocmanem, ale spíš si překáželi. 😊 Za vítězství jsme rádi a budiž nám motivací do další činnosti.

Allstars: Látal Jakub


U16

18. kolo: MFK Trutnov - MFK Chrudim 2 : 1 (1 : 0)

Branky: 90‘ + 5‘ Karlík

Sestava: Zavřel (46' Podaný), Andrejs (67' Dvořák), Karlík, Tůma, Bažout (72' Schejbal F.), Koutský, Mrázek (46' Zahradník), Růžička, Novák, Horký, Popílek (46' Schejbal D.)

Hodnocení: Utkání zhodnotili hráči Filip a Dominik Schejbalovi: Myslíme si, že zápas jsme neodehráli špatně. Prvních 10 min jsme se dostávali do zápasu, od 10. min jsme začali dělat nějaké kombinace, napadali atd. Ale bohužel na konci 1. půlky jsme dostali zbytečný gól. Do druhé půlky jsme vstoupili dobře, měli jsme gólové šance, dobré přenášení hry ale od cca od 60. min jsme vypnuli a přizpůsobili se soupeři. Nakopávali jsme a byli trochu zbrklí, kdybychom hráli více na 1,2 doteky, usnadnili bychom si to a možná obrátili výsledek. Celkově si myslíme, že jsme byli dobří v osobních soubojích, ale chyběl nám první dotek do pohybu a více střel a chtělo to hlavně v druhé půlce větší nabídku od všech hráčů. Mrzí nás, že nám první gól neuznali, hra by pak asi probíhala možná trochu jinak. Odehráli jsme slušný výkon.

Komentář trenéra: Do utkání jsme nevstoupili moc dobře, soupeři jsme v prvních deseti minutách nechávali až moc prostoru, postupně jsme však přebrali otěže utkání, dařilo se nám dobře kombinovat. Plnili jsme do puntíku veškeré pokyny, naše hra měla hlavu a patu. Bohužel jsme nebyli dostatečně kreativní a přesní v posledních 30 metrech hřiště. Soupeře jsme na naši polovinu pustili jen sporadicky. K našemu nemilému překvapení se však soupeř po ne zcela ideálně vyřešené situaci a po faulu na našeho gólmana dostal do vedení. Dle domácích byla branka regulérní, proto také náš gólman byl nucen skrz bolest kotníku v poločase střídat.

Do druhé poločasu jsme vletěli velmi dobře a hned v první minutě jsme dokázali využít krásnou akci v gól - bohužel při nás opět nestálo štěstí a zcela regulérní branka nebyla uznána. Poté se z naší hry zcela vytratily veškeré principy, které chceme předvádět a změnila se v hurá neúčelný fotbal. Korigace skóre přišla pozdě.

Určitě jsme si za předvedený výkon nezasloužili prohrát! Musíme nadále věřit tomu co děláme a výsledky příjdou.

Do Allstars jsme vybrali Šimona Karlíka, který byl v defenzivě velmi platný, vyhrál každý souboj, dokázal dobře číst hru a na závěr přidal první branku v chrudimském dresu.

Allstars: Karlík Šimon

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/9581389?fb...


U15

15. kolo: MFK Chrudim : FK Náchod 7 : 1 (2 : 0)

Branky: Zvěřina, Polák, Branda, Kumpošt, Nejedlý, Průša, Tlapák

Sestava: Ondrůšek - Juriček, Holeka, Hilbert, Kusý, Kumpošt, Branda, Souček, Polák, Zvěřina, Brychnáč, Valeš, Lorenc, Nejedlý, Tlapák, Paták, Průša

Hodnocení: V dalším MU k nám na UMT zavítali hráči z FK Náchod. V utkání jsme chtěli být aktivní při rozehrávce soupeře. Po zisku míče trpělivě kontrolovat hru a čekat na vhodné příležitosti k zakončení. To se nám po většinu utkání dařilo. Kluci hráli s chutí. S přibývajícím časem přicházely góly do soupeřovy branky. Pochvala 7 gólů - 7 střelců. Klukům patří díky za předváděnou hru.

Allstars: Polák Alex


U14

15. kolo: MFK Chrudim : FK Náchod 6 : 0 (3 : 0)

Branky: 4´ Vencl, 16´ Benák O., 22´ Dušek, 42´ Lorenc, 46´ Novák, 63´ Dušek

Sestava: Paták, Šustr, Vágner, Lorenc (66´ Dvořák), Wenzl (41´ Holešínský), Benák M., Dušek, Strnad (50´ Polák), Benák O., Vencl, Novák (50´ Kaška)

Hodnocení: V úvodu zápasu byla naše hra aktivní a podařilo se nám 3krát skórovat. Opět nás však v několika případech zradila koncovka. Dobře jsme si dokázali poradit se soupeřovým jednoduchým stylem hry a do větší brankové příležitosti ho nepustili. Náš výkon byl vcelku dobrý a utkání jsme celou dobu kontrolovali, někdy nám chyběla trochu větší odvaha a trpělivost v posledních 30 metrech. Stále se v naší hře najdou aspekty, na kterých je potřeba zapracovat.

Allstars: Benák Ondřej


U13

3. kolo (nadstavba): FK Čáslav - MFK Chrudim 8 : 1

Branky: 12‘ Chaloupka

Sestava: Chaloupka, Ficek, Koblížek, Čapka, Dibelka, Barvík, Voňka, Janeš, Pištora, Uhlíř, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro, Suk, Letocha

Hodnocení: V neděli jsme sehráli svůj první zápas na trávě. Podle toho to i vypadalo. Kluci se snažili od první minuty, ale bohužel tolik spálených šancí, už jsme dlouho nezažili. V první třetině se prosadil pouze Marek Chaloupka, po akci z křídla a důrazu před brankou, stanovil tak stav první třetiny 1:1. Od Druhé třetiny nebylo štěstí na naší straně a to, že jsme nevyužili pět jasných šancí se podepsalo na celém průběhu další části. Kdy soupeř ukázal, jak se dávají góly. Zaslouženě tak vyhrál 8:1. Deka, která byla na klucích, se bohužel stala osudnou, věříme však, že se vše v této těžké části změní a kluci prolomí smůlu. Musíme stát pevně nohama na zemi a důsledně pracovat na základních dovednostech a návycích.

Allstars: nikdo


U12

3. kolo (nadstavba): FK Čáslav - MFK Chrudim 3 : 9

Branky: 14´ Podlucký, 15´ Vrba, 36´ Kaluža, 49´ Laštůvka, 53´ Kaluža, 65´ Pilař, 75´ Kaluža, 84´ Gellér, 89´ Teplý

Sestava: Šupík, Staněk, Souček, Podlucký, Pilař, Nekvinda, Nejtek, Teplý, Vrba, Gellér, Kaluža, Adam, Laštůvka, Kvoch, Dubina

Hodnocení: S výsledkem jsme spokojeni i s určitými fázemi hry. Stále je na čem pracovat. Výsledek je hlavně důležitý pro hráče. Nás trenéry hlavně zajímají jiné věci, které vedou k lepší hře. Doufáme , že si to hráči uvědomují a tento výsledek je nakopne k ještě lepší práci v tréninku.

Allstars: Kaluža Matěj, Šupík Deny


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.