Mládežnický zpravodaj č. 53

Co přinesl uplynulý týden?



HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 4:0 (1:0)

Branky: 27´ - 1:0 Nykodým (Látal), 59´ - 2:0 Látal (Holub), 75´ - 3:0 Novák (Bauer), 81´ - 4:0 Češka (Vondrouš)

Sestava: Tlustý J., Nykodým (65´ Novák), Vondrouš, Vaško, Holub, Sedlák (C), Kozák (46´ Bauer), Gerhart (77´ Češka), Látal, Leníček, Straka (65´ Musílek)

Hodnocení: Prvních 20´ se nám příliš nepovedlo. Hráli jsme zbrkle, rychle nahoru, málo pracovali s těžištěm. Soupeř byl nepříjemný, organizovaný a těžko jsme se do něj dostávali. Až po přeskupení řad a jiného stylu hry začala být naše hra kvalitnější. První branku jsme vstřelili ve 27´, kdy se po spolupráci s Látalem nádherně trefil Nykodým. Soupeř mohl ve 31´ vyrovnat, ale sólový únik neproměnil. Těsně před poločasem jsme mohli navýšit vedení, ale Vondrouš svou hlavičku namířil mimo brankovou konstrukci. O chvilku později měl skvělou příležitost Jirka Kozák, ale také minul.

Druhý poločas už se hrál na jednu branku. Snažili jsme se hrát na méně doteků a mít přesnější předfinální a finální fázi. Trvalou převahu jsme postupně vyjádřili 3 góly. Velká škoda, že jsme tentokrát nebyli více produktivní, celkové skóre mohlo být výrazně vyšší.



HRÁČI U-18:

FK Přelouč/Semín – MFK Chrudim 1:11 (1:5)

Branky: 4 x Musílek, 2 x Tuček, Brychnáč, Tlustý T., Češka, Černý,Reinberg

Sestava: Špánik – Rozsypal, Černý, Krška (Šeda), Tlustý T. – Tuček, Vích (Brychnáč), Češka, Kühr (Reinberg) – Musílek, Skohoutil

Hodnocení: K prvnímu mistrovskému utkání soutěžního ročníku 2021/22 Krajského přeboru dorostu jsme zavítali do Přelouče, do nově zrekonstruovaného sportovního areálu. Do utkání jsme vstupovali s jednoznačným cílem zvítězit a k vítězství dojít kvalitním výkonem. Po úvodní půlhodině jsme vedli 4:0 a do kabin odcházeli k poločasové přestávce s vedením 5:1, přičemž domácí snížili naším vlastním gólem po rohovém kopu. V druhém poločase se plně začala projevovat naše převaha ve fyzické kondici a skóre postupně narůstalo. Konečný výsledek nelze přeceňovat, pozitivem jednoznačně byla snaha o aktivní nátlakový fotbal do poslední minuty. Do dalších utkání se musíme ale vyvarovat celé řadě nepřesností v kombinaci, malé součinnosti a nekoncentrovanosti v koncovce. Příležitost již budeme mít tuto středu, kdy zajíždíme k dalšímu mistrovskému utkání do Poličky.



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FC Slavia Hradec Králové 7:0 (4:0)

Branky: 4x Pilař, Novotný, Vavřín, Holý

Sestava: Vašek, Macháček, Vavřín, Kosina, Novotný, Tichý, Holý, Hromek, Pilař, Lang, Bleha (střídali: Růžička, Čada, Fojtů, Novotný, Reinberg, Sedlák)

Hodnocení: Měli jsme spoustu šancí, chyběla jen přesnější koncovka, hlavně od 60.minuty.

Fotogalerie Klang: https://bit.ly/3zfChl2



HRÁČI U-16: 2. kolo Memoriálu Vlastislava Marečka

Bohemians Praha - MFK Chrudim 4:1

Hodnocení: Druhé kolo Memoriálu Vlastislava Marečka jsme sehráli na hřišti pražských klokanů ročníku 2006.

První poločas jsme hráli dobře organizačně, dostali jsme se brzy do vedení gólem Valenty. Dokázali jsme přesně číst soupeřovu hru. Hra byla aktivní a dynamická z obou stran a každý přítomný divák musel být spokojen. Vteřinu před poločasem jsme po chybě ve středu pole inkasovali.
V poločasové přestávce jsem se snažili vyjasnit si základní slabiny soupeře. Bohužel do druhého poločasu jsme nevstoupili tak dobře a brzy jsme inkasovali branku. Po změně rozestavení jsme se nedokázali na 100 % chytit a konečný výsledek 4:1 byl poněkud přísný.



HRÁČI U-15: (2007)

MFK Chrudim - RMSK "Cidlina" 6:3 (3:0)

Branky: 2x Kumpan, 2x Uhlíř, Spálenský, Bažout

Sestava: Kolbaba - Dvořák, Bažout, Koutský, Horký – Mrázek, Kohout, Stavinoha, Uhlíř, Kumpan – Spálenský (střídali: Holčapek, Poborský, Henderson, Dítě)

Hodnocení: Bohužel jsme v tomto utkání navázali herně na naše první vystoupení. Výhra a produktivita v zakončení byla jediným pozitivem tohoto zápasu. Na výkon, který jsme předváděli po většinu utkání, musíme rychle zapomenout. Soupeř byl po celé utkání herně lepší. Bohužel se nám zatím nedaří přenést herní prvky z tréninku do utkání.

