Mládežnický zpravodaj č. 85

Co se stalo v uplynulém období?

HRÁČI U19

MFK Chrudim - FC SLOVAN LIBEREC - mládež 0 : 1 (0:1)

Branky: 5. Musil Vojtěch

Hodnocení: Nádherné, otevřené utkání, které rozhodla jediná branka z úvodu utkání do naší sítě. My jsme si vypracovali celkem 7 vyložených brankových příležitostí, bohužel jsme neproměnili ani jednu. Liberec měl smrtící přechody, ze kterých byl velmi nebezpečný. Utkání by slušela spíše remíza. Naše nekvalita v zakončení tak rozhodla o vítězství hostů z Liberce.



HRÁČI U18

FK JISKRA Heřmanův Městec : MFK Chrudim 1 : 10 (1:4)

Branky: 11. Zelenka Matěj - 3. Černý Štěpán, 5. Holubec Jakub, 27. Skohoutil Patrik, 37. Chichak Nazarii, 50. Chichak Nazarii, 68. Mec Matouš, 71. Mec Matouš, 77. Chichak Nazarii, 83. Vích Matyáš, 90. Šeda František

Soupiska: Kobera – Krška (Tuček), Černý, Vaníček, Holubec – Chichak, Vích, Skohoutil, Novotný (Fojtů) – Mec, Tlustý (Šeda)

Hodnocení: V sobotu v nezvyklý úřední začátek utkání, V 17 hodin, jsme se představili v útulné heřmanoměstské Bažantnici.

V případě vítězství bychom tři kola před koncem soutěže splnili na začátku sezóny jednoznačně zadaný úkol a cíl – zisk titulu krajského přeborníka a postup do České divize dorostu pro příští sezónu kategorií U18 a U16.

Během prvních 5 minut jsme vstřelili rychlé dvě branky a tím udali jednoznačný průběh utkání. V 11. minutě jsme sice domácím po několika chybách v obraně dovolili snížit na 1:2, ale to nás nezastavilo, Do poločasu jsme přidali další dvě branky. V druhém poločase jsme pokračovali ve střeleckých manévrech a tak se konečné skóre zastavilo na desítce.

Po zápase v kabině zazněly kultovní songy a legendární scénky z Okresního přeboru: „….předsedo , my ti vezeme výhru 1:10 a ty víš co to znamená, My máme divizi!!!!!“

Vyšel nám vstup do utkání, po celé utkání jsme dominovali. Čekají nás poslední tři utkání, ve kterých chceme samozřejmě kvalitními výkony potvrdit vedoucí a po dnešku vítěznou pozici.



HRÁČI U17

MFK Chrudim U 17 - Slovan Liberec 1 : 1 (1:1)

Branky: Kosina

Soupiska: Špánik - Dalecký ( 75. Bleha ), Lang, Čejka, Hromek - Vavřín, Rešetár ( 70. Tichý ), Pilař - Kosina ( 75. Fojtů ), Čada, Moc ( 75. Novotný L. )

Hodnocení: Hned v první minutě utkání nabídl sudí pokutový kop hostím, střelec ale nemířil vůbec přesně. Do vedení jsme tak šli my po hezké kombinaci, kterou zakončil jarní střelec Kosina. Vedení jsme mohli i navýšit, stejně tak soupeř měl svoje možnosti, vyrovnání nakonec přinesla nedůslednost Moce při bránění standardní situace. Po přestávce jsme měli dostatek příležitostí utkání převážit výsledkově na svou stranu, ale dát gól byl bohužel neřešitelný problém, hlavně pro Čadu, a tak remíza svítila na ukazateli i po 90.minutě velmi solidního utkání v dobrém tempu.

