Mládežnický zpravodaj č. 63

Co přinesl uplynulý týden?

HRÁČI U-19:

FC Slovan Liberec - MFK Chrudim 3:1 (1:1)

branky: 11. Vyčítal David, 55. Lupoměský Petr. 90. Netušil Filip - 6. Látal David

sestava: Janůj, Nykodým, Češka, Vondrouš, Gregovský, Novák, Sedlák, Gerhart (72´ Holub), Látal, Straka (66´ Skohoutil), Leníček (61´ Musílek)

hodnocení: Úvod utkání nám vyšel, kdy se nejlépe v pokutovém území zorientoval Látal a pohotovou střelou k tyči nás poslal do vedení. Bohužel o 5´ později došlo ke ztrátě na útočné polovině, domácí šli do rychlého protiútoku, který jsme bohužel nezachytili a domácí vyrovnali. Po zajímavém úvodu se hra trochu uklidnila, domácí měli míč častěji na svých kopačkách a my jsme trpělivě bránili a snažili se kontrovat rychlými protiútoky. Po jednom z nich šel sám na branku Leníček, ale domácího brankáře nepřekonal. Liberec neměl do konce poločasu vůbec nic, jen územní převahu.

Začátek druhé „pětačtyřicetiminutovky“ nám nevyšel, Liberec na nás vlétl a šťastnou a pro nás bohužel velmi smolnou a lacinou brankou šel do vedení. Po přeskupení řad jsme se celkem rychle vzpamatovali a začali jsme být více odvážnější. Nejvíce nás však srážela přesnost a zbrklost v provedení v předfinální a finální přihrávky.Když jsme přeci jen chvíli zakombinovali a dostávali se za obranu domácích, zastavil nás praporek asistenta rozhodčího. Při dalších dvou průnicích do pokutového území a následném souboji zůstala píšťalka hlavního sudího němá. V poslední minutě jsme ještě inkasovali z rohového kopu a bylo hotovo.



HRÁČI U-18:

Česká Třebová - MFK Chrudim 0:3 (0:1)

branky: 43. Nykodým Václav, 47. Brychnáč Jan, 76. Mec Matouš

sestava: Tlustý J – Rozsypal, Černý, Krška (Vích), Kühr (Češka) – Mec, Tlustý T, Holub, Nykodým – Skohoutil, Brychnáč (Tuček)

hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání jsme zavítali na státní svátek na hřiště jednoho z našich pronásledovatelů, do České Třebové.

Čelní postavení obou týmů v tabulce předpovídalo kvalitní utkání hodné čelu tabulky krajského přeboru.

Od úvodu utkání jsme držením míče a kombinacemi získávali územní převahu. Šance po průniku Nykodýma, Skohoutila, po ideálním uvolnění v soupeřově pokutovém území a Tlustého po nakrátko rozehraném rohovém kopu, zůstaly ale nevyužity. Domácí vedli svoje útoky hlavně po své pravé straně a po jednom z nich se v dobré střelecké pozici ocitnul domácí útočník, ale náš brankář mu rychlým vyběhnutím znemožnil gólově zakončit. Naše časté pokusy o střelbu zpoza šestnáctky končily v ochranné síti za domácí brankou. Důležité první branky jsme se tak dočkali až v závěru poločasu, kdy ideální střeleckou pozici Nykodýmovi připravil Brychnáč.

Hned v úvodu druhého poločasu jsme přidali druhou, kuriozní branku. Po centru Mece na zadní tyč Brychnáč netrefil ideálně míč z 1 metru před brankovou čárou, nicméně nepovedenou jedovku si dobíhající obránce srazil do vlastní sítě. Po zbytek druhého poločasu jsme hru již kontrolovali a naši třetí branku přidal Mec po střele z hranice pokutového území. Další slibné útočné akce jsme jako již tradičně gólově nedotáhli.

