Mládežnický zpravodaj č. 89

Co se stalo v uplynulém období?

U19

1. kolo: FK Slavoj Vyšehrad : MFK Chrudim 2 : 3 (0 : 2)

Branky: 9‘ Straka, 25‘ Vondrouš, 50‘ Straka

Sestava: Tlustý J., Novák, Smutný (71‘ Lang), Vondrouš, Tlustý T. (78‘ Kosina), Holub, Moc (64‘ Mec), Pešek, Gerhart (64‘ Skohoutil), Chichak, Straka (K)

Hodnocení: Na soutěžní premiéru jsme zajížděli na umělou trávu do Vyšehradu. S naším představením můžeme být spokojení jen do nějaké 60´, poté jsme nepochopitelně "vypli". Začali jsme hrát nedisciplinovaně, dělali jsme si co chtěli a tím jsme dostali na koně domácí. V 68´ nám vstřelili první branku, přečkali jsme pokutový kop, v 91´ se domácí hráč krásně trefil zpoza vápna a úplně v posledních vteřinách mohl Vyšehrad vyrovnat, ale nakonec jsme vítězství uhájili. Utkání, které jsme měli zvládnout úplně jinak se nakonec proměnilo v drama, které jsme si způsobili pouze vlastní vinou.

Fotky zde: https://klang.rajce.idnes.cz/FC_Slavoj_Vysehrad_MF...


2. kolo: MFK Chrudim : FK Petřín Plzeň 2 : 2 (1 : 0)

Branky: 8‘ Pešek, 80‘ Mec

Sestava: Tlustý Jakub, Novák (70´ Kosina), Smutný, Vondrouš, Tlustý Tomáš (51´ Skohoutil), Moc (77´ Mec), Holub, Gerhart, Pešek, Chichak (46´ Lang), Straka

Hodnocení: Ve druhém soutěžním utkání nás čekal další nepříjemný protivník, celek SK Petřín Plzeň. Do vedení jsme šli již v 8´ kdy se nejlépe v pokutovém území zorientoval Libor Pešek a efektním způsobem nás poslal do vedení. Další příležitost jsme měli v 25´, ale samostatný únik jsme neproměnili. Ve druhém poločas jsme si vypracovali další 3 vyložené šance, ale skóre se neměnilo. V 80´ jsme se dočkali. Jarda Straka vybojoval u autové čáry míč, předložil míč Matoušovi Mecovi, který nás poslal do dvoubrankového vedení. Bohužel ani tato branka nám nepřinesla kýžené 3 body, protože jsme absolutně nezvládli závěr utkání. Nejprve se soupeř prosadil pěknou střelou z trestného kopu a o 3´ později jsme nepochopitelně nechali 3 volné hráče na zadní tyči a Plzeň vyrovnala. Herní nedisciplinovaností a nekoncentrovaností jsme nakonec přišli o vítězství.

Fotky zde: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U19_SK_Pe...


U18

1. kolo: MFK Chrudim – Slovan Liberec 3 : 2 (0 : 1)

Branky: 61‘ Mec, 64‘ Mec, 67‘ Čada

Sestava: Špánik, Kosina, Čejka (46‘ Fojtů), Lang, Dalecký, Holý (79‘ Růžička), Wirkner (77‘ Sedlák), Novotný, Mec, Skohoutil, Čada (74‘ Šebek)

Hodnocení: V prvním mistrovském utkání nás čekal asi jeden z nejtěžších soupeřů v soutěži. Do zápasu jsme nevstoupili úplně nejlépe, soupeři jsme dopřávali moc prostoru hlavně ve středu hřiště, kde nás přehrával. Asi po deseti minutách jsme se zlepšili hlavně v pohybu a zpřesnili jsme kombinaci a hra se vyrovnala. Bohužel jsme Liberci dovolili chvilku před poločasem vstřelit lacinou branku. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme minimálně vyrovnat, což se nám podařilo a navíc jsme skóre dokázali dokonale otočit v náš prospěch, Liberci jsme dovolili jen snížit v úplném závěru. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu nejen za hodně dobrý výkon, ale i za to, že je nepoložil gól těsně před přestávkou a jak celý zápas odmakali, hlavně druhý poločas byl hodně dobrý (i když může být ještě lepší :-).

Fotky zde: https://klang.rajce.idnes.cz/MFK_Chrudim_U18_FK_Sl...


2. kolo: FC Slavie Hradec Králové – MFK Chrudim 2 : 0 (0 : 0)

Branky: nikdo

Sestava: Špánik, Kosina, Lang, Čejka, Fojtů (49‘ Růžička), Holý (75‘ Šebek), Novotný (75‘ Holeka), Wirkner, Skohoutil, Mec, Čada (46‘ Pilař)

Hodnocení: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme navázat na výkon z minulého zápasu, bohužel se nám to nepodařilo. Chyběl pohyb, kombinace byla pomalá, co jsme si řekli v kabině se na hřiště nepřeneslo. Sice jsme měli více šancí než domácí, ale buď bylo zakončení pomalé nebo nepřesné. Domácím jsme první gól doslova darovali. Takže nám nezbývá než domácím pogratulovat k výhře a my se musíme poučit z chyb, které jsme udělali a v dalších zápasech je neopakovat


Fotky zde: https://klang.rajce.idnes.cz/FC_Slavia_Hradec_Kral...


U17

1. kolo: FK Slavoj Vyšehrad : MFK Chrudim 1 : 3 (1 : 1)

Branky: 11‘ Mošner, 62‘ Kohout, 71‘ Kaválek

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Procházka, Macháček (80‘ Dítě), Vavřín, Rešetár (70‘ Olšán), Kohout (75‘ Tichý), Mošner, Valenta (75‘ Bauer), Hromek (70‘ Gocman)

Hodnocení: Brzy jsme inkasovali a nějakou chvilku jsme se rovnali s UMT, ale dokázali jsme brzy srovnat skóre a postupně převzít do svých rukou i průběh hry, i když ta zdaleka neodpovídala představám a požadavkům. Možností bylo více než branek, na druhou stranu nás taky podržel brankář minimálně v jednom případě. Utkání na takovém terénu v takových podmínkách nebylo jednoduché, ale dokázali jsme si poradit a získat první tři body.

2. kolo: MFK Chrudim : FK Petřín Plzeň 3 : 1 (1 : 0)

Branky: 17‘ Hromek, 39‘ Macháček, 90‘ Bauer

Sestava: Kolbaba, Bleha, Kaválek, Procházka, Macháček, Vavřín, Rešetár (80‘ Tichý), Kohout (60‘ Bíško), Mošner (60‘ Gocman), Valenta (80‘ Bauer), Hromek (80‘ Olšán)

Hodnocení: Úvod utkání zastihl v lepší pohodě hosty a měli několik možností v době, kdy naše obranná fáze celého týmu nebyla dobrá, ale byly z toho jen dvě tyčky a střely mimo branku. Postupně jsme byli nebezpeční i my a výsledkem byla první branka, kdy Kohout skvěle vnikl do šestnáctky soupeře a byl sražen – penaltu proměnil Hromek. Měli jsme i velmi dobré pasáže, hodně situací 1:1, dostatek střel i standardních situací a po tyčce Mošnera se trefil z úhlu Macháček. V úvodu druhé půle trefil tyčku hlavou Kaválek a i soupeř se činil a byl nebezpečný, dokázal snížit na 1:2 a náš brankář se měl co ohánět především proti střelám zpoza šestnáctky, jednou opět zvonila tyčka. Nakonec padlo rozhodnutí až v samém závěru, kdy jsme odrazili nápor soupeře a Gocman vyslal do sóla Bauera, který utekl obraně hostí a pojistil naše vítězství. Náročné utkání a zdatný soupeř, cenné vítězství a slušný výkon.


U16

1. kolo: MFK Chrudim – Slovan Liberec 0 : 7 (0 : 4)

Branky: nikdo

Sestava: Podaný (46‘ Zavřel), Dvořák, Tůma (36‘ Uhlíř), Meduna, Bažout, Koutský, Rybenský (60‘ Mrázek), Novák (60‘ Látal), Zářecký, Henderson (60‘ Zahradník), Drobný

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili velice dobře, dokázali jsme si vypracovat několik velmi dobrých příležitostí, které jsme však trestuhodně zahodili, soupeř poté po šťastném gólu z brejkové situace a následné naší chybě a darované penaltě sedl na koně a převzal plně taktovku tak utkáním. Nutno říci, že jsme měli výborný vstup do utkání a poté utkání nezvládli v hlavě, je určitě na čem stavět.


2. kolo: FC Slavie Hradec Králové – MFK Chrudim 2 : 3 (0 : 1)

Branky: 37‘ Drobný, 82‘ Spálenský, 86‘ Spálenský

Sestava: Zavřel, Dvořák, Meduna, Bažout (72‘ Papoušek), Zářecký (61‘ Látal), Koutský (72‘ Popílek), Horký (61‘ Mrázek), Zahradník, Henderson, Novák (K, 66‘ Spálenský), Drobný

Hodnocení: Do utkání jsme nastoupili v novém rozestavení s touhou otevřít náš střelecký účet, což se nám podařilo. V prvním poločase jsme chvílemi bojovali s organizací v rozestavení, avšak soupeř nedokázal využít ani jednu ze svých šancí, naopak my jsme se dostali brankou Drobného do vedení. Druhý poločas byl z naší strany lépe zvládnutý takticky, avšak polevili jsme a soupeře jsme nechali více hrát jeho jednoduchou hru nákopy, díky čemuž jsme se dostávali zbytečně pod tlak. Vyšlo nám také střídání, čerstvá síla na hrací ploše dokázala opět vyvinou mnohem větší tlak a tak jsme se právem dostali do dvoubrankového vedení, kdy soupeř pak korigoval v poslední minutě hezkou brankou.

Po celé utkání jsme se snažili plnit předem dané pokyny a nehrát hurá fotbal nahoru, což nám vycházelo a dokázali jsme se dostávat do šancí. Hráčů, patří dík, za to jakým způsobem k utkání přistoupili a jak pracovali, ale je však nutné podotknout, že soupeř minimálně 2 stoprocentní šance trestuhodně zahodil.

První vítězství a první branky nám však ukazují, že jdeme správnou cestou, proto budeme i nadále poctivě pracovat a snažit se dělat radost sobě, klubu i rodičům!


U15

PU: FC Jihlava – MFK Chrudim 6 : 1 (4 : 1)

Branky: Adam Růžička

Sestava: Ondrůšek, Daniel, Zvěřina, Hilbert, Růžička, Krbálek, Tesař, Kusý, Sadílek, Juriček, Nejedlý, Tlapák, Branda, Průša, Holeka, Souček

Hodnocení: První letní přípravné utkání jsme odehráli v Jihlavě. Po celé utkání jsme se více bránili, než útočili, což hlavně vycházelo z aktivní hry domácích, kteří měli více střeleckých pokusů a častěji míč na kopačkách. Velké šance jsme měli i my a je jen škoda, že ty největší jsme neproměnili. V dalších utkání bychom chtěli být více aktivní ve hře s míčem i bez něj a zpřesnit řešení herních situací.