Fotogalerie: https://bit.ly/382Zlr1



HRÁČI U-14 (2008)

MFK Chrudim - RMSK "Cidlina" 2:6 (2:2)

Branky: Kryštof Vrančík a Martin Beránek

Sestava: Zavřel - Hilbert (55´ Daniel), Juriček (60´Nejedlý), Růžička (55´ Holeka), Vaško (60´ Sadílek) - Juris (30´ Krbálek), Beránek, Kusý, Zvěřina (55´Moravec) – Průša (55´ Tesař),Vrančík

Hodnocení: Ve druhém kole jsme opět na domácí půdě přivítali tým RMSK Cidlina Nový Bydžov. Jak jsme si mysleli před utkání, byl to velmi těžký zápas. Soupeř hrál po celé utkání velmi aktivně, držel výborně postavení s výbornými fotbalovými individuálními přednostmi svých hráčů. Prakticky jsme po celé utkání tahali za kratší konec. Přesto, že jsme vedli krásnou brankou Martina a druhou brankou Kryštofa, tak jsme dnes na soupeře neměli. Bohužel, když se k tomu přidají hrůzostrašné individuální chyby v našem pokutovém území, tak to snahu snižuje ještě víc.

Ale rozhodně bychom neměli věšet hlavy, toto utkání by mělo být odrazovým můstkem do další naší společné práce. Tvrdé práce, protože bez ní to určitě nepůjde. Kluci jsou šikovní, fotbal hrát umí, to víme, ale když narazíme na těžšího soupeře, tak nám to nejde. Určitě to je také o kvalitě soupeřů, proti kterým jsme v poslední době hráli, ale Cidlina je úplně někde jinde a na hřišti nám to ukázala.



HRÁČI U-13 (2009)

PU: FC Orlicko - MFK Chrudim 5:7

Branky: Novák 2x, Dušek 2x, Čapka, Mazal, Strnad

Sestava: Čapka, Dušek, Paták, Dvořák, Kaška, Kurštejn, Tomašov, Rychtařík, Vencl, Novák, Vágner, Polák, Mazal, Semerád, Strnad, Suchánek, Šustr

Hodnocení: Další přípravný zápas nás prověřil po všech stránkách a soupeř nám nedal nic zadarmo. Po delší době jsme k zápasu jeli s větším počtem kluků, navrátivších se z dovolené. Hned ze začátku bylo vidět, jak si zvykáme na zápasový rytmus. Soupeř byl na nás velmi dobře připravený a svou bojovností nám v některých situacích zatápěl. Kluci postupem času převzali otěže zápasu a postupnou prací, naučenou z tréninku, si vytvořili šance, které vedli i ke skórování. Prvním gólem se nám do žil vlila chuť dát další a to se také stalo. Následně jsme se přestali koncentrovat a po zásluze jsme za to pykali. Postupem času i za chladného a deštivého počasí jsme dokázali soupeře přestřílet, přehrát a vyhrát 7:5. Zápas nám však ukázal, na čem je třeba pracovat, např. důslednost, koncentrace v zápase i před ním, osobní souboje a že po prázdninách se bude třeba zase přepnout do zápasového tempa.


MU: FK Pardubice – MFK Chrudim 11:2 (6:1)

Branky: Rychtařík, Dvořák

Sestava: Čapka, Dušek, Paták, Dvořák, Lorenc, Kurštejn, Tomašov, Rychtařík, Vencl, Novák, Vágner, Polák, Mazal, Semerád, Šustr

Hodnocení: V sobotu nás čekal velmi těžký soupeř, o kterém jsme měli informace již z minulého týdne, kdy hrál, stejně jako my, první mistrovské utkání. Pardubičtí nás prověřili ve všech směrech a ukázali, jak dokážou být ve hře efektivní. Kluci se ale nedali lehko a snažili se vyrovnat nelehkému soupeři. Sedli jsme na Pardubice hned v první třetině a ukázali, co jsme za soupeře, a to se ukázalo jako nejlepší řešení, protože odměnou nám byl úvodní gól zápasu. Následně se dlouho hra přelévala ze strany na stranu a kluci ukázali, že když se bojuje, kombinuje a vyjíždí s balónem od brankáře, je možné hrát vyrovnanou partii i s takovým soupeřem, jako jsou Pardubice. Nakonec nás kluci z Pardubic přehráli a ukázali, že je dobré proměňovat všechny šance, co vám soupeř dovolí. Musíme ještě zabrat po fyzické i komunikační stránce a více si důvěřovat v osobních soubojích a uplatnit fyzický fond, chytrost ve hře jeden na jednoho, kdy chceme rychle přejít do útoku a jednoduše zakončit.



HRÁČI U-12 (2010)

FK Pardubice – MFK Chrudim 23:0 (10:0;5:0;8:0)

Sestava: Šimon F. (pouze první třetina) Jirka P. – Filip Sok., Marek Ch., Vít Z., Lukáš K., Radim Č. ©, Patrik Z., David L., Matouš W., Filip Sv., Pedro, Marek U., Jakub M., Pavel S., Tadeáš B.

Hodnocení: K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do sousedních Pardubic. Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání, což se velmi záhy potvrdilo.

Opět se nám nepovedl vstup do utkání, který jsme opět prospali. Bohužel jsme za to byli velmi rychle několikrát potrestáni. I přes to, že naši brankáři předvedli několik výborných zákroků, kterými uchránili náš tým od většího přídělu branek dominoval na hřišti pouze jeden tým, a to domácích Pardubic. Úplně nejméně jsme zvládli koncovky jednotlivých třetin, jelikož jsme si nechali velmi lacino dát v posledních minutách téměř třetinu všech branek. Velký rozdíl byl také ve smýšlení našich kluků. Pardubice i za stavu 10:0, poté 15:0 chtěli stále hrát a přidávat další góly. My jsme jim to bohužel našim přístupem a herním projevem moc neztížili, až na světlé výjimky. Hráčem utkání byl trenéry zvolen Šimon Ficek. