Mládežnický zpravodaj č. 95

Co přinesl uplynulý týden?

U19

8. kolo: SK Dynamo České Budějovice : MFK Chrudim 0 : 2 (0 : 1)

Branky: 42‘ Straka, 46‘ Pešek

Sestava: Tlustý Jakub, Lang, Kosina, Vondrouš, Hromek, Holý (69‘ Dalecký), Holub, Gerhart, Pešek, Skohoutil (73‘ Tlustý Tomáš), Straka (81‘ Smutný)

Hodnocení: První poločas šel jednoznačně za námi, kdy jsme měli více ze hry a ve 42´ jsme svůj výborný výkon korunovali brankou Jardou Straky. Zkraje druhého poločase jsme předvedli nádhernou akci, na jejímž konci byl Libor Pešek. Poté jsme se stáhli a nechali hru domácím. Naše defenzivní práce však byla na jedničku a Budějovice si kromě několika standardních situací a jedné nebezpečné střely nic nevytvořili. Za velmi dobrý, týmový výkon si vezeme z jihu Čech zasloužené 3 body.

Allstars: Holub Denis

19. kolo (předehrávané): MFK Chrudim : AC Sparta Praha 3 : 2 (1 : 1)

Branky: 11‘ Pešek, 70‘ Straka, 73‘ Skohoutil

Sestava: Tlustý Jakub, Holý (77‘ Tlustý Tomáš), Kosina, Vondrouš, Hromek, Dalecký (64‘ Fojtů), Holub, Gerhart, Pešek (64‘ Pilař), Skohoutil (77‘ Lang), Straka (80‘ Smutný)

Hodnocení: Proti Spartě jsme měli jen jediný den na odpočinek a sami jsme byli zvědaví, jak toto prestižní utkání zvládneme. Hosté se prezentovali rychlým, přímočarým fotbalem, se kterým jsme měli v několika případech velké problémy. Přesto jsme to byli my, kdo se z první vážnější akce prosadil. Skohoutilovu přihrávku pustil chytře Gerhart a Libor Pešek nás poslal do vedení. Hosté poté zařadili na rychlejší stupeň hry a hrálo se většinou jen na naší polovině. Ve 30´ jsme ale mohli odskočit na rozdíl dvou branek. Tobiáš Gerhart si našel krásný centr Denise Holuba a hostující brankář konečky prstů vytáhl naši hlavičku na rohový kop. Velká škoda. Nedáš, dostaneš, platilo hned ve 39´, kdy se hostující hráč prosmýkl mezi našimi obránci a pěkným obstřelem na vzdálenější tyč vyrovnal.

Po změně stran sparťané pokračovali ve své hře a v 51´ šli do vedení. O pár minut později mohli hosté vstřelit třetí branku, ale Kuba Tlustý předvedl fantastické zákroky. Poté jsme už konečně začali hrát my a až do konce zápasu se hrál nádherný fotbal. V 70´ proměnil pokutový kop po faulu na Patrika Skohoutila Jarda Straka a hned o 3´ dává třetí branku kanonýr Patrik Skohoutil. Závěr utkání jsme šli na krev a hosty jsem již do ničeho nebezpečného nepustili. Skvělý zápas z obou stran, který se musel přítomným divákům líbit.

Allstars: Skohoutil Patrik

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_AC_Sp...


U18

8. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina 0 : 1 (0 : 1)

Branky: bez vstřelené branky

Sestava: Špánik, Růžička (65‘ Kosina), Smutný, Čejka, Fojtů (83‘ Šebek), Wirkner, Tlustý Tomáš, Vavřín (70‘ Holubec), Lang (65‘ Skohoutil), Dalecký, Čada (65‘ Gocman)

Hodnocení: V prvních dvaceti minutách jsme podali nejhorší výkon sezóny. Nevaroval nás gól, který nebyl pro ofsajd uznán, tak jsme po stejné situaci a stejné chybě inkasovali. Po dvaceti minutách jsme se zlepšili, byli víc na míči a vytvořili si čtyři velké šance, které jsme bohužel neproměnili a i proto jsme prohráli. V dalším kole proti Kolínu musíme přidat.

Allstars: Tlustý Tomáš

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U18_RMSK_...


