Poslední zápas podzimu - dorazí čtvrtá Vlašim

Podzimní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je u konce, před námi je poslední kolo. Do Chrudimi dorazí další tým z horních pater tabulky, proti svěřencům trenéra Jaroslava Veselého se postaví čtvrtá Vlašim. Do zápasu nebude moci zasáhnout chrudimský obránce Adam Tkadlec, který v duelu se Zbrojovkou Brno obdržel červenou kartu. Nejen o ní jsme s ním promluvili v krátkém rozhovoru.

Jak hodnotíš výkon našeho týmu v Brně? Byl to po herní stránce další kvalitně předvedený výkon?

Až na úvod zápasu, který se nám vůbec nevydařil, to z naší strany byl celkem kvalitně odehraný zápas. Bohužel pořád se to opakuje v každém zápase, herně nepropadáme, ale body nesbíráme.

Ty jsi prvním gólem v dresu Chrudimi vyrovnával, jaká ta branka byla, mohl bys jí popsat?
Branka padla po standardní situaci. Centrovaný míč, ke mě propadl na malé vápno, kde jsem byl sám nehlídán obráncem. Snažil jsem se co nejrychleji zakončit. Střela i s pomocí odrazu od tyče zapadla do brány.

Radost následně zhořkla druhou žlutou kartou. Co se tam při zákroku stalo? Byla oprávněná?
Při zápase v daný moment mi to jako zákrok na druhou žlutou kartu nepřišlo, bohužel rozhodčí rozhodl jinak. Byl jsem pozdě v souboji a dohrál jsem protihráče. Upřímně musím říct, že po zhlédnutí videa ta karta byla oprávněná. Po zápase jsem si to hodně vyčítal a mrzí mě to, bylo to zbytečné oslabení mužstva.

Jak jsi následně prožíval závěrečné minuty? Měl jsi možnost je někde z útrob stadionu sledovat?
Bylo to nekonečných deset minut plných nervů. Závěr zápasu jsem sledoval z tunelu, ze kterého se vchází na trávník.

Co může taková porážka s psychikou týmu udělat? Obzvláště po tak náročném podzimu..
Věřím tomu, že se to na psychice týmu nijak neprojeví. Podzim byl pro nás náročný, ale pořád je ve hře spousta dalších bodů, které budeme chtít získat

Na závěr přijede Vlašim, která má letos velmi kvalitní mužstvo. Je i přesto jednoznačný cíl získat tři body?
V naší situaci je v každém zápase jednoznačný cíl získat tři body. Bude to samozřejmě náročné utkání, Vlašim hraje pěkný fotbal a má v týmu hodně kvalitních individuálních hráčů. Ale věřím v sílu našeho týmu a tři body zůstanou doma.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.