Jedno z mála utkání, kdy se soupeř nesoustředil pouze na defenzivu a my byli nuceni mít vyváženou defenzivní i ofenzivní část.

Čekají nás poslední dvě utkání podzimní části a věříme, že je výsledkově zvládneme i vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci.



MFK Chrudim - Pardubičky 2:1 (0:1)

branky: 62. Valenta Adam, 82. Růžička Jan - 19. Studýnka Martin

sestava: J.Tlustý - Rozsypal, Černý, Kühr - Tuček, T.Tlustý, Krška, Modrovič - Mec - Šebek (58. Valenta), Brychnáč (67. Růžička)

hodnocení: Zápas dvou týmů z čela tabulky moc fotbalové krásy nepobral, byl to spíš boj. V prvním poločase nám chyběl pohyb, a hlavně přesnost, navíc soupeř dobře bránil. Navíc se po standartní situaci dostal do vedení což mu hrálo do not, ke konci poločasu jsme změnili rozestavení a naše hra se zlepšila. Do druhé půle jsme šli s tím, že zlepšíme pohyb a budeme soupeře agresivně napadat. Což přineslo výsledek v podobě otočení výsledku za což jsme rádi i když výkon nebyl optimální, ale někdy je lepší takhle vyhrát než vyhrát vyšším rozdílem, ukázalo se, že kluci mají i morální sílu. Děkuji klukům z U16, kteří nám v tomto zápase pomohli, a navíc se i gólově prosadili.




HRÁČI U-17:

FC Slovan Liberec - MFK Chrudim 0:2 (0:2)

branky: 9. Čada Denis, 43. Holý Michal (Čada)

sestava: Kobera – Hromek, Kaválek Lang , Moc – Holý, Vavřín , Vaníček ( 75. Tichý ) – Kosina ( 70. Novotný L. ), Kumpan ( 70. Rešetár ), Čada ( 60. Gering )

hodnocení: Je to jako na houpačce, tentokrát jsme navíc postrádali pro nemoc či karanténu hodně hráčů a tak dostali příležitost kluci z U 16. Využili ji velmi dobře a nezklamali. Utkání jsme dokázali dobře a aktivně rozehrát, a tentokrát jsme i vytěžili úvodní branku, po účinném napadání a chybě domácích jsme šli do vedení Čadou. Obě družstva měla své příležitosti k úpravě skóre, za nás především Holý a Vavřín, ale realizovat šanci dokázal až těsně před poločasem Holý spolupráci Moce a Čady. Po přestávce jsme byli opět aktivní a pracovití, největší šanci měl Kumpan, ale nastřelil jen břevno a následně nám ani tři střely nestačily k navýšení skóre. Domácí s postupem času „přidávali plyn“, ale obranná činnost celého týmu fungovala dobře včetně brankáře Kobery a odvezli jsme si tak v posledním utkání podzimní části sezony 2021/2022 tři body a vítězství.



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - SK Babí 20:0 (12:0)

branky: 4. Šebek Miroslav, 5. Šebek Miroslav, 7. Gering Adam, 11. Reinberg Pavel (pen.), 14. Reinberg Pavel, 18. Šebek Miroslav, 29. Gering Adam, 29. Gocman Lukáš, 34. Gering Adam, 36. Reinberg Pavel, 40. Rešetár Dominik, 43. Gering Adam, 50. Šebek Miroslav, 53. Gering Adam, 59. Rešetár Dominik, 63. Bíško Vojtěch, 67. Sloup Aleš, 74. Reinberg Pavel, 76. Reinberg Pavel, 81. Sloup Aleš

sestava: Kobera - Ledvina (46' Andrejs), Holeka (K), Reinberg, Tůma - Gocman, Rešetár (68' Rybenský), Vaníček, Bíško - Šebek, Gering (58' Sloup)

hodnocení: Utkání s posledním celkem tabulky se neslo v duchu stejně jako naše poslední setkání. Až na první minutu, kdy jsme začali zmateně a soupeři darovali rohový kop jsme plně kontrolovali hru a přesně plnili pokyny a hráli tak, jak si představujeme. Mnohé zbrklé řešení některých situací tak znamenalo, že jsme nepřidali více gólů. Před soupeřem smekáme, protože po celé utkání se snažili hrát aktivně a fotbalově, ne z bloku jako jiní, mnohem kvalitnější soupeři.