U17

8. kolo: SK Dynamo České Budějovice : MFK Chrudim 2 : 1 (0 : 1)

Branky: 34‘ Kohout

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Procházka (71‘ Holeka), Macháček, Mošner, Tichý (46‘ Rešetár), Olšán (46‘ Drobný), Bíško, Meduna (58‘ Gocman), Kohout

Hodnocení: Doplníme po zaslání

Allstars: Kaválek Al

19. kolo (předehrávané): MFK Chrudim : AC Sparta Praha 1 : 1 (0 : 0)

Branky: 65‘ Tichý

Sestava: Zářecký, Bleha, Kaválek, Holeka, Macháček, Mošner, Kohout (49‘ Vavřín), Tichý, Rešetár (79‘ Gocman), Bíško, Drobný (66‘ Bauer)

Hodnocení: Doplníme po zaslání

Allstars: Bíško Vojtěch


U16

8. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina 1 : 4 (0 : 1)

Branky: 49‘ Tůma

Sestava: Zavřel, Dvořák, Tůma, Koutský (56‘ Zářecký), Látal, Uhlíř (56‘ Schejbal Dominik), Horký (64‘ Mrázek), Bažout, Spálenský (64‘ Komárek), Novák (64‘ Schejbal Filip), Henderson

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili dobře, dařilo se nám plnit základní pokyny, v prvním poločase jsme si vytvořili i několik dobrých šancí, jinak se hrálo z obou stran jen po vápno bez velkých šancí.

Do druhého poločasu jsme se snažili vstoupit ještě lépe, což se nám podařilo a po důrazu v PÚ jsme dokázali vyrovnat, bohužel pak se projevila naše stinná stránka a po hrubé chybě jsme opět prohrávali a opět jsme na sebe položili deku a nechali soupeře odskočit na rozdíl 3 branek. Musíme zapracovat na psychice a nedělat zbytečné a hrubé chyby, srážíme sami sebe.

Allstars: Bažout Dominik

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/8940019?fb...


U15

6. kolo: TJ Sokol Třebeš – MFK Chrudim 0 : 4 (0 : 4)

Branky: 10‘ Souček, 23‘ Souček, 26‘ Brychnáč, 28‘ Růžička A.

Sestava: Ondrůšek, Tlapák (41‘ Daniel), Hilbert, Zvěřina, Branda (55‘ Nejedlý), Valeš, Kusý (55‘ Tesař), Kumpošt (41‘ Krbálek), Brychnáč (64‘ Holeka), Souček (64‘ Vaško), Růžička A. (64‘ Průša)

Hodnocení: Mistrovské utkání jsme odehráli v Třebeši. Po celé utkání jsme byli lepším týmem, dobře jsme kombinovali a využili jsme připravené šance. Měli jsme dobré postavení a celkově jsme podali dobrý týmový výkon podpořený pěknými individuálními akcemi. V prvním poločase jsme se více tlačili do zakončení a vstřelili čtyři branky. První Séba pěknými nůžkami po přihrávce od Adama, druhou opět Séba po dorážce z malého vápna, třetí Romča propálil vše, co mu stálo před ním a čtvrtou přidal Adam po dobře zahraném rohu.

V druhém poločase jsme dále dobře kombinovali, snažili jsme se být trpěliví a hledat okénka v domácí obraně. Domácí také zahrozili a stejně jako my, trefili břevno. Naše šance, které jsme si vytvořili, již brankou neskončily, tak se zápas dohrál naším vítězstvím 4:0

Allstars: Valeš Kryštof

13. kolo (předehrávané): SK Vysoké Mýto – MFK Chrudim 1 : 7 (0 : 2)

Branky: 4‘ Průša (pk), 26‘ Průša, 50‘ Souček, 55‘ Branda, 68‘ Souček (pk), 74‘ Kusý, 76‘ Souček

Sestava: Růžička A., Daniel (41‘ Tlapák), Vaško, Zvěřina, Hilbert (41‘ Kumpošt), Kusý, Tesař (41‘ Valeš), Holeka (41‘ Krbálek), Brychnáč, Nejedlý (41‘ Branda), Průša (41‘ Souček)

