Mládežnický zpravodaj č. 98

Co přinesl uplynulý týden?

U19

11. kolo: MFK Chrudim : FC Silon Táborsko 0 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Tlustý J., Novák, Lang (73‘ Pilař), Vondrouš, Hromek (85‘ Tlustý T.), Gerhart, Holub, Skohoutil (62‘ Smutný), Holý (62‘ Mec), Pešek (62‘ Fojtů), Straka

Hodnocení: Táborsko jsme dnes chtěli porazit aktivním, běhavým fotbalem, ale bohužel naše hra dnes postrádala větší pohyb spojený s lepším výběrem místa při zakládání útočných akcí a samozřejmě kvalitu a přesnost v kombinační hře. Hosté hráli skvěle do defenzívy, hrozně těžko jsme se do nich dostávali, a naopak díky naším individuálním chybám jsme mohli inkasovat. Naštěstí jsme měli dnes v brance velmi dobře chytajícího Jakuba Tlustého, který si zaslouží za svůj výkon absolutorium. Utkání skončilo bez branek, ale vyhrát mohli oba týmy. Pro nás je to možná ztráta, ale musíme respektovat sílu soupeře a bod tak musíme brát. Každý zápas v této soutěži je specifický, většinou hrozně vyrovnaný a o výsledku utkání rozhodují maličkosti. Zbývají poslední 4 utkání a v našich silách je, abychom v nadcházejících duelech náročné podzimní části sezóny uspěli. Sezónu máme rozehranou skvěle.

Allstars: Tlustý Jakub


Foto:
https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_FC_MAS_Taborsko_16_10_2022/?


U18

11. kolo: FC Háje Jižní Město : MFK Chrudim 3 : 3 (2 : 1)

Branky: 37‘ Gocman, 66‘ vlastní, 74‘ Chichak

Sestava: Kobera, Tlustý T., Lang (60‘ Hromek), Holubec, Fojtů, Vaníček, Wirkner (46‘ Chichak), Pilař (60‘ Skohoutil), Mec (76‘ Šebek), Gocman (60‘ Novák), Smutný

Hodnocení: Prvních deset minut bylo z naší strany hodně dobrých, mohli (měli) jsme vstřelit minimálně 2 branky, ale po deseti minutách jsme úplně přestali hrát, hlavně se neplnily pokyny z kabiny a naopak jsme domácím darovali dvě branky. Poté jsme změnili rozestavení a přišlo zlepšení, vytvořili jsme si šance, ale do poločasu jsme proměnili pouze jednu.

Do druhého poločasu jsme šli s tím, že výsledek chceme otočit. Povedlo se nám vyrovnat, ale domácí si po chvilce vzali po naší chybě vedení zpět, nás to naštěstí nepoložilo a alespoň jsme vyrovnali. Sice jsme dokázali dorovnat ztrátu dvou gólů, ale myslím, že jsme dva body ztratili. Měli jsme sedm gólových šancí, které by se měly proměnit a naopak jsme domácím góly darovali chybami, ale i špatným obutí, což je v této kategorii hodně špatně.

Allstars: Matyáš Lang


U17

11. kolo: MFK Chrudim : FC Silon Táborsko 2 : 1 (1 : 1)

Branky: 22‘ Boguaj (pk), 74‘ Drobný

Sestava: Kolbaba, Bleha (55‘ Gocman), Kaválek, Holeka, Macháček, Drobný, Bíško, Tichý (46‘ Rešetár), Mošner, Bauer (46‘ Meduna), Boguaj (75‘ Olšán)

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili dobře, ale nedařila se nám finální fáze hry, a tak dobrý vstup neměl nijaké vyznění. Pomohli jsme si standardní situací – Holeka dorážel do prázdné branky, soupeřův hráč zahrál na brankové čáře rukou a kopala se penalta plus červená karta – Boguaj s jistotou proměnil. Netrvalo však dlouho a soupeřův útočník upadl po souboji s Kaválkem v naší šestnáctce a kopala se penalta i na druhé straně – 1:1. V této fázi jsme hodně kazili přihrávky, lehce jsme ztráceli míče a byli nedůrazní v soubojích. Měli jsme jen jednu možnost v závěru, kdy Mošnerův centr poslal Drobný hlavou těsně vedle tyče.

Po přestávce a změnách v sestavě jsme měli místy až drtivý tlak, ale branka nepřicházela a soupeř nás mohl potrestat z brejku po naší standardní situaci – Kolbaba nás ale podržel. Rozhodnutí přišlo po akci Boguaje po pravé straně, kdy jeho centr trefil Meduna a Drobný následně jeho střelu umístil za brankovou čáru. Další centry se již neujaly, stejně jako pokus soupeře o vyrovnání v závěru utkání. Hráno na přírodní trávě.

