Mládežnický zpravodaj č. 83

Co se stalo v uplynulém období?


MFK Chrudim - Fotbal Neratovice - Byškovice 9:0 (3:0)

branky: 4. Holub Denis, 20. Gregovský Vojtěch, 30. Straka Jaroslav, 47. Sedlák Šimon, 52. Straka Jaroslav, 67. Straka Jaroslav, 76. Sedlák Šimon, 78. Bauer David, 90. Bauer David

hodnocení: Na toto utkání jsme potřebovali kluky nastavit především v hlavě. To byl klíč k úspěchu. Poločas 3:0. Konec 9:0. Dalších 11 neproměněných vyložených šancí. Čísla hovoří jasně. Velká převaha, mnoho skvělých individuálních výkonů. Velmi si vážíme i toho, že kluci makali po celou dobu utkání a nepolevili z nastoleného tempa. Klobouk dolů. Jeden z našich nejlepších výkonů v této sezóně.



SK Sokol Prosetín, z.s. - MFK Chrudim 0:3 (0:0)

branky: 57. Vaško Jakub, 65. Vaško Jakub (pen.), 85. Mec Matouš

sestava: Tlustý J. – Tuček (Bleha), Vaško, Jakubec, Kühr (Vaníček) – Mec, Kozák (Vích), Skohoutil, Modrovič (Valenta) – Tlustý T., Chichak (Šeda)

hodnocení: K dalšímu utkání jsem zajížděli na horkou půdu do Prosetína. Do utkání jsme vstoupili s vědomím, že nás čeká velmi namotivovaný, důrazný a obětavý soupeř s bouřlivou domácí diváckou podporou. Domácí zahrozili hned v úvodu utkání, když náhodný centr, spíše odkop skončil na břevně Tlustého branky. Byla to ale jediná nebezpečná situace domácích v prvním poločase. V dalším průběhu prvního poločasu jsme kombinačním fotbalem domácí zatlačili. Vypracované šance a výhodné střelecké pozice stačili ale domácí vždy zablokovat nebo se štěstím odvrátit.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s ještě větší aktivitou, snahou o rychlou křídelní kombinační hru a časté zakončení. V 57. minutě se po faulu před pokutovým územím ideálně z přímého kopu trefil Vaško, 0:1. Dále jsme pokračovali v aktivním nátlakovém fotbalu. V 65. minutě rychlonožka Mec vniknul do pokutového území domácích, kde byl zastaven pouze za cenu faulu. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil opět Vaško. Od tohoto momentu jsme domácím častokrát míč nepůjčovali. Naši dominanci v závěru utkání jsme potvrdili ještě třetí brankou, když po akci aktivního Valenty se na zadní tyči prosadil Mec, 0:3. Závěr utkání jsme dohrávali v deseti, pro zranění musel odstoupit Vaníček.

Náročné utkání jsme zvládli mentálně, fyzicky, fotbalově i výsledkově. Domácí se prezentovali, jak jsme očekávali, důrazným a obětavým fotbalem. Ve většině případů jsme domácí v důrazu a nasazení předčili a navíc přidali i fotbalovost. Proměňování, respektive neproměňování šancí, je naším neustálým tématem. Pozitivní je, že si šance vytvoříme. Jediným negativem zápasu je zranění Vaníčka v závěru utkání.



MFK Chrudim - Fotbal Neratovice - Byškovice 17:1 (9:1)

branky: 7. Holý Michal, 16. Fojtů Pavel, 33. Kosina Matěj, 34. Kosina Matěj, 36. Kosina Matěj, 37. Pilař Šimon, 40. Pilař Šimon, 41. Kosina Matěj, 45. Pilař Šimon, 49. Holý Michal, 57. Čada Denis, 59. Čada Denis, 63. Pilař Šimon, 68. Pilař Šimon, 70. Rešetár Dominik, 83. Novotný Lukáš, 84. Novotný Lukáš - 18. Jašek Robert

sestava: Kobera - Hromek, Kaválek, Čejka, Moc - Vavřín ( 46. Tichý ), Rešetár, Holý - Kosina ( 46. Čada ), Pilař, Fojtů ( 46. Novotný L. )

hodnocení: V utkání jsme se pomaleji rozjížděli, ale postupně se nám dařilo zpřesnit hru a kombinaci a vyprodukovat si obrovské množství možností. Už do poločasu jsme byli efektivní. Po přestávce jsme dokázali udržet koncentraci a tempo a skóre tak narůstalo dále, i když gólman hostí nedal nic zadarmo až do konce utkání. Některé branky byly opravdu výstavní ( Čada, Rešetár a Novotný L. ), stejně jako "tříminutový" hattrick Kosiny.



FC Nový Hradec Králové - MFK Chrudim 0:5 (0:2)

branky: 13. Holeka Josef, 35. Gering Adam, 49. Gering Adam, 71. Šimek Jan, 75. Gocman Lukáš

sestava: Sedlák O. - Tůma, Holeka (K), Reinberg (46' Gocman) - Zahradník (60' Ptáček), Bíško - Růžička, Šebek (70' Sloup), Macháček - Rybenský (46' Šimek), Gering

hodnocení: Po nepříliš výsledkově povedeném minulém utkání jsme chtěli navázat na herní projev a zlepšit efektivitu. Nastoupili jsme s určitým počtem změn a přesně upravenými pokyny na příslušné utkání. Hned od začátku bylo vidět, že soupeř bude zodpovědně bránit a snažit se přecházet do rychlých kontrů. My od začátku byli aktivnější, více na míči, mnohdy jsme se dostávali až zbytečně moc do profesorské hry. Zároveň jsme ale dokázali plnit většinu pokynů a hráli tak rychle nahoru. Chtěli jsme také přidat více důrazu, což se nám dařilo a dokázali jsme tak získávat míč v zajímavých příležitostech. Celkově naše hra má parametry, které v ní chceme vidět.