Hodnocení: Středeční vložené kolo jsme odehráli v Cerekvici nad Loučnou s domácím týmem Vysokého Mýta. Sestavu jsme hodně protočili a možná i proto jsme se po celé utkání nedostali do pořádného tempa. Při vší úctě k soupeři a všem přítomným to byl náš nejhorší podzimní výkon. Bylo to takové nemastné neslané, po celou dobu nám chyběl větší pohyb, důraz na přihrávku a první dotek, a i přes větší hřiště, které v Cerekvici je, tak jsme nedokázali využít všechny naše přednosti. Do brány při absenci gólmana šel dobrovolně Adam a i ten se již ve 4´radoval z první branky, kterou střílí s penalty Marek, za faul na vlastní osobu. Druhou přidává opět Mára, když v 26´vypíchl míč na půlce obráncovi a samostatný únik s přehledem proměnil.

V druhém poločase se hra mírně zlepšila, více jsme útočili a vytvářeli si šance. V 50´skóroval Séba, v 55´ přišla chyba domácího gólmana, který při rozehrávce trefil Brandiče, od něhož se míč odrazil do brány, v 68´ byl Séba sražen v pokutovém území a nařízenou penaltu sám s přehledem proměnil, další útok v klidu do prázdné dorazil Matěj, to bylo v 74´ a konečnou podobu výsledku dal třetí brankou Séba v 76´, když vypíchl domácí rozehrávku. Mezitím jsme inkasovali v 65´, kdy domácí po centru ze strany snížili a Adam tím přišel o čisté konto. Děkuji hráčům, ale v dalších zápasech chci vidět více pohybu bez míče, lepší organizaci a celkově více chuti a radosti ze hry.

Allstars: Souček Sebastian


U14

6. kolo: TJ Sokol Třebeš – MFK Chrudim 0 : 10 (0 : 1)

Branky: 10‘ Vágner, 48‘ Vágner, 49‘ Vágner, 56‘ Kaška, 59‘ Vencl, 62‘ Novák, 65‘ Vencl, 72‘ Novák, 75‘ Novák, 79‘ Lorenc

Sestava: Smrček (64‘ Gabriel), Kaška, Čapka, Polák, Holešínský, Lorenc, Semerád (48‘ Dušek), Strnad (41‘ Dvořák), Vencl, Mazal (41‘ Novák), Vágner

Hodnocení: První poločas nebyl z naší strany úplně ideální, hodně jsme se hrou přizpůsobili soupeři. Chyběl nám hlavně pohyb, s tím související nabídka hráčů bez míče, výstavba hry a trpělivost, především v zakončení. Druhý poločas kluci začali plnit pokyny, které si připomínáme pořád dokola a hra měla již paramenty, kterými bychom se chtěli prezentovat, a to se odrazilo i na skóre.

Allstars: Dušek Vojta

13. kolo (předehrávané): SK Vysoké Mýto – MFK Chrudim 0 : 10 (0 : 6)

Branky: 9‘ vlastní gól, 13‘ Novák, 14‘ Lorenc, 16‘ Dvořák, 17‘ Vencl, 18‘ Vágner, 44‘ Novák, 46‘ Vencl, 75‘ Lorenc, 79‘ Lorenc

Sestava: Smrček (50‘ Gabriel), Kaška, Čapka, Polák, Holešínský, Lorenc, Dvořák, Dušek, Novák (50‘ Novák), Vágner, Vencl (50‘ Mazal)

Hodnocení: V úvodu prvního poločasu jsme dokázali navázat na druhý poločas z minulého utkání. Díky našemu napadání, držení míče, kombinační hře, týmovosti a trpělivosti jsme se ujali rychle vysokého vedení. To na nás mělo spíše negativní vliv a zbytek utkání jsme sice dokázali vstřelit další góly, ale výkon již nebyl tak kvalitní, jak bychom si představovali.