Allstars: Drobný Lukáš


U16

11. kolo: FC Háje Jižní Město : MFK Chrudim 3 : 0 (0 : 0)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Zavřel, Dvořák (58‘ Andrejs), Komárek, Tůma, Schejbal F., Koutský, Horký, Uhlíř (65‘ Mrázek), Zářecký (65‘ Schejbal D.), Henderson (58‘ Zahradník), Růžička (65‘ Spálenský)

Hodnocení: Utkání zhodnotil zastupující kapitán Filip Tůma: V sobotu 15. 10. jsme sehráli mistrovské utkání proti týmu FC Háje JM. Zápas začal ve 12:45 poté co na stejném hřišti odehráli utkání i hráči U18. Díky tomu, i faktu, že v Praze celý den pršelo bylo hřiště podmáčené a rozbité.

Chvíli nám trvalo zvyknout si na povrch a prvních 10 minut se vedlo lépe soupeři. Od té doby jsme do konce první půlky měli převahu spíše my. Měli jsme pár šancí na vstřelení gólu, to se ním bohužel nepovedlo. Bylo poznat že soupeř má větší zkušenosti s jednodušší hrou, kterou předváděli oba týmy, ale obrana hrála vysoko a gólman Miky Zavřel všechny dlouhé balóny úspěšně zachytával. Do kabin se šlo za stavu 0:0.

Vstup do druhého poločasu byl velice vyrovnaný, žádný tým nedělal chyby, a to stačilo k tomu nedostat gól. První, kdo udělal chybu jsme byli bohužel my. V 58´ minutě došlo k nedorozumění v obraně a domácí šli do vedení. Po obdrženém gólu nám spadlo sebevědomí a hosté začali diktovat tempo hry. Tu a tam jsme měli šanci ze standardky, ale to bylo v ofenzívě vše. V 70´ minutě jsme se rozhodli změnit rozestavení a zkusit vyvinout větší tlak na rozehrávku soupeře. To se trochu dařilo, ale po nezachycené rychlé rozehrávce soupeře jsme inkasovali po druhé.
Poté už soupeř držel míč na svých kopačkách zatáhl se do defenzívy a nedal nám šanci cokoli vymyslet. Hřebíčkem do rakve pak byl třetí obdržený gól do naší branky.

Výkon, který jsme předvedli, neodpovídá výsledku. Celkově jsme odehráli poměrně vyrovnaný zápas. V první půli bych pochválil za bojovnost. V druhé půli toho moc na pochvalu nebylo. Budeme na sobě pracovat a v příštím zápase svůj výkon o něco zlepšit.

Allstars: Zavřel Mikuláš


U15

9. kolo: MFK Chrudim : TJ Svitavy 7 : 1 (2 : 1)

Branky: 5‘ Holeka, 23‘ Souček, 47‘ Holeka, 54‘ Tlapák, 62‘ Souček (pk), 64‘ Souček (pk), 72‘ Zvěřina

Sestava: Ondrůšek, Tesař (56‘ Nejedlý), Vaško, Hilbert, Daniel, Valeš (68‘ Kumpošt), Kusý, Krbálek (41‘ Tlapák), Zvěřina, Souček, Holeka

Hodnocení: Na domácí trávě jsme hostili tým ze Svitav. Od začátku do konce jsme hráli aktivně a s chutí si vytvářeli spoustu šancí k zakončení. Hosté byli po celý zápas pod velkým tlakem, a i když dokázali vyrovnat z penalty na průběžných 1:1, tak naší trpělivou kombinační hrou bylo jen otázkou času, kolik branek dokážeme nastřílet. Mohlo jich být daleko více. Pochvala pro celý tým za předvedenou hru.

První branka v 5´ Venda uklízí do prázdné perfektní přihrávku od Matyho. 19´ hosté vyrovnávají z dorážky pokutového kopu. 23´ Venda na levé straně vykoupal dva hráče a jeho práci zúročil Séba. Druhý poločas byla už jízda na jednu branku. Nejdříve Matěj s Tesikem vymysleli druhou branku pro Vendu, pak Tesik dobře rozehrál roh, z něhož se prosadil Tlapis. Pak přišly dva okamžiky Séby, který byl dvakrát sražen v pokutovém území a sám obě možnosti z PK s přehledem proměnil. Závěrečnou branku si za svůj výkon zasloužil Zvěřa, který tvrdou ranou propálil brankářovy rukavice. A právě Matyáše jsem zvolil do AllStars.

Allstars: Zvěřina Matyáš


U14

9. kolo: MFK Chrudim : TJ Svitavy 4 : 2 (0 : 1)

Branky: 45‘ Novák, 61‘ Vágner, 74‘ Novák, 80‘ Vágner

Sestava: Paták, Šustr (68‘ Strnad), Čapka, Polák, Holešínský, Dvořák, Lorenc, Novák, Semerád (52‘ Kaška), Vencl, Vágner

Hodnocení: První poločas jsme nedokázali plnit to, co jsme si řekli před zápasem a soupeři se podařilo brzy skórovat. To mu pomohlo a s velmi dobře zformovanou obranou nám nic nedovolil. Druhý poločas se obrázek hry změnil. Soupeř se sice dokázal z ojedinělé střely opět dostat do vedení, ale nám se povedlo rozběhat krajní hráče. To soupeři nadělalo značné problémy a díky tomu jsme několikrát skórovali a zápas otočili. Bohužel nás neustále trápí zakončení, kdybychom dokázali proměňovat šance, tak obrázek hry mohl vypadat jinak.

Allstars: Novák Filip


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.