15. rozhovor - Vojtěch Gregovský

Po zaslouženém vítězství v těžkém utkání se Spartou Praha jsme vyzpovídali jednoho z aktérů tohoto zápasu. Jakou měl tým přípravu, motivaci a jak probíhaly oslavy, nám přiblížil v odpovědích Vojtěch Gregovský.

Představení hráče: (jméno, věk, pozice v týmu, za jaký ročník hraješ, kolik let jsi v klubu?

Vojtěch Gregovský ,17 let, v týmu U19 zastupuji pozici stopera, v klubu jsem od svých 3 let.


Jakou školu studuješ? Co chceš jednou dělat: škola/ práce/ fotbal? Kam to chceš ve fotbale dotáhnout? Jakému hráči a týmu fandíš?

Studium: Gymnázium Josefa Ressela

Ve fotbale bych se chtěl dostat co nejdál to půjde, určitě největším snem je hrát za reprezentaci. Pokud by mi to nevyšlo, tak bych chtěl být fyzioterapeut.

Fotbalový vzor: Kylian Mbappé, Fanoušek PSG (Paris Saint-Germain)


Jaká byla příprava na soupeře před zápasem proti Spartě Praha? Co motivace týmu? Měli jste mimořádnou týmovou přípravu, trénink nebo dlouhou řeč kapitána/ trenéra před zápasem?

Na soupeře jsme se připravili stejně jako na všechny v této sezóně. V pátek před zápasem jsme si zkusili možnosti standartních situací, udělali video rozbor z předešlého utkání a ukázali si chyby, které jsme dělali. Před zápasem nám trenér řekl, kde dělají Sparťané chyby, jak bychom na ně měli hrát a upozornil na jejich přednosti. Motivaci máme zaručenou vždycky. Výhra = neběhaní přes týden.



Ze strany fanoušků i trenérů jsme slyšeli jen chválu, že jste si to opravdu zasloužili za bojovnost, nasazení atd., ale jak to vidíte vy, samotní hráči a jak to prožíval tým?

Já si také myslím, že jsme si výhru zasloužili více než soupeř. Bylo to velmi náročné utkání hlavně pro záložní řadu, která toho dost naběhala. Naštěstí jsme dobře kondičně připraveni. Dle mého názoru jsme prvních pár minut zápasu byli trochu nervózní, ale to se postupem času zlepšilo. Začali jsme si více věřit a výkonnost šla nahoru.


Jaká byla oslava? Slavilo se dlouho, nebo jste se hned začali soustředit na další trénink, zápas, soupeře a hodili to brzy za hlavu?

Tak oslavy po zápase byly bujaré, ale hned v pondělí jsme se vrátili zpět nohama na zem a začali se soustředit na nedělní derby proti Pardubicím (pozn. redakce: výsledek derby FK Pardubice - MFK Chrudim 1:2)


Díky za rozhovor (autor Tomáš Poborský)

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.