Mládežnický zpravodaj č. 86

Co se stalo v uplynulém období?



HRÁČI U19

FC Tempo Praha : MFK Chrudim 1 : 3 (0:2)

Branky: Bauer, Kozák, Straka

Sestava: neuvedena

Hodnocení: Po smolném utkání s Libercem jsme si chtěli spravit chuť v Praze na Tempu a zajistit si tak definitivní ligovou příslušnost i pro nadcházející sezónu. Hned od úvodních minut jsme se do soupeře „zakousli“ a nechtěli je nechat hrát jejich hru. Náš styl nesl ovoce, domácí neměli na nic čas a my jsme svůj aktivní výkon podpořili během 16´ dvěma brankami.V 59´ jsme utkání definitivně rozhodli. V závěru jsme ještě inkasovali po úniku domácího Linga, který nedal našemu debutantovi v brance sebemenší šanci.

Jsem rád, že jsme dnes utkání zvládli takovýmto způsobem, vítězství je jednoznačně zasloužené a ve zbývajících dvou kolech České ligy dorostu zkusíme potvrdit jarní formu.

Ve středu 8. 6. si ale ještě zajedeme na přátelské utkání do Bratislavy, kde se utkáme se slovenským gigantem, celkem ŠK Slovan Bratislava. Držte nám palce !


HRÁČI U18

MFK Chrudim – Jiskra Litomyšl 4 : 0 (2:0)

Branky: 21. Skohoutil Patrik, 44. Smutný Michal, 51. Chichak Nazarii, 86. Chichak Nazarii

Sestava: Janůj – Tuček, Krška (Gocman), Vaníček, Holubec – Chichak, Skohoutil, Tlustý, Modrovič (Šebek) – Smutný, Valenta

Hodnocení: V dalším domácím utkání jsme chtěli potvrdit dobrým výkonem vedoucí postavení v tabulce.

Hosté svůj pomyslný autobus zaparkovali na vlastní šestnáctce a nám nastalo neustálé dobývání. Bohužel jsme většinou obranný val hostí chtěli překonat středem, křídelních prostor jsme až na výjimky využívali minimálně. Prakticky po celé utkání jsme předváděli pomalou, nepřesnou a stereotypní hru.

Bohužel jsme podali jeden z nejslabších výkonů. Mentální nastavení hráčů odpovídalo vesnickému pouťáku. Vzhledem k souběhu s utkáními ostatních kategorií jsme neměli širší lavičku a možnost razantnějšího prostřídání. V tomto týdnu (středa a sobota) nás čekají poslední dvě utkání soutěže, obě se soupeři z čela tabulky. Takže zpátky na zem. Máme co napravovat.




HRÁČI U17

Tempo Praha - MFK Chrudim 4 : 3 (1:1)

Branky: Moc ( Čada ), Čada, Kosina ( Čada )

Sestava: Kobera - Bleha, Lang ( 60. Kaválek ), Čejka, Hromek ( 60. Fojtů ) - Vavřín, Rešetár ( 60. Kosina ), Tichý - Holý, Čada, Moc ( 60. Novotný L. )

Hodnocení: Hned v prvních sekundách po přesně provedeném zahájení hry měl na hlavě gól Čada, ale bohužel nedal. Domácí šli do vedení po zaváhání naší obrany a nerozhodnosti Hromka v PÚ. Dokázali jsme si vypracovat šance ( Holý, Rešetár ), ale ujala se až ta Moce, kterou mu vybojoval Čada. Některé další možnosti jsme nedotáhli do úspěšného konce, stejně jako domácí a tak se šlo do kabin za remízového stavu. Po pauze si naše obrana tak trochu zdřímla a domácí šli rázem do dvoubrankového vedení. Prostřídali jsme a střídající hráči svou aktivitou dokázali kormidlem otočit správným směrem - Čada krásnou střelou do šibenice snížil, Kosina pak následně vyrovnal po úniku na 3:3 a další průnik Holého pak hasil domácí golman za cenu ČK. Do branky musel hráč, ale my jsme tuto výhodu vůbec nedokázali využít, prakticky jsme netrefili již branku. V závěru nastaveného času jsme naopak inkasovali po propadlém míči z odkopu od branky a darovali jsme tak domácím dva body navíc..........



HRÁČI U16:

MFK Chrudim - RMSK Cidlina Nový Bydžov B 3:2p (1:1)

Branky:

Sestava: Sedlák O. - Andrejs, Reinberg, Sedlák L. (K) - Holeka, Bíško - Růžička, Zahradník, Macháček - Ledvina, Rybenský (Kolbaba, Sloup, Kaiser, Tůma)

Hodnocení: Do utkání jsme se snažili vstoupit, tak jako vždy, avšak tentokrát jsme se nedokázali v průběhu celého prvního poločasu dostat do zápasového tempa. Až na několik výjimek jsme nebyli dostatečně důrazní. Možná i vidinou již jistého vítězství v soutěži jsme hráli na půl plynu.

Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a chtěli jsme eliminovat soupeřovu nejsilnější stránku, což se nám dařilo a druhý poločas byl z našeho pohledu již v nějakém měřítku. Utkání tak skončilo zcela zaslouženou remízou.
Do ALLSTARS jsme se rozhodli zvolit Kubu Rybenského, který jeden gól sám dal a na druhém se velkou měrou podílel svým důrazem, kdy po celé utkání jako jeden z mála dokázal soupeři důrazem zatápět.



HRÁČI U15

MFK Chrudim - MFK Trutnov 5:0 (1:0)

Branky: 39. Zajíc Matěj (vl.), 44. Kohout Lukáš, 54. Henderson Craig Gordon, 59. Procházka Přemek, 67. Procházka Přemek

Sestava: Podaný, Zavřel, Mrázek, Procházka, Kohout, Dítě, Horký, Uhlíř, Dvořák, Bauer, Zářecký, Spálenský,
Koutský, Bažout, Novák, Starý, Hederson

Hodnocení: Po nedělním obědě jsme na našem hřišti přivítali hráče z Trutnova.
Soupeř vsadil na zodpovědnou obranu a jednoduší přechod do útoku. My chtěli navázat na předešlá utkání, ve kterých se nám dařilo dobře kombinovat a být aktivní po celém hřišti.
V prvním poločase se nám dařila mezihra, dobře jsme kombinovali i pohyb byl na parném - dusném počasí dobrý, ale zakončit dobře rozjeté akce přes pozornou obranu hostů nám opravdu nešlo. Ke konci poločasu se na naše kopačky začala vkrádat nervozita, která vyústila v penaltu ve prospěch Trutnova. Kuba Podaný ovšem pokutový kop výborným zákrokem chytil. Hosté měli navíc smůlu, když si v poslední minutě vstřelili vlastní gól.
Ve druhé půli hosté otevřeli více hru, což nám více vyhovuje. K dobré mezihře kluci přidali i efektivitu. Po pěkných kombinacích a dobrých náběhů do volnější obrany, začaly přicházet i góly.
Všem hráčům patří za dnešní vítězný výkon pochvala.



HRÁČI U14

MFK Chrudim - MFK Trutnov 3 : 1 (2:1)

Branky: 1x Lukáš Nejedlý, Daniel Juriček a Adam Růžička

Sestava: Fogl T. - Daniel A., Juriček D., Valeš K. (52´ Hilbert J.), Růžička J. (41´ Růžička A.), Tesař J., Vaško O., Sadílek D. (41´ Kusý M.), Branda D. (52´ Krbálek O.), Zvěřina M. Nejedlý L. (41´ Holeka V.)

Hodnocení: Na domácím hřišti jsme hodně změnili základní sestavu, ale i tak jsme chtěli být aktivní a předvádět aktivní kombinační fotbal. Hosté se také snažili, takže z toho bylo celkem dobré a bojovné utkání. První branku vstřelil Lukyn v 11´ po pěkné křídelní akci a přihrávce od Matyho. Pak to byla tak trochu plácaná, nám uskakovali první míče a přihrávky nebyly přesné. Docházelo ke spoustě soubojů uprostřed hřiště. Přesto jsme měli další dvě obrovské šance, obě neproměnil Maty, nejdříve ho vychytal gólman, poté jeho střelu zastavilo břevno. A tak přišel trest v podobě nákopu z trestného kopu, který si našel jen hostující útočník a pohodlně přehodil vybíhajícího Tadeáše. Obrana v tu chvíli zaspala. Naštěstí jsme odpověděli stejnou mincí, kdy si Brandičův centr z přímáku našel Dan a pohotově nadvakrát dopravil míč do sítě.

Do druhého poločasu jsme vystřídali a duo Adam a Venda měla za úkol dál prohánět hostující obranu. Což se jim povedlo hned na začátku, ale branka nemohla být pro postavení mimo hru uznána. Hosté se dál tlačili k naší bráně, ale na dostřel se nedostali. My měli další dvě velké šance, ale uklidňujícího gólu jsme se dočkali až dvě minuty před koncem, kdy Adam utekl po levé straně a přesně zakončil na vzdálenější tyč. Dobrý týmový výkon, ale musíme pracovat dál, pořád se objevují určité chybičky, které chceme odstranit a také střílet více gólů.



HRÁČI U13:

MFK Chrudim:FC Slavia Hradec Králové 8 : 4

Branky: David Rychtařík 3x, Vojtěch Vágner, Matouš Wenzl, Lukáš Dvořák, Filip Novák, Filip Vencl

Sestava: Patrik Čapka, David Rychtařík, Alex Polák, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Petr Paták, Matouš Wenzl, Tomáš Kaška, Vojtěch Vágner, Dominik Kurštejn, Filip Novák, Václav Strnad, Jakub Šustr

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli zápas s posledním mužstvem v tabulce. Což se mělo projevit i na hřišti. To se ale úplně nepovedlo, leč zápas skončil pro nás dobře, a povinné vítězství 8:4 se nakonec podařilo vyválčit a tři body jsou doma. Hlava je někdy silnější než naše hra.



Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.