O poločase jsme udělali 2 změny a chtěli po hráčích, aby ještě přidali na aktivitě, protože soupeř střídal každých 10 minut, což jsme dokázali a přidali ještě několik gólů.
S výkonem tak opět můžeme být spokojeni, tentokrát to vyšlo i výsledkově. Do ALLSTARS jsme se rozhodli zvolit Adama Geringa, který dokázal vletět do utkání a ukázat, že má chuť hrát. Bylo ho plné hřiště, vládl soubojům a byl velmi aktivní. Ke všemu dal 2 góly a další šance ještě neproměnil.



FK Čáslav - MFK Chrudim 0:5 (0:3)

branky: 3. Kohout Lukáš (pen.), 16. Novák Matyáš, 20. Spálenský Michal, 66. Kohout Lukáš, 76. Bauer Josef

sestava: Zavřel - Malý, Kohout, Procházka, Dítě, Mrázek, Uhlíř, Dvořák, Novák, Vrančík, Spálenský, Horký, Bauer, Koutský, Henderson

hodnocení: Po domácích zápasech, které nám nevyšly herně i výsledkově, jsme zavítali do nedaleké Čáslavi na místní FK.

Výborně se nám podařil úvod utkání, kdy po 20 min. bylo skóre 3:0 pro nás. Byla to odměna za předváděnou hru plnou nasazení, dobré herní organizace, kombinace i osobní statečnosti.

V dobrém herním projevu jsme pokračovali i nadále po celé utkání. Domácí hráči se snažili s nepříznivým stavem něco dělat, ale naši kluci, až na malé výjimky, si věděli rady a nedovolili soupeři skórovat. K dobré herní úrovni utkání přispěli i domácí hráči. Pochvala za předvedený výkon a prezentaci v utkání.



FK Čáslav - - MFK Chrudim 4:1 (1:1)

branky: Jakub Tesař

sestava: Ondrůšek K. - Hilbert J., Holeka V., Juriček D., Tesař J. (53´ Daniel A), Valeš K., Vaško O., Kusý M. (65´ Sadílek D.), Růžička A. (41´ Krbálek O.), Zvěřina M., Branda D.

hodnocení: Hodně hořké. V utkání jsme byli lepším týmem, dokázali jsme dobře kombinovat, měli jsme kvalitní rozehrávku a dobré náběhy. Bohužel jsme vyrobili čtyři chyby, které domácí dokázali potrestat. Nám nezbývá, než se z těchto chyb poučit, zvednout hlavu a kvalitně se připravit na dalšího soupeře. Na chyby mají kluci právo, stali se, promluvili jsme si o nich. Ale, co mě trápí ještě víc, že jsme jak zmoklé slepice bez nadšení, bez elánu. Toto bylo asi jediné, v čem nás domácí tým předčil, šel si větší vůlí za vítězstvím, a proto utkání dokázal strhnout na svoji stranu.

Ohledně rozhodčích – Chyby dělají všichni, v tomto utkání jich bylo v náš neprospěch celkem dost, včetně špatně uzavřeného zápisu, kde máme nesprávně uvedeného střelce a chybně napsané střídání. Bohužel domácí uzavřeli zápis dřív bez mé kontroly, pak už s tím nejde nic udělat…



TJ Svitavy - MFK Chrudim 0 : 4

branky: Filip Vencl, Filip Novák, Dominik Kurštejn, David Rychtařík

sestava: Patrik Čapka, David Rychtařík, Dominik Kurštejn, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Filip Novák, Petr Paták, Matouš Wenzl, Tomáš Kaška, Vojtěch Vágner, Patrik Zlesák, Jakub Šustr

hodnocení: V neděli jsme sehráli zápas za slunečného počasí ve Svitavách. Terén byl naprosto perfektní a to nám i soupeři vyhovovalo. V první třetině bylo vidět, že kluci mají těžké nohy a srovnávají se s horkem. I tak jsme na soupeře vlétli a snažili se vsítit první gól. To se také povedlo po pěkné akci, kdy v 9. minutě otevřel skóre Filip Vencl. Hra se od té doby přelévala ze strany na stranu. Šance soupeře většinou končili v našem vápně, popřípadě je chytal náš, perfektně chytající gólman. Ještě před koncem první třetiny, se podařilo, po kombinační hře vsítit druhý gól v 25. minutě Filipu Novákovovi. Do druhé třetiny jsme šli s jistým vedením. Snažili se hrát naši hru, ale branku to nepřineslo ani na jedné straně. Bylo vidět, že teplota nám dělá problém. Ve třetí třetině jsme si řekli, že chceme přidat alespoň jednu branku, a to se i povedlo v 81. minutě pěknou střelou z voleje Dominikovi Kurštejnovi. To klukům vlilo do žil plno sil, a ještě před koncem zápasu v 90 minutě navýšil a uzavřel stav zápasu David Rychtařík.




TJ Svitavy - MFK Chrudim 8 : 2 (5:1)

branky: 3. Kutlák Eduard, 8. Kutlák Eduard, 16. Kutlák Eduard, 20. Kubík Jan, 41. Kutlák Eduard, 43. Kutlák Eduard, 60. Schneider Daniel, 74. Kutlák Eduard - 19. Suk Pavel, 90. Chaloupka Marek

Hodnocení: Bez zaslaného hodnocení




Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.