Mládežnický zpravodaj č. 59

Co přinesl uplynulý týden?


HRÁČI U-19:

MFK Chrudim – FC Tempo Praha 2:2 (1:2)

Branky: 6. Leníček Adam St., 63. Vaško Jakub (pen.) - 2. Mikeš Filip, 26. Havlíček Matyáš

Sestava: Janůj, Novák (63´ Musílek), Gregovský, Vaško, Gerhart, Sedlák, Bauer, Mec (63´ Kozák), Leníček (63´ Skohoutil), Straka (46´ Vondrouš), Látal

Hodnocení: Úvod utkání se nám opět nevydařil, kdy jsme inkasovali hned ve 40 vteřině. V 6´ jsme skóre vyrovnali po střele Adama Leníčka. V 15´ se po dobrém napadání Davida Látala ocitl sám před brankářem Jarda Straka, ale bohužel kýženou branku nevstřelil. Ve 25´ šlo Tempo opět do vedení po pěkné střele k tyči hostujícího Matyáše Havlíčka. Vyrovnáno mohlo být hned o 2´ později, ale opět jsme ztroskotali na hostujícím brankáři. Ve 34´ jsme šli potřetí sami na branku, ale David Látal nezamířil přesně. Těsně před poločasem byl sražen v pokutovém území Šimon Sedlák, ale pokutový kop Adam Leníček trestuhodně neproměnil. V 57´ jsme dostali možnost zahrávat druhý pokutový kop, kdy se po nepochopitelném zkratu hostujícího obránce tentokrát prosadil Jakub Vaško.

V 65´ se dostali hosté do ojedinělého protiútoku, ale svou příležitost naštěstí nevyužili.

Ve zbývajících minutách jsme se dostali do dalších třech stoprocentních šancí, ale skóre se již nezměnilo.

Dnes jsme měli vyhrát, ale zradila nás produktivita. Jedeme dál, v neděli budeme chtít bodovou ztrátu napravit v utkání v Hradci Králové.


FC Hradec Králové mládež B - MFK Chrudim 1:2 (1:1)

Branky: 20´ - 0:1 Musílek (Látal),25´ - 1:1 Včelák, 69´ - 1:2 Sedlák (Skohoutil)

Sestava: Tlustý J., Vondrouš, Gregovský, Vaško, Novák, Sedlák, Gerhart (64´ Holub), Bauer, Musílek

(74´ Leníček), Látal, Straka (65´ Skohoutil)

Hodnocení: Dnes jsme nechtěli hlavně první inkasovat, a naopak začít tlakem, což se nám v prvních 20´ dařilo skvěle a výsledkem našeho náporu byla úvodní trefa Romana Musílka. V 25´ jsme si bohužel nechali vstřelit velmi lacinou vyrovnávací branku. Od této chvíle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo a my jsme to nebyli. Domácím narostla křídla a bylo jich plné hřiště, my jsme byli všude druzí, prohrávali jsme osobní souboje a jen jsme odolávali tlaku domácích.

Po změně stran se na naší hře nic nezměnilo a druhý poločas pokračoval tak jak probíhal první.

Zlom našeho trapného výkonu přišel v 65´, kdy jsme provedli určité změny, hru jsme postupně vyrovnali a hned z první pěkné akce jsme se dostali do vedení Šimonem Sedlákem, který nám

po přiťuknutí našeho žolíka Patrika Skohoutila vystřelil vítězství. Posledních 20´ jsme si již pohlídali, domácí kromě střel nic vážného neměli a my jsme dali zapomenout na bodovou ztrátu z minulého utkání. Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým.



HRÁČI U-18:

MFK Chrudim B - Choceň 9:2 (5:1)

Branky: 11. Skohoutil Patrik, 17. Musílek Roman, 29. Černý Štěpán, 31. Češka Matěj, 45. Krška Daniel, 51. Holub Denis, 55. Holub Denis, 61. Musílek Roman, 85. Mec Matouš - 19. Glencner Roman, 87. Laky Matyáš

Sestava: Bude doplněno později

Hodnocení: Bude doplněno později


MFK Chrudim B - Prosetín/Holetín 5:1 (3:1)

Branky: 18. Gering Adam, 24. Gering Adam, 30. Mec Matouš, 52. Tlustý Tomáš, 90. Tlustý Tomáš - 40. Sršeň Daniel

Sestava: Vašek – Rozsypal, Češka, Krška, Kühr – Mec, Kozák, Vích (Brychnáč), Modrovič (Vaníček) – Tlustý T., Gering (Šeda)

Hodnocení: V dalším mistrovském utkání jsme přivítali okresního rivala.

