16. rozhovor - Adam Kumpan

Běhá po našem trávníku budoucí klenot českého fotbalu? V našem klubu máme mimořádného hráče, který si zaslouží velkou pozornost. Ještě v neděli 26. 9. hrál za U15 proti Vysokému Mýtu, ale dnes je již vše jinak. Velký talent našeho klubu aktuálně hraje za kategorii U17. Z rozhovoru se dozvíte, proč se opět věnujeme v našem rozhovoru právě Adamovi Kumpanovi

(minulý rozhovor s otcem zde: https://bit.ly/3ifkTGn)

Můžeš se nám představit?

Jmenuji se Adam Kumpan, je mi 14 let, s fotbalem jsem začínal v Horním Bradle a potom přestoupil do Chrudimi, kde hraju na pozici útočníka v týmu U17. Chodím do základní školy v Pardubicích - Ohrazenicích se sportovním zaměřením konkrétně s fotbalem.


Kolika tréninkům nebo hodin týdně se věnuješ pouze fotbalu a jak probíhá sportovní výuka ve škole, kterou navštěvuješ?

Za týden mám 8-9 tréninků dopoledních a odpoledních ve škole. Z toho v Chrudimi mám 2. Mívám ranní tréninky od sedmi hodin a poté školu, jakmile mi skončí škola, mám odpolední trénink. Plus víkendové zápasy, které hraji za MFK Chrudim.


Odměnou za tvou práci je bezesporu i akce, které ses nedávno zúčastnil. Můžeš o tom povyprávět? Kde ses o tom poprvé dozvěděl? Co to bylo za akci a jak to celé probíhalo?

Zúčastnil jsem se výběrového kempu na fotbalovou reprezentaci U15. Tuto informaci jsem se dozvěděl od trenéra v Pardubicích. Byl to dvoudenní kemp (14. – 15. 9.) v Břeclavi, ve kterém jsme měli jeden den trénink a přípravu, druhý den se hrálo modelové utkání mezi sebou, protože nedorazil soupeř z Maďarska. O měsíc později jsem se dostal do druhého výběrového kempu, který se odehrál ve dnech 19.-20.10. v Českých Budějovicích, kde jsme sehráli zápas proti týmu z Rakouska. (pozn. autora: Výběr se soupeřem z Rakouska SV Ried 1912 zvítězil. Mezi střelce se zapsal jednou brankou Adam Kumpan.)



Nedávnou novinkou je, že došlo ke tvému posunu v rámci klubu, můžeš se k tomu vyjádřit? Už jsi s „novým“ týmem trénoval a odehrál i několik zápasů. Kolik ti dali na hřišti času a jak se ti dařilo?

V současné době hraji za ročník U17, ve kterém jsem již stihl odehrát pár zápasů. Na hřišti dostávám celkem hodně prostoru a snažím se podat co nejlepší výkon. (poznámka autora: Za U17 již vstřelil několik gólů a některé byly i vítězné)


I když věnuješ fotbalu spoustu času, pořád působíš, že je to zábava a že se na každý trénink i zápas těšíš. Býváš někdy unavený a máš toho prostě dost? Stane se ti někdy, že se potřebuješ od fotbalu někdy odpoutat?

Občas si samozřejmě rád odpočinu, ale fotbal mě nikdy nepřestává bavit. Jezdím na kole, občas si zahraju tenis. Taky chodíme na výlety s rodinou, anebo hraju na Playstationu hry.


Děkuji za rozhovor, Tomáš Poborský

(Za použité fotografie ze zápasů děkujeme Aleši Bažoutovi, za použité "repre" foto RFA Pardubického kraje)


Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.