Mládežnický zpravodaj č. 82

Co se stalo v uplynulém období?


FK Ústí nad Labem - MFK Chrudim 2:4 (2:2)

branky: 2. Jirák Lukáš, 7. Kroupa Petr - 15. Vondrouš Jan, 25. Straka Jaroslav, 65. Straka Jaroslav, 77. Musílek Roman

hodnocení: Začátek utkání se nám nevydařil. Již v 7´ jsme prohrávali o 2 branky. Naštěstí jsme se vzchopili a ještě do poločasu jsme dokázali nepříznivé skóre srovnat. Ve druhém poločase jsme po zlepšeném výkonu dokonali obrat. Konec dobrý, všechno dobré.



MFK Chrudim - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí 3:1 (1:1)

branky: 11. Černý Štěpán (pen.), 70. Valenta Adam, 86. Mec Matouš - 8. Šafránek Jakub (pen.)

soupiska: Tlustý J. – Kühr, Černý, Modrovič – Chichak, Vích (Tuček), Tlustý T., Skohoutil, Mec – Smutný (Vaníček), Valenta (Šeda)

hodnocení: Za ideálního počasí jsme na domácím hřišti přivítali soupeře z horní poloviny tabulky.

Úvodní minuty utkání patřili hostům. První závar v našem pokutovém území jsme ještě se štěstím odvrátili, ale druhý jsme vyřešili už jen za cenu faulu. Nařízenou penaltu hostující Šafránek bezpečně proměnil. Z úvodního šoku jsme se poměrně rychle vzpamatovali. Za tři minuty jsme vyrovnali, když penaltu za faul na pronikajícího Smutného rovněž bezpečně proměnil Černý. Po naší vyrovnávací brance začal z naší strany festival neproměněných šancí. Vynikající brankář hostí několikrát vychytal naše borce, nejpilnějším paličem tutovek byl aktivní Chichak, připojil se Skohoutil, Tlustý T., Valenta, Smutný. A tak se do kabin odcházelo za remízového stavu 1:1.

V druhém poločase jsem provedli změnu v rozestavení a nadále trpělivě dobývali hostující obranu. Po rychlé křídelní kombinaci po ose Tuček – Mec- Valenta posledně jmenovaný konečně prostřelil hostujícího golmana, 2:1. Hostům postupně ubývaly síly a my jsme chtěli vítězství potvrdit další brankou. Povedlo se to po kombinaci trojice Tlustý T.-Skohoutil a zakončující Mec, který průnikovou přihrávku za obranu uklidil k tyči, 3:1. V poslední minutě došlo po nesmyslném ataku našeho brankáře ke strkanici, kterou odnesl červenou kartou bohužel jen náš kapitán Černý…..

Zaspali jsme úvod utkání. Naše snaha o kombinační fotbal často ztroskotala na našich nepřesnostech, když už jsme se prokombinovali nebo individuálně prosadili do šancí zklamali jsme v zakončení. V prvním poločase jsme bohužel šetřili krokem. Nutno zmínit i kvalitní výkon hostujícího golmana. K červené kartě, kapitán Černý v roli Zora mstitele musí emoce udržet na uzdě.



FK Ústí nad Labem - MFK Chrudim 1:1 (1:0)

branky: 24. Mráček Miroslav - 66. Kosina Matěj

soupiska:

hodnocení: NEDODÁNO V TERMÍNU UZÁVĚRKY ZPRAVODAJE

fotogalerie: https://bit.ly/3kzU94j



MFK Chrudim - FC Spartak Rychnov nad Kněžnou 2:3 (1:1)

branky: 38. Novotný Vojtěch, 47. Šimek Jan - 16. Brož Samuel, 63. Brož Samuel (pen.), 86. Moskalenko Maksym

soupiska:

hodnocení: NEDODÁNO V TERMÍNU UZÁVĚRKY ZPRAVODAJE



MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 0:2 (0:1)

branky: 19. Lokvenc Marek, 44. Kačena Matěj

soupiska: Podaný - Dítě, Dvořák, Procházka, Kohout, Uhlíř, Malý, Mrázek, Spálenský, Vrančík, Bauer - Horký, Novák, Zářecký, Popílek, Starý, Zavřel.

hodnocení: Zasloužená prohra. Soupeř projevil větší vůli po vítězství. Nám chyběla agresivita a větší zaujetí pro hru, mrzí nás malá aktivita u některých hráčů a "neochota" dostat se do souboje nebo do náběhu. Srážela nás též nekvalita v individuálních činnostech. Ale, chyby se stávají a k fotbalu patří, hlavně na ně v tomto věku mají kluci nárok. Důležité je se ze těchto situací poučit.



MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 1:0 (1:0)

branky: 4. Růžička Adam

soupiska: Ondrůšek K. - Hilbert J., Holeka V., Juriček D., Daniel A. (59´ Tesař J.), Krbálek O. (41´ Valeš K.), Vaško O., Kusý M., Zvěřina M., Branda D. (59´ Nejedlý L.)

hodnocení: V třetím utkání v řadě na domácím hřišti jsme chtěli potvrdit dobré výkony i body. Což se nám podařilo, a i když tomu výsledek neodpovídá, tak jsme v celém utkání dominovali ve všech aspektech hry. Jediné, co nás trápí, tak je koncovka. Je to stále stejná a již obehraná písnička. Kdyby zápas skončil sedm-nula, tak by se nikdo nedivil. Soupeře jsme drželi celé utkání na jeho vlastní polovině, snažili se hrát rozvážně, klidně a tlačit se do zakončení. Některé šance byly opravdu tutové, ale není nám přáno.