FOTOGALERIE: https://bit.ly/3M2BDNl





HRÁČI U16

SK Pardubičky - MFK Chrudim 0 : 3 (0:2)

Branky: 6. Šebek Miroslav, 31. Reinberg Pavel, 90. Valenta Adam

Soupiska: Kolbaba - Sedlák L (63' Tůma), Reinberg, Andrejs (56' Macháček) - Bíško, Holeka (K) - Růžička, Zahradník (65' Rybenský), Šebek (77' Ledvina) - Valenta, Gocman

Hodnocení: Nedělní dopoledne se neslo ve stylu přímé bitvy o první místo tabulky, kde jsme se střetli s mladším dorostem Pardubiček.

Do utkání jsme vstupovali s jasnými pokyny, kdy jsme důraz kladli na zodpovědnost, a chtěli jsme využívat herního stylu soupeře pro naše rychlé úniky. Což se nám dařilo!
Soupeř byl sice dle svých slov nachystaný na naše rozestavení, ale ani to nás neodradilo, protože tomu věříme.
První poločas jsme začali aktivně, hned v prvních 10 minutách, jak už je naším zvykem, jsme si vytvořili několik velmi dobrých příležitostí. Gól Šebka v 6' byl důkazem naší aktivity a tlaku do pokutového území soupeře. Další šance nebyly proměněny a tak se hra mohla vyrovnat. Naši hráči po celý první poločas výborně pracovali s tempem hry, kdy samostatně střídali aktivní napadání a hru z bloku. Když pak v 31' po krásně zahraném rohovém kopu vyskočil nejvýše Pavel Reinberg bylo na lavičce MFK ještě veseleji.
V poločasové přestávce jsme si řekli, jak pokračovat ve hře, mírně jsme upravili rozestavení a s tím související taktické pokyny a do druhé poločasu jsme chtěli vstoupit stejně jako do prvního.
Druhý poločas tak začal velmi opatrně, soupeř se snažil, někdy až za hranou, ale to k fotbalu patří, my však nadále byli zodpovědní a v defenzivě velmi silní. Soupeřovy šance tak skončily ve většině případů na skvěle hrajícím týmu do defenzivy za zády s golmanem Kolbabou nebo vysoko nad naší bránou. V 90' pak přidal 3. branku po krásné individuální akci Rybenského Adam Valenta.
Děkujeme tímto soupeři za těžké utkání, které jsme mohli sehrát, rozhodčímu za kvalitní výkon, který tomuto šlágru pomohl a také všem rodičům, kteří nás přišli podpořit. Našim hráčům nezbývá než poděkovat za kvalitní a zodpovědný výkon, za který se nemusí stydět jak po herní, tak taktické stránce.
MFK Chrudim U16 se tak tímto vítězstvím stává 2 kola před koncem jistým vítězem své soutěže!


HRÁČI U15

TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 1 : 2 (1:1)

Branky: 6. Schober Filip - 14. Spálenský Michal, 48. Kohout Lukáš

Soupiska:

Hodnocení:



HRÁČI U14

TJ Sokol Třebeš - MFK Chrudim 1 : 3 (1:2)

Branky: 14. Slavíček Jan - 17. Růžička Adam, 38. Branda Daniel, 50. Branda Daniel

Soupiska: Fogl T. - Hilbert J., Juriček D., Daniel A (41´ Zvěřina M), Valeš K. (55´ Krbálek O.), Vaško O., Tesař J., Kusý M., Růžička A., Branda D. (59´ Sadílek D.), Holeka V. (55´ Ondrůšek K.)

Hodnocení: Kvalitní utkání. Hodně bojovné, domácí nedali absolutně svoji kůži zadarmo a bojovali po celý zápas. Ze začátku to bylo takové nahoru dolů. My se snažili držet míč a kombinovat, ale ze začátku to nebylo úplně ono. Po naší chybě v rozehře se domácí ujali vedení, za pět minut bylo srovnáno, kdy Adam po pěkné individuální akci prostřelil na přední tyč domácího gólmana. Dále jsme se tlačili dopředu a kombinační hrou dvakrát překonali domácí obranu, ale domácí brankář obě obrovské šance zneškodnil. Krátký byl až na akci tři minuty před koncem poločasu, kdy Brandič vystihl rozehrávku a dokázal v tísni uklidit míč přesně k tyči. I druhý poločas jsme byli aktivní a za svoji práci byl odměněn Brandič druhou brankou, když vybojoval míč na vápně a dopravil ho pod padajícím brankářem do prázdné branky. Měli jsme ještě dvě příležitosti plus nastřelené břevno. Domácí ještě bojovali, ale druhý poločas se před naši branku dostávali minimálně, obrana si všemi ataky dokázala poradit. Klukům dnes patří obrovská pochvala za bojovnost a za zvládnuté utkání.