Do utkání jsme vstoupili s cílem potvrdit naše postavení v tabulce kvalitním výkonem, založeným na vysoké aktivitě, pohybu, kombinaci a častém zakončení.

Úvodní minuty naznačily nám dobře známý scénář průběhu utkání, hosté zformovaní na vlastní polovině a vyrážení do brejků, a naše dobývání. Nejprve náznak šance hostí zmařil včasným vyběhnutím Vašek. V dalších minutách se nám hostující obranný blok podařilo dvakrát překonat z křídelních prostor dvakrát Geringem, poprvé po centru střelou „z voleje“, podruhé po individuální akci. Třetí branku přidal Mec. V závěru poločasu ale hosté po naší ztrátě a nezajištění prostoru snížili na poločasových 3:1.

V úvodu druhého poločasu jsme přidali čtvrtou branku Tlustým po ideální kolmici Geringa. Zbytek utkání se odehrál před hostující šestnáctkou nebo v ní, bohužel bez našeho brankového vyjádření. Konečný stav stanovil v závěru utkání svým druhým gólem po individuální akci Tlustý.

Náš výkon nebyl ideální, ale soupeř byl důrazný, na některých pozicích s rychlostními typy. Stejně jako v minulých utkání jsme se potýkali s kvalitou finální fáze. Individuální výkony některých našich hráčů byly na úrovni pouťového mače starých pánů.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)

Branky: 15. Nguyen Hai Nam, 35. Muzić Lukas, 61. Moučka Matyáš, 82. Lang Matyáš (vl.)

Sestava: Kobera – Hromek, Nepovím, Lang, Moc – Holý, Vavřín , Tichý ( 46. Vondrouš ), Novotný L. ( 46. Smutný, 50. Fojtů ) – Pilař, Novotný V. ( 46. Kumpan )

Hodnocení: Utkání začalo v dobrém tempu, první velké šance jsme měli my, ale ani Novotný V., ani Novotný L. nedokázali skórovat. Soupeř naopak dokázal nabídnutou šanci zúročit, a tak šel zaslouženě do vedení. Vyrovnat mohl po pěkné akci Holý, ale ani on to nedokázal. A tak soupeř svoje vedení navýšil. Po přestávce a změnách v sestavě jsme se dostali do tlaku, ale nedokázali jsme z něj nic vytěžit. Naopak soupeř po standardní situaci, a po našem lajdáckém přístupu k bránění, stav pohodlně navýšil a tím rozhodl o osudu tohoto utkání. Stínem utkání je opětovné zranění Michala Smutného, přejeme hodně sil, trpělivost a co možná nejrychlejší uzdravení.


FC Hradec Králové mládež B - MFK Chrudim 0:1 (0:0)

Branky: 46. Kumpan Adam

Sestava: Špánik – Hromek, Nepovím, Lang, Moc – Holý, Vavřín, Tichý (80. Novotný V.) – Kumpan(75. Dalecký), Pilař, Fojtů (70. Růžička)

Hodnocení: Utkání jsme velmi dobře rozehráli, oproti středečnímu utkání jsme byli aktivnější a směrem do obrany i kompaktnější. Dokázali jsme si vypracovat i šance a možnosti, ale střelu Hromka vyrazil brankář, Tichý nedokázal skórovat ani na třikrát a Kumpan netrefil dobře míč. Tentýž hráč zkraje druhého poločasu využil hrubé chyby brankáře domácích. Skóre mohli ještě navýšit Pilař, Dalecký a znovu Kumpan, ale nedokázali své šance proměnit. Vítězství nás samozřejmě těší, ale asi nejcennější je ta nula a zlepšená obranná činnost celého týmu.



HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - TJ Lokomotiva Borohrádek 17:0 (8:0)

Branky: 11. Bíško Vojtěch, 13. Rešetár Dominik, 22. Andrejs Tadeáš, 25. Tůma Filip, 36. Valenta Adam, 38. Valenta Adam, 39. Rešetár Dominik, 41. Kaválek Aleš, 47. Rešetár Dominik, 56. Bíško Vojtěch, 64. Valenta Adam, 72. Kaválek Aleš, 77. Valenta Adam, 78. Sedlák Ondřej (pen.), 83. Šebek Miroslav, 86. Vaníček David, 88. Gocman Lukáš

Sestava: Sedlák O. - Gocman, Kaválek, Reinberg (66' Ledvina, Andrejs - Tůma, Rešetár (K, 60' Zahradník, 64' Šebek), Bíško, Kaiser (46' Vaníček) - Sloup (75' Gering), Valenta

Hodnocení: Do utkání jsme vstoupili s jasnými pokyny, které jsme plnili po celé utkání. Hráli jsme aktivně a rychle a zároveň jsme zkoušeli další alternativy hry, rozehrávky a kombinací s rotacemi hráčů. Zdobila nás vysoká efektivita, přesto jsme mohli ještě řadu gólů přidat, kdybychom dokázali další šance lépe řešit.

Hráčům patří pochvala za neustálou aktivitu a chuť do hry a ve středu se těšíme na střetnutí s divizním Žďárem, kdy toto utkání bude pro nás měřítkem.


HRÁČI U-15:

MFK Chrudim - TJ Sokol Třebeš 5:0 (3:0)

Branky: 29. Bažout Dominik, 34. Bažout Dominik, 39. Bauer Josef (pen.), 52. Kohout Lukáš, 57. Malý Vít

Sestava: Kolbaba - Procházka, Koutský, Henderson – Bažout, Kohout, Bauer, Zářecký, Stavinoha – Malý, Uhlíř (střídali: Zavřel, Mrázek, Henderson, Poborský, Horký, Holčapek)

Hodnocení: Po celé utkání jsme si dobrým pohybem a kombinací vytvářeli zajímavé možnosti. Svým důrazem nutili soupeře k chybám a ty i potrestali. Kluky za předvedený výkon chválíme, též těší další zápas bez inkasovaného gólu.

Fotogalerie: https://bit.ly/3l6KWkV



HRÁČI U-14:

MFK Chrudim - TJ Sokol Třebeš 0:0 (0:0)

Sestava: Fogl – Dvořák O. (62´ Juris), Hilbert, Daniel, Branda (41´ Krbálek) – Dvořák L. (41´ Kusý), Vaško, Dítě, Sadílek (41´ Vrančík) – Průša (62´ Růžička A.), Tesař (62´ Moravec)

Hodnocení: Doma jsme chtěli potvrdit tři body ze zápasu v Mýtě, ale celé utkání jsme se prali sami se sebou. Nešla nám konstruktivní rozehrávka, měli jsme spoustu ztracených míčů, hra jeden na jednoho byla nedůrazná, kombinace pomalá a nepřesná. Šance, které jsme si hlavně ve druhém poločase vytvořili, jsme nedokázali dotáhnout do finálního konce, proto se nám branka vstřelit nepovedla. Nadšeně hrající soupeř měl i své šance, které Tadeáš vyřešil, proto jsme v utkání branku neviděli.

Do příštího utkání musíme být více aktivní, rychlejší i důraznější, musíme vše zlepšit od pohybu až do zakončení. Berme toto utkání jako varování, že se nikdo neporazí sám…



HRÁČI U-13:

MFK Chrudim - SK Sparta Kolín 13:1 (9:1)

Branky: 28. Dušek Vojta, 36. Polák Alex, 24. Mazal Sebastian, 3. Rychtařík David, 69. Rychtařík David, 4. Vencl Filip, 33. Vencl Filip, 44. Vencl Filip, 70. Vencl Filip, 29. Semerád Tomáš, 34. Dvořák Lukáš, 46. Kurštejn Dominik, 71. Novák Filip - 26. Teplý Václav

