Mládežnický zpravodaj č. 91

Co přinesl uplynulý týden?

U19

5. kolo: FC Slovan Liberec : MFK Chrudim 1 : 0 (1 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Tlustý Jakub, Moc, Dalecký, Vondrouš, Gerhart, Holý (Tlustý Tomáš), Pešek, Lang (68‘ Skohoutil), Holub, Čada (59‘ Novotný), Straka

Hodnocení: Domácí byli po celý zápas nebezpečnějším, herně lepším týmem. V několika momentech nás podržel Kuba Tlustý a stále jsme tak měli naději utkání minimálně zremizovat. Bohužel jsme své šance neproměnili a domů tak jedeme s prázdnou. Podali jsme sympatický výkon, za který se rozhodně nemusíme stydět.

Foto: https://klang.rajce.idnes.cz/FC_Slovan_Liberec_MFK...


U18

4. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 4 : 0 (3 : 0)

Branky: 2‘ Smutný, 9‘ vlastní, 32‘, 71‘ Skohoutil

Sestava: Špánik, Smutný, Čejka, Fojtů, Kosina, Wirkner, Novotný (77‘ Tůma), Skohoutil, Tlustý (40‘ Holeka), Mec, Šebek (70‘ Meduna)

Hodnocení: Do zápasu jsme vstoupili výborně a za 10 minut jsme vedli o dvě branky a soupeře přehrávali, ale když jsme vstřelili třetí branku tak jsme lehce povolili a pustili jsme soupeře do dvou šancí, se kterými si Michal Špánik poradil. Po přestávce jsme navázali na první půlhodinu, hostům jsme nic nedovolili a samy jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, bohužel jsme proměnili jen jednu. Klukům děkujeme a chválíme za výkon, stínem zápasu je zranění našeho Tomáše Tlustého a hostujícího hráče, přejeme klukům brzké uzdravení. Vynikl Patrik Skohoutil, který byl u všech gólů.


U17

5.kolo: FC Slovan Liberec : MFK Chrudim 2 : 4 (1 : 1)

Branky: 14‘, 53‘ Kohout, 62‘ Kaválek, 76‘ Gocman

Sestava: Kobera, Bleha, Kaválek, Hromek, Macháček, Vavřín (80‘ Olšán), Bíško, Kohout (65‘ Tichý), Mošner (80‘ Růžička), Bauer (60‘ Gocman), Rešetár

Hodnocení: V sychravém a deštivém polední na velmi dobře připraveném trávníku domácí šli již v první minutě do vedení po našem špatném odkopu, ale dokázali jsme zareagovat herně a Kohoutem i výsledkově. Další branku mohl přidat Bauer po krásném vysunutí od Biška, znovu Kohout, ale ani jeden nemířil přesně. V této fázi byla hra vyrovnaná, ale naše šance byly větší. Po přestávce měli domácí více míč v držení, ale obrana pracovala solidně a pak přišla čtvrthodinka, kdy jsme byli opět nebezpeční a dokázali jsme z této fáze vytěžit hned tři branky! V závěru pak domácí dokázali snížit, ale na konečném stavu se již nic nezměnilo a kluci si výhru za svůj výkon zasloužili.


U16

4. kolo: MFK Chrudim – MFK Trutnov 4 : 3 (1 : 2)

Branky: 33‘ Novák, 57‘ Meduna, 86‘ Henderson, 89‘ Novák

Sestava: Podaný, Tůma (39‘ Dvořák), Meduna, Andrejs (39‘ Bažout), Zářecký (63‘ Uhlíř), Zahradník, Mrázek (46‘ Horký), Látal (63‘ Koutský), Henderson, Novák, Drobný

Hodnocení: Do utkání jsme vstupovali s jasným cílem, věděli jsme totiž přesně co nás čeká – těžké a důrazné utkání, což se také potvrdilo. Soupeř se snažil hrát jednoduše, rychle nahoru a hrozil hlavně z brejkových situací. Nám bohužel pokulhávala kombinace a výstavba hry, proto jsme se rozhodli do druhého poločasu udělat nějaké taktické změny, které přinesli výsledkové ovoce, bohužel však na úkor naší předvedené hry.

Jsme moc rádi, že jsme toto těžké utkání zvládli, ale musíme se vyvarovat množství technických chyb, které bohužel stále opakujeme. V utkání jsme také mohli ukázat některé naše individuální kvality, ať již pěkný gól z přímého kopu Hendersona nebo rozhodující gól Nováka po rychlém přechodu Drobného a další. Velmi cenné a motivující vítězství, které nám dává další velký závazek!

Foto: https://eu.zonerama.com/Bazi-foto/Album/8828194?fb...


U15

PU: MFK Chrudim – MFK Chrudim U16 1 : 2 (*hráno 3x30 minut)

Branky: Růžička Adam

Sestava: Zářecký, Hilbert, Kusý, Sadílek, Tlapák, Průša, Holeka, Valeš, Růžička J., Souček, Růžička A., Vaško, Krbálek, Kumpošt, Daniel, Tesař, Branda, Zvěřina

Hodnocení: Plánované utkání s Neratovicemi bylo zrušeno, proto jsme narychlo domluvili generálku s naším mladším dorostem U16. Utkání jsme rozdělili do tří částí a v každé jsme se chtěli zaměřit na určité aspekty hry. Do každé třetiny hry jsme nastupovali s jinou sestavou a s jinými taktickými pokyny a záměry. Kluci utkání zvládli celkem dobře a byli jsme starším klukům více než vyrovnaným soupeřem. Obě branky jsme inkasovali z před pokutového území po našem nedůrazu. Snížení zařídil Adam po dobře zahraném přímém kopu. Utkání hodnotíme velice pozitivně a už se těšíme na mistrovské utkání.