MFK Chrudim - FC Spartak Rychnov nad Kněžnou 6:2 (5:1)

branky: 16. Valenta Adam, 35. Šebek Miroslav, 40. Gering Adam, 43. Gering Adam, 45. Gering Adam, 87. Valenta Adam - 18. Brož Samuel, 52. Červinka Tadeáš

sestava: Sedlák O. - Holeka (K), Reinberg, Andrejs - Bíško, Rešetár - Gocman, Valenta, Sloup - Gering, Šebek

hodnocení: Další utkání jsme odehráli na těžkém, tvrdém domácím povrchu, kdy místy to bylo na sálovky proti mladému aktivnímu týmu z Rychnova nad Kněžnou.

Výsledek sice může naznačovat, že se jednalo o jednoduchou záležitost, opak je však pravdou. Vlastní laxností a profesorským přístupem jsme soupeři dovolili hrát aktivně. Dostali jsme se sice do vedení, ale nebyli jsme schopni na to navázat a soupeř nás po naší chybě potrestal. Do 35' byl stav 1:1, byli jsme sice více na míči, ale bez efektu. Nedokázali jsme na sebe mluvit a využívali jsme primárně dlouhé míče, ikdyž povětrnostní podmínky k tomu nebyly vhodné. Poté jsme dokázali roztrhnout pytel s góly a do šatny jsme šli s pohodlným polštářem.

Druhý poločas byl z naší strany aktivní, ale po delší době nemůžeme být spokojeni s předvedeným týmovým výkonem ani individuálními výkony některých hráčů. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale herní projev nebyl takový, jaký bychom všichni chtěli. Každopádně hráče je nutné pochválit za určité pasáže v utkání, ale bohužel jich nebylo moc.

Sestavu jsme také uzpůsobili v návaznosti na utkání dalších kategorií a jsme rádi, že naši hráči byli užiteční i v jiných zápasech starších kategorií.



HRÁČI U-14: PU

FC Hlinsko U15 – MFK Chrudim U14 0:2 (0 : 2)

branky: 1x David Rychtařík a Jakub Tesař

sestava: Fogl T., Branda D., Kusý M., Sadílek D., Tesař J., Daniel A., Nejedlý L., Krbálek O., Zvěřina M., Juriček D., Růžička A., Růžička J., Čapka P., Dvořák L., Rychtařík D., Moravec M.

hodnocení: V sobotu jsme odehráli přátelské utkání se staršími žáky z Hlinska, kteří vedou svoji tabulku pardubického krajského přeboru. Nám se po zranění po několika týdnech do sestavy vrátili Dan, Jindra a Maty, příležitost budou dostávat kluci z 2009 – Patrik, Lukyn a David.

Utkání moc příležitostí z obou stran nepřineslo, utkání se víceméně odehrávalo mezi vápny. Naši první branku vsítil David střelou zpoza vápna pod břevno, druhou přidal Tesik po krásné kombinaci středem hřiště a přesnou střelou k levé tyči. Škoda, že jsme takových okamžiků neměli více… Domácí měli jednu střelu to břevna, to my ve druhém poločase také, ale jinak spíš vyhrávali obrany nad útokem. Po celý zápas jsme se prali s nepřesnou kombinací a pomalým náběhem do volných prostorů. Budeme dál pracovat na součinnosti jednotlivých řad a také na fyzické kondici. Přesto, že jsme vyhráli, tak se nám utkání moc nepovedlo, ale odnášíme si opět nějaké poznatky do další práce a příštích zápasů.

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.