Chrudim hostí Příbram. Výhra nám pomůže, věří Rybička

Dlouhé čekání chrudimských fotbalistů na bodový zisk ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE je u konce. MFK Chrudim vyhrálo na Žižkově i díky vyrovnávací brance Petra Rybičky, který tak protrhl dlouhý střelecký půst. On sám věří, že střelecká potence vydrží jemu i celému mužstvu i nadále. Další šanci budou mít již v sobotu proti exligové Příbrami.

Jak vnímáš poslední utkání na Žižkově? Především velká úleva, že se podařilo přetrhnout tu neúspěšnou sérii?

Jsme rádi za vítězství, na které jsme čekali dost dlouho. Všem se určitě ulevilo a věřím, že nám to pomůže.

Právě ty jsi gólem nastartoval obrat, bylo to po více jak 500 minutách bez gólu. Byla ta oslava větší než u jakéhokoliv jiného gólu?
Byl jsem moc rád. Už v předchozím zápase to bylo na spadnutí, těší mě, že gól pomohl ke třem bodům.

Nakonec z toho byly tři body, jak je v kontextu vývoje sezony vnímáš?
Každý bod v soutěži je důležitý a až na konci se ukáže, jakou bude mít tohle vítězství váhu. Nicméně pro nás to bylo důležité utkání, abychom se neodřízli na posledním místě.

Myslíš, že vám pomohla reprezentační přestávka?
Těžko soudit. Měli jsme čas se dobře připravit, ale už v předchozích zápasech jsme hráli slušně, tak bylo důležité na to navázat a získat k tomu i body.

Tím ale důležité zápasy nekončí, doma vás čeká další soused v tabulce z Příbrami. Čím to, že se exprvoligovému soupeři ve F:NL tak moc nedaří?
Zřejmě mají svoje problémy a čekali, že se jim bude dařit lépe. Ale doufám, že to tenhle víkend ještě nebude (směje se).


VSTUPENKY NA UTKÁNÍ: https://bit.ly/3m1XJpo

Souboj mezi MFK Chrudim a 1. FK Příbram startuje v sobotu 23. října v 10:15 a sledovat ho můžete v textové verzi zde!

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.