Allstars: Holešínský Martin


U13

6. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina 5 : 8

Branky: 27‘ Chaloupka, 38‘ Koblížek, 39‘ Zlesák, 41‘ Dibelka, 89‘ Wenzl

Sestava: Chaloupka, Ficek, Drbal, Letocha, Koblížek, Martinec, Wenzl, Čapka, Dibelka, Kučera, Sokol, Suk, Zlesák

Hodnocení: V neděli jsme sehráli MU na nově postavené UMT v Chrudimi s týmem RMSK Cidlina. První třetina byla pro kluky velké vystřízlivění, bohužel zaspali první třetinu a soupeř toho využil rychlým vedením, kdy během 20 minut soupeř vedl 0:4. U všeho kluci byli poslední, bez aktivního napadání a zároveň i bez dostatečného důrazu. Jediný gól, který vstřelil Marek, jen korigoval stav na 1:4. Bohužel, za pár vteřin nám opět soupeř odskočil na čtyři branky a třetina skončila 1:5 pro soupeře.

Do druhé třetiny jsme udělali několik změn, to se ukázalo jako dobrý tah, kluci opět začali plnit to, co měli, začali opět hrát náš fotbal. První, kdo snížil stav byl Adam, po pěkné střele z poza vápna 2:5. Pak se pěknou akcí ze strany prosadil Patrik 3:5. A na závěr 10 minutovky se prosadil i Dan 4:5. To donutilo soupeře vyměnit gólmana. Následovalo ještě několik akcí, kde bohužel, už jasné gólovce zapracovala hlava a kluci bezhlavě pálili jednu šanci za druhou. Soupeř také více přitvrdil hru a několika nevybíravými zákroky, skluzy proti noze, klukům znechutili zápas. A toho využil i soupeř a z jasného mávaného postavení mimo hru vstřelil gól. 4:6. Druhou třetinu kluci jasně dominovali a odměnou jim bylo téměř srovnání stavu.

Do třetí třetiny šli kluci s tím, že to otočíme. Bohužel, se tak nestalo, a jasné gólovky, které jsme neproměnili se nám staly osudné. Zároveň i soupeř více přitvrdil, a to bylo i pro kluky složité, vzhledem k atakům, které zaváněly červenýma kartami. Zákroky odnesli i někteří zraněním. Soupeř nás potrestal třemi góly a odskočil na 4 branky 4:8. Klukům se podařilo na konci snížit, ale už to byla jen korekce stavu Matoušem na 5:8.

Troufám si říci, že mě mrzí nejen přístup našich kluků k zápasu, kde byly rezervy, které jsme si vysvětlili, ale více mě štve fakt, který učí kluky být zákeřný už od mala. Za mě by se skluzy měli zrušit/ zakázat, alespoň v mládežnické kategorii, protože to vede ke zbytečným zraněním a poškozením zdraví hráče. Více by se mělo dbát na vyhranost a fotbalovou chytrost, která by měla kluky zdobit.

Allstars: neurčeno

9. kolo: MFK Chrudim (předehrávané): SK Slavia Hradec Králové – MFK Chrudim 3 : 5

Branky: 22‘ Zlesák, 28‘ Pištora, 37‘ Pištora, 56‘ Kučera, 90‘ Wenzl

Sestava: Ficek, Dibelka, Chaloupka, Kučera, Wenzl, Suk, Čapka, Koblížek, Zlesák, Drbal, Barvík, Mach, Pištora, Voňka, Záleský

Hodnocení: Doplníme po zaslání

Allstars:


U12

6. kolo: MFK Chrudim – RMSK Cidlina 3 : 9

Branky: 35‘ Podlucký, 61‘ Teplý, 64‘ Nekvinda

Sestava: Šupík, Staněk, Vacek, Vancl, Dubina, Fianda, Gellér, Kvoch, Malinský, Nejtek, Nekvinda, Pilař, Podlucký, Rykýř, Říha, Adam, Teplý

Hodnocení: Doplníme po zaslání

Allstars:

9. kolo (předehrávané): SK Slavia Hradec Králové – MFK Chrudim 3 : 7

Branky: 2‘ Teplý, 7‘ Teplý, 12‘ Dubina, 25‘ Teplý, 28‘ Teplý, 70‘ Teplý, 73‘ Teplý

Sestava: Šupík, Staněk, Fianda, Dubina, Gellér, Adam, Nekvinda, Pilař, Podlucký, Rykýř, Říha, Teplý

Hodnocení: Doplníme po zaslání

Allstars:

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.