Na první branku jsme nemuseli čekat dlouho a již ve 4´ po pěkné křídelní akci a centru si našel odražený balón Adam a vstřelil vedoucí branku zápasu. A jak se později ukázalo, tak jedinou, tudíž vítěznou. Soupeř se během zápasu vůbec nedostal na dostřel naší brány, ukazují to i naše statistiky ze zápasu: střely na bránu 11:0, střely mimo bránu 9:0. Já věřím, že naše efektivita v zakončení se zlepší a v dalších zápasech budeme daleko úspěšnější.



MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav 7:4 (5:2)

branky: 4. Lorenc Jaroslav, 5. Vencl Filip, 7. Vencl Filip, 9. Vencl Filip, 38. Dvořák Lukáš, 65. Wenzl Matouš, 78. Vágner Vojtěch - 41. Stehlík Lukáš, 42. Vurčík Matyáš, 82. Vurčík Matyáš, 89. Stehlík Lukáš

soupiska: Patrik Čapka, David Rychtařík, Alex Polák, Filip Vencl, Lukáš Dvořák, Sebastian Mazal, Jaroslav Lorenc, Tomáš Semerád, Petr Paták, Matouš Wenzl, Tomáš Kaška, Vojtěch Vágner, Patrik Zlesák

hodnocení: Sobota se nesla v duchu fotbalu a bylo dokonalé počasí k sehrání kvalitního utkání. FK Mladá Boleslav, není malý soupeř, a tak jsme se připravili na tuhý boj. Začátek se klukům podařil splnit, chtěli jsme soupeře zaskočit a dát mu najevo, že u nás se těžko vyhrává. Kluci vstoupili do zápasu opravdu nadšení a s chutí soupeře porazit. Od začátku soupeře zasypali útoky, které gólman soupeřů kryl. Ale nebylo to nadlouho, již ve 4 minutě se prosadil Jaroslav Lorenc a v páté svým prvním gólem Filip Vencl. Kluci se tím hodili do pohody a dál soupeře aktivně napadali a hráli kombinační hru. Soupeř nevěděl, co má dělat, a to bylo vidět, protože v 7 minutě znovu navýšil skóre Filip Vencl, a to samé se mu povedlo v 9 minutě, kdy završil svůj čistý hattrick a stanovil tak vedení 4:0, což vydrželo do konce první třetiny. V druhé třetině se již soupeři podařilo hru srovnat, ale i tak se nám dařilo soupeře mačkat a navýšit skóre Lukášem Dvořákem v 38 minutě. Poté se soupeř dostal do šancí a po individuálních chybách a závaru před naší brankou v rozmezí jedné minuty, se golově přiblížil na 5:2. Do třetí třetiny šli kluci s tím, že zápas dovedou do vítězného konce. To se jim povedlo i s menší korekcí soupeře. Kluci bojovali a v 65 minutě se prosadil Matouš Wenzl a v 78 minutě krásnou střelou pod břevno Vojtěch Vágner. Zápas tak skončil 7:4. Kluci si zaslouží velkou pochvalu, plnili vše, co jsme si řekli a ukázali tak, že dokáží hrát pěkný fotbal.



MFK Chrudim - FK Mladá Boleslav 1:20 (0:7, 1:8, 0:5)

branky: 46. Říha František

soupiska: Barvík T. (1. a 3. třetina), Pištora J. (2. třetina) – Sokol F., Říha F., Pilař R., Letocha D., Čapka R., Ficek Š., Chaloupka M., Svoboda F., Pedro, Kučera A., Uhlíř M., Voňka T.

hodnocení: V sobotu 7. 5. jsme se konečně mohli představit na domácím stadionu, kde nás čekal jeden z nejlepších soupeřů v naší soutěži.

Kvalita soupeře byla znát hned od první minuty, kdy zápas začal. Do utkání jsme vstoupili opatrněji, než soupeř a ten toho dokázal ihned využít a vstřelit góly. Kluci, ale nic nezabalili a chtěli hrát dál fotbal, který umí. Z toho pramenili i některé dobré šance pro nás, bohužel jsme kolem vápna nedokázali zkvalitnit naši hru. Druhá třetina se nesla v podobném duchu. Soupeř prokázal kvalitu v zakončení z hranice vápna, protože dokázal trefovat místa, kam náš brankář již nedostáhl, i přesto oba naši brankáři předvedli mnoho kvalitních zákroků. Po naší pěkné akci jsme dokázali dát soupeři gól. Měli jsme i několik dalších gólových šancí, bohužel nás opět zlobila nepřesnost v zakončení. V poslední třetině už na nás byla vidět fyzická únava, ale kluci ještě dokázali zabojovat a soupeř se dostával do zakončení méně.

Kluci si zaslouží pochvalu za předvedenou hru, i když výsledek vypadá velmi jednoznačně. Chtěli jsme pořád hrát i za velmi nepříznivého stavu. Dokázali jsme přenést některé věci z tréninku do zápasu, což hodnotíme velmi pozitivně. Kluci prokázali i herní odvahu, když se nebáli jít se soupeřem 1na1, výborně hráli do těla a snažili se konstruktivně rozehrávat. Navíc se kluci celý zápas podporovali a zbytečně si nenadávali. Dlouhodobě bojujeme hlavně s přesným zakončením, které nás připraví o góly, které by tým „nakoply“ ještě k lepšímu výkonu. Bohužel se občas necháme zbytečně rozhodit z koncentrace, ať už to je rozhodčím nebo soupeřem, čemuž bychom se měli vyvarovat a plně se soustředit jen na svůj výkon po celých 90 minut.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.