PU: FK Dukla Praha – MFK Chrudim 2 : 4 (1 : 1)

Branky: 2x Sadílek, Nejedlý, Souček

Sestava: Ondrůšek, Daniel, Hilbert, Tesař, Kusý, Sadílek, Nejedlý, Tlapák, Průša, Holeka, Souček, Valeš, Růžička

Hodnocení: Ve středu jsme zajížděli do Ústí nad Orlicí sehrát utkání s Duklou Praha, která proti nám postavila hráče ročníku 2009. Od začátku se hrál svižný fotbal nahoru dolů, nám se ale moc nedařila konstruktivní rozehrávka, byla totiž pomalá a nepřesná. Přesto jsme si vytvořili spoustu šancí, během utkání jsme šli snad 6x sami na brankáře, asi třikrát zakončovali do prázdné, ale bez efektu. A i proto se hrálo vyrovnané utkání až do konce. První branku vstřelil Lukyn, pak domácí vyrovnali, na začátku druhého poločasu se krásně trefil Domča, hosté 10min před koncem vyrovnali, kdy obě jejich branky padli po našem tristním bránění a dohrávání situací. Hned po rozehře udělal domácí gólman chybu a Domča přidal druhou branku a vítězství potvrdil Séba samostatným únikem. Děkujeme Dukle za sehrání kvalitního utkání. V obrovském vedru, které panovalo a s jedním hráčem na střídání to pro nás opravdu nebylo jednoduché ne.

PU: MFK Chrudim – FC Havlíčkův Brod 1 : 2 (0 : 1)

Branky: Růžička

Sestava: Ondrůšek, Hilbert, Tesař, Kusý, Sadílek, Nejedlý, Tlapák, Průša, Holeka, Valeš, Růžička, Juriček

Hodnocení: Utkání jsme odehráli na domácí půdě v Dašicích. Utkání jsme nezačali dobře a chvíli nám trvalo, než si to trochu sedlo. Hra byla místy pomalá a hlavně nepřesná. Soupeř využíval naše ztráty k zakončení a po takové jedné chybičce dokázal skórovat. Nám se podařilo v druhém poločase vyrovnat pěknou střelou Jindry, ale vzápětí hosté střílí hodně lacinou druhou branku. Nám se i přes závěrečný tlak vyrovnat nepodařilo. Porážka je zasloužená, musíme prostě přidat.


U14

PU: FC Jihlava – MFK Chrudim 6 : 3 (2 : 3)

PU: FK Dukla Praha – MFK Chrudim 1 : 17 (1 : 8)

PU: MFK Chrudim – FC Havlíčkův Brod 10 : 3 (4 : 1)

Hodnocení: V utkáních jsme se snažili herně vytížit všechny hráče, dát klukům možnost vyzkoušet si hru na různých postech. Zaměřili jsme se na herní prvky, které jsou spojené s přechodem na velké hřiště. Kluky chválíme za vnímání našich pokynů a zejména přenosu do utkání. Zde musíme být ale trpěliví, jelikož nás čeká v tomto směru ještě spousta práce. Též chválíme za aktivitu a nasazení ve všech doposud odehraných zápasech.

PU: MFK Chrudim – FC Slovan Liberec 3 : 5 (0 : 2)



U13

PU: SK Vysoké Mýto : MFK Chrudim 8 : 10

Branky: Uhlíř 3x, Chaloupka 3x, Wenzl 2x, Drbal, Dibelka

Sestava: Barvík, Čapka, Chaloupka, Drbal, Ficek, Letocha, Mach, Suk, Uhlíř, Voňka, Wenzl, Zlesák,Dibelka, Podloucký

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli přípravné utkání s SK Vysoké Mýto. Mýto bylo velmi dobré, otestování naší připravenosti a kluci měli možnost po těžší přípravě ukázat, jak na tom jsou. Do zápasu jsme šli s tím, že chceme hrát aktivně a zároveň hru klidnit kombinací. To se nám i dařilo a zápas se nám podařil dovézt do vítězného konce 8:10. Kluci si zaslouží pochvalu za plnění toho, co jsme ji naordinovali a výdrž po zátěži, kterou máme za sebou. Zároveň jsme viděli, že musíme začít pracovat, na větším důrazu a zpřesnění přihrávek.


U12

Výsledky nebyly dodány.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.