Sestava: Dušek, Dvořák, Kaška, Kurštejn, Lorenc, Polák, Rychtařík, Semerád, Mazal, Novák, Paták, Suchánek, Tomašov, Vencl, Vágner

Hodnocení: Sobota byla přímo fotbalová a počasí nám dopřálo ideální den pro to, aby se sehrálo parádní utkání. Marodka se nám z části vyprázdnila, a tak jsme mohli zapojit všechny kluky. Někteří stihli i vypomoci starším již v dopoledním utkání. První třetina byla naprosto ukázková, k využívání nabízených šancí, a rychle jsme se dostali po pěkné kombinaci k vsítění první branky. Kluci se nenechali ukolébat první brankou a dál dobývali branku soupeře a odměnou jim bylo další vsítění branky. To se opakovalo ještě třikrát a poté, se střelou z dálky, dočkal i soupeř k vytouženému gólu. Čímž stanovil výsledek první třetiny na 5:1 pro nás. První třetina ještě nebyla v plném nasazení a někteří se ještě rozehrávali, ale v druhé třetině to byl perfektní výkon korunovaný dalšími brankami. Kluci ukázali hlad po dobrém výsledku a chtěli si spravit chuť po minulém mistrovském utkání, a tak druhá třetina skončila s výsledkem 5:0. Do třetí třetiny jsme šli s velkým náskokem a s pocitem vítězství nám chvilku trvalo, než jsme se dostali do tempa a začali opět kombinační hrou překonávat soupeře a upravili tak výsledek na konečných 13:1. Co nám zápas ukázal? Že všichni dokážou hrát v plném tempu a zároveň mají chuť hrát fotbal, skvěle dokážou přehrát soupeře kombinační hrou založenou od brankáře. Na čem však musíme zapracovat, je určitá lehkost s balonem, zpřesnění nahrávky, zlepšit první dotek s míčem a více si hledat vhodný volný prostor pro nahrávku.



HRÁČI U-12:

MFK Chrudim – SK Sparta Kolín 4:3 (1:0, 2:2, 1:1)

Branky: 2x Matouš Wenzl, David Letocha, Pedro Lucas De Aguiar Ribeiro

Sestava: Šimon F. – Filip S., David K., Radim Č., Patrik Z., David L., Marek Ch., Pedro, Matouš W., Marek U. ©, Tadeáš V., Filip D., Jakub M.

Hodnocení: V sobotu 2. 10. 2021 jsme na domácí půdě přivítali kluky z Kolína k dalšímu mistrovskému utkání. Před zápasem dostali kluci jasný pokyn, pokusit se navázat na výkon z poslední třetinu minulého zápasu. V úvodu zápasu jsme začali dobře a aktivně, na klucích byla vidět chuť uspět a odejít vítězně domů. Díky tomu jsme šli brzy do vedení, bohužel tento gól nám paradoxně ublížil. Celý tým přestal hrát, uspokojil se s nejmenším možným náskokem. Zbytek třetiny nechal hrát pouze soupeře, kterého jsme pouštěli do mnoha šancí. Koledovali jsme si o vyrovnávací gól dlouhou dobu. I kvůli „nemohoucnosti“ soupeře v zakončení a dobré práci našeho brankáře jsme inkasovali gól až během druhé třetiny, jelikož náš špatný výkon pokračoval i v ní. Kluky to zdravě nakoplo, zabrali a dokázali vstřelit dva slepené góly. Soupeři jsme opět naší nekoncentrací v závěru druhé třetiny dovolili snížit na 3:2. Poslední třetinu jsme začali opět neaktivně a nechali soupeře hrát, ten dokázal vyrovnat a na klucích bylo vidět, že nás zápas stál hodně sil. Avšak dokázali vstřelit gól na 4:3, jenže výkon šel opět dolů. Poslední část zápasu jsme pouze dohrávali před naší brankou a čekali na konečný hvizd. Zvolit hráče utkání bylo po tomto výkonu velmi těžké, nakonec se trenérský tým shodl, že si cenu nejvíce zaslouží Radim Čapka.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.