HRÁČI U13

MFK Chrudim : FK Čáslav 13:1 (MU z 25. 5. 2022)

Branky: Filip Novák 2x, Dominik Kurštejn, David Rychtařík 2x, Patrik Čapka 2x, Vojtěch Vágner 2x, Tomáš Semerád, Patrik Zlesák, Jaroslav Lorenc, Tomáš Kaška

Soupiska: Patrik Čapka, David Rychtařík, Dominik Kurštejn, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Filip Novák, Petr Paták, Václav Strnad, Jaroslav Lorenc, Tomáš Kaška, Vojtěch Vágner, Patrik Zlesák, Jakub Šustr

Hodnocení: Ve středu jsme sehráli zápas s FK Čáslav a začal nám tím takový malý anglický týden. Hřiště bylo připravené a kluci natěšeni vyhrát. Hra se nám od začátku dařila a bylo vidět, že kluci chtějí vyhrát. Zasypali branku soupeře střelami a snažili se vsítit první gól. Bylo vidět, že soupeř se nechtěl nechat porazit, tak jednoduše a díky výtečnému výkonu brankáře Čáslavy, klukům dvacet minut trvalo, než se prosadili. První, kdo se prosadil, byl v 19. minutě Tomáš Kaška a po něm za dvě minuty uklidnil hru Patrik Zlesák. Konečný stav první třetiny na 3:0 stanovil David Rychtařík. V druhé třetině jsme začali ještě aktivněji a postupně se prosadil Tomáš Semerád, Filip Novák, Vojtěch Vágner a znovu David Rychtařík a tím i skóre vystoupalo na 7:0. V každé třetině si kluci vyzkoušeli různé posty a to jsme dodrželi i ve třetí třetině. A začali opět kanonádou, kde bylo vidět, že soupeř už postupně odcházel. Postupně se trefil Filip Novák a Vojtěch Vágner, oba podruhé, a také Patrik Čapka. To byl i okamžik, kdy se kluci přestali koncentrovat a soupeř nám dal svůj první gól. To i zdravě kluky nakoplo a přidali ještě tři góly, prosadil se Jaroslav Lorenc, z penalty Dominik Kurštejn a konečný stav 13:1 uzavřel svým druhým gólem Patrik Čapka.


SK Sparta Kolín : MFK Chrudim 2:12 (MU z 29. 5. 2022)

Branky: Filip Novák 3x, Vojtěch Vágner, Tomáš Semerád 3x, Jaroslav Lorenc 2x, Lukáš Dvořák, Alex Polák 2x

Soupiska: Patrik Čapka, Dominik Kurštejn, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Filip Novák, Petr Paták, Václav Strnad, Jaroslav Lorenc, Vojtěch Vágner, Alex Polák, Jakub Šustr

Hodnocení: V neděli jsme sehráli zápas v Kolíně s místním klubem SK Sparta Kolín. Kluci nabuzeni středeční vysokou výhrou chtěli potvrdit formu, a tak i přistoupili k zápasu. Bylo vidět, že soupeř se na nás dobře připravil a v některých fázích nám dal i dost zabrat, nám se to podařilo odrazit a prvním gólem se prosadil Filip Novák. Pak se ozval soupeř a po individuální chybě srovnal na 1:1. Kluci však výsledek v první třetině chtěli zvrátit, a to se povedlo, kdy se v 25. minutě prosadil Tomáš Semerád a stanovil stav první třetiny 1:2 pro nás. Druhá třetina se vyvíjela podobně jako první, nám se podařilo vstřelit třetí gól, prosadil se Filip Novák. Následně navýšit stav díky pěkné akci po vybojovaném míči a centrem pěkně zakončil Tomáš Semerád. Nadále jsme vyvíjeli tlak a soupeř měl co dělat, aby zastavil naše útoky, což vyústilo i ve faul v pokutovém území a proměnění penalty, kdy na 1:5 zvyšoval Jaroslav Lorenc. Následně po rozehrání soupeře snížil stav na 2:5 i soupeř. V třetí třetině se nám podařilo soupeře zničit sedmi góly. A postupně se prosadil Lukáš Dvořák, Vojtěch Vágner, 2x Alex Polák, Filip Novák, Jaroslav Lorenc a v poslední minutě i Tomáš Semerád. Kluci si zaslouženě udrželi vítěznou šňůru.



HRÁČI U12

SK Sparta Kolín - MFK Chrudim 8:4 (4:1)

Branky: 9. Zahrádka Jiří, 27. Čapek Filip, 34. Král Michael, 41. Ficek Šimon (vl.), 59. Čapek Filip, 68. Král Michael, 71. Vrablec Denis, 76. Král Michael - 29. Ficek Šimon, 65. Koblížek Adam, 73. Wenzl Matouš, 79. Wenzl Matouš

Sestava: Jiří P. – Tadeáš B., Radim Č., Pedro, Šimon F.(C), Marek Ch., Adam K., Jakub M., Pavel S., Marek U., Tadeáš V., Matouš W.

Hodnocení: V neděli 29.5.2022 jsme odehráli další soutěžní utkání, zajížděli jsme na hřiště Sparty Kolín.

Postavení v tabulce jasně vypovídalo o tom, kdo by měl být favoritem utkání. My jsme kluky nabádali k tomu, že nezáleží na umístění v tabulce, ale na hře, kterou předvedou na hřišti. V první třetině se domácí dostali do dvoubrankového vedení, na které jsme byli schopni zareagovat snížením na 2:1 ve 29. minutě. Bohužel ve druhé třetině jsme neproměnili několik slibných příležitostí, domácí se dokázali prosadit a vybudovat si komfortnější náskok. Nejvyrovnanější byla poslední třetina, čemuž odpovídá i skóre v poměru 3:3. V konečném součtům prohráváme v Kolíně v poměru 4:8.

Kluky chválíme za přístup po většinu zápasu, i když jsme neustále dotahovali, tak byla na klucích vidět chuť s výsledkem něco udělat a tzv. „to nezabalili“. Hráčem utkání byl zvolen Matouš Wenzl, kterému se zápas celkově velmi povedl a pomyslnými třešničkami na dortu byly dva vstřelené góly.


MFK Chrudim – FC Slavia Hradec Králové 4:7 (3:1, 0:3, 1:3)

Branky: František Ř. 2x, Marek U., Pavel S.

Sestava: Jiří P. – Filip So., František Ř., Radek P., Dominik M., Šimon R., Patrik T., Pedro, Šimon F. (C), Filip Sv., Jakub M., Pavel S., Marek U.

Hodnocení: Ve středu 1.6.2022 jsme v rámci 20. kola ČLŽ U12 sk. D na domácím stadionu přivítali fotbalisty FC Slavia Hradec Králové.