U14

PU: MFK Chrudim – FC Chotěboř 3 : 0 (2 : 0)

Branky: Vencl, Dvořák, Semerád

Sestava: Paták, Novák, Čapka, Polák, Holešínský, Dvořák, Lorenc, Vencl, Dušek, Šustr, Vágner, Semerád, Mazal, Kaška

Hodnocení: Výsledkově ano, herně nikoli!

Utkání nebylo herně dle našich představ. Šance byly na obou stranách. My jsme naše proměňovali, hráči soupeře nikoli. To byl největší rozdíl a faktor který rozhodl o výsledku utkání. Soupeř nás svým důrazem dostával do nepříjemných situací. Na druhou stranu jsme my naším přístupem, zbrklostí a naivitou hodně soupeři dovolili. V utkání jsme měli až zbytečně moc ztrát ihned po zisku míče. V rozehrávce jsme nebyli trpěliví a v určitých fázích až zbytečně zbrklí. Chyběl nám klid v činnostech s míčem a pohyb bez něj. Zde nás zrazovaly hlavně technické nedostatky a lepší vnímání prostoru. Na druhou stranu jsme v určité fázi učení a kluci mají na chyby, obzvlášť v tomto věku, nárok. Je ale potřeba se z nich poučit a neustále se je snažit odbourávat. Rozhodně máme na to, abychom k výsledku přidali i kvalitní herní projev. Zápas byl pro nás další velkou zkušeností v "jedenáctkovém" fotbale a věříme, že nás zase tato zkušenost posune o kus dál.


U13

1. kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 23 : 2

Branky: Koblížek 5x, Wenzl 5x, Ficek 3x, Chaloupka 3x, Zlesák 2x, Letocha 2x, Kučera 2x, Pištora

Sestava: Barvík, Čapka, Chaloupka, Ficek, Letocha, Mach, Voňka, Wenzl, Zlesák, Dibelka, Koblížek, Kučera, Pištora, Sokol

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli odložené utkání prvního kola s FK Náchod. Kluci byli natěšeni a chtěli se před domácím publikem ukázat v tom nejlepším světle. Pustili se do soupeře se vším, co jsme si řekli a v první třetině svým důrazem a chutí ji zakončili výrazným vedením 7:0. V druhé třetině jsme několik věcí změnili a zároveň kluci měli prostor vyzkoušet si spoustu věcí, tím se nám podařilo, dál kontrolovat hru a dál navyšovat vedení. V druhé třetině skóroval i soupeř, a tak to skončilo 12:1 pro nás. Ve třetí třetině jsme přistoupili k vyzkoušeným věcem z druhé třetiny, proházeli sestavu a kluci toho využili a zakončili zápas s vysokou výhrou 23:2. Kluci bojovali a vše se jim dařilo, což se podepsalo i na výsledku zápasu.


2. kolo: MFK Chrudim – TJ Svitavy 1 : 8

Branky: Letocha

Sestava: Barvík, Čapka, Chaloupka, Letocha, Mach, Voňka, Wenzl, Zlesák, Dibelka, Kučera, Sokol

Hodnocení: V neděli jsme s dost zdecimovanou sestavou nastoupili proti TJ Svitavy. Kluci byli nabuzeni prvním mistrovským utkáním, a to se ukázalo i úvodním tlaku. Soupeře hned zasypali několika střelami, ale bohužel se nepodařilo proměnit jasné šance, kdy nám chyběl klid na noze. Proto, jak to tak bývá, nedáš - dostaneš. A soupeř nám ukázal, jak dokáže vytěžit jednu šanci za třetinu a stanovil výsledek 0:1. V druhé třetině jsme soupeře opět válcovali, ale znovu jsme nedokázali vytěžit nic z našich šancí, tentokrát naši útočníci neměli svůj den. A tak znovu udeřil po individuální chybě soupeř a druhá třetina skončila 0:2. Ve třetí třetině jsme udělali několik změn, vše se dařilo, až na třetí minutu, kdy ze standardky, kterou kluci zahrávali se stal protiútok a zápas tak dostal nový směr. Navíc se proti nám kopali i dvě penalty, kdy jednu soupeř využil a druhou chytil náš gólman. Ke konci se nám podařilo konečně po pěkné akci snížit, ale to bylo už pozdě. Soupeři vyšlo vše, do čeho kopl, nám se to nepodařilo, a tak zápas skončil 1:8. Kluci mají ještě na čem pracovat. A je vidět, že ke všem zápasům musí přistoupit zodpovědně s čistou hlavou a bojovným nasazením.


U12

1.kolo: MFK Chrudim – FK Náchod 1 : 11

Hodnocení nedodáno.


2.kolo: MFK Chrudim – TJ Svitavy 3 : 2

Branky: Teplý 2x, Gellér

Sestava: Šupík, Vacek, Kvoch, Nekvinda, Pilař, Podlucký, Teplý, Staněk, Rykýř, Říha, Gellér, Dubina, Adam

Hodnocení: Utkaní jsme nezačali dobře a v první třetině jsme prohrávali 0:2. Další dvě už jsme měli hru ve vlastních rukou a soupeř čekal jen na naše chyby. Snížení přišlo ve 42. min. O. Gellerem. Tým měl touhu najednou vyrovnat, a to přišlo v 68. min P. Teplý a vítěznou branku zařídil v 88. min. ten samý hráč. Doufáme, že to bude impuls do další práce v tréninku a motivace chtít se zlepšovat bude ještě větší.


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.