Již v kabině jsme kluky upozorňovali na to, že skutečnost, že soupeř nezískal doposud žádný bod, není důvod k jeho podcenění. Ovšem hned z první vážnější situace se soupeř dokázal prosadit. Na tento průběh jsme ještě do konce první třetiny dokázali zareagovat a otočili jsme výsledek první třetiny na 3:1 v náš prospěch. O přestávce jsme klukům řekli, že sice vedeme, ale samotná hra je špatná a je potřeba to zlepšit. Kluci nám sice vše „odkývali“, bohužel obrázek druhé třetiny byl ještě horší, horší, než jsme si dokázali představit. Soupeř nejprve snížil na rozdíl jedné branky. Ani toto varování kluky neprobralo a z následně nařízené penalty soupeř vyrovnal. Co víc, do konce třetiny soupeř otočil vývoj zápasu ve svůj prospěch. Ve druhé i třetí třetině jsme kluky nabádali ke zklidnění, aby začali dělat v zápase věci, které se učíme na tréninku. Po celý zápas jsme nebyli schopni zařadit vyšší rychlost, jako bychom hráli se „zataženou ruční brzdou“. Bohužel se nám nepodařilo „odbrzdit“, naopak hráči Slavie HK byli vývojem povzbuzeni, přidali další góly a po zásluze získali své první body v soutěži. A jednoznačně jsme podali nejhorší letošní herní týmový výkon! Hráč utkání nebyl vyhlášen.

Jako trenér se chci omluvit přítomným domácím divákům a fanouškům za náš předvedený výkon. Doufáme, že si z tohoto zápasu všichni vezmeme ponaučení do dalších zápasů a zlepšíme náš celkový přístup (nejen k zápasům)!



HRÁČI U9 - PLANEO CUP 2022

Dne 28 - 29.5 jsme se účastnili finálového turnaje Planeo Cupu ve Znojmě, kam postoupilo 24 nejlepších týmů z celé České republiky.
První den byly týmy rozděleny do čtyř skupin po šesti.

MFK Chrudim bylo ve skupině D s těmito soupeři: JFA Č.Budějovice, FC Baník Ostrava, FC Tempo Praha, FC Vysočina Jihlava, 1.FK Příbram


S následujícími výsledky:
MFK Chrudim - JFA Č.Budějovice 2:7, MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava 5:3, MFK Chrudim - FC Baník Ostrava 0:7, MFK Chrudim - 1.FK Příbram 2:1, MFK Chrudim - FC Tempo Praha 1:8

Tyto výsledky nás katapultovali do stříbrné skupiny. Do zlaté skupiny postoupili JFA Č. Budějovice, FC Tempo Praha. Do stříbrné s námi šel FC Baník Ostrava. A do bronzové spadli 1.FK Příbram a FC Vysočina Jihlava



Druhý hrací den jsme hráli s těmito soupeři k: SK FC Hlučín, 1.SC Znojmo, FC Zbrojovka Brno, TJ Sokol Stodůlky, FC Slezský Opava, SK Sigma Olomouc.



S následujícími výsledky:
MFK Chrudim - SK FC Hlučín 3:3, MFK Chrudim - 1.SC Znojmo 2:4, MFK Chrudim - FC Zbrojovka Brno 0:3, MFK Chrudim - TJ Sokol Stodůlky 2:4, MFK Chrudim - FC Slezský Opava 1:3, MFK Chrudim - SK Sigma Olomouc 0:7



Celkové pořadí:
1. SK Slavie Praha, 2. FK Mladá Boleslav, 3. JFA České Budějovice, 4. AC Sparta Praha, 5. FC Tempo Praha
6. MFK Havířov, 7. FC Písek, 8. FK Baník Sokolov, 9. FC Baník Ostrava, 10. FC Zbrojovka Brno
11. FC Slezský Opava, 12. SK Sigma Olomouc, 13. 1. SC Znojmo, 14. SK FC Hlučín, 15. TJ Sokol Stodůlky
16. MFK Chrudim
17. FK Admira Praha, 18. FK Vysočina Jihlava, 19. 1. FK Příbram, 20. FK Jablonec
21. FK Pardubice, 22. FC Slovácko, 23. FK Spartak Choceň, 24. FK Hodonín



Hodnocení turnaje:
Trenérům a hráčům ukázaly zápasy na čem mají pracovat, aby se v budoucnu
mohli srovnávat s těmi nejlepšími. Chceme hráčům poděkovat za předvedený
výkon a celkové 16 místo je moc hezké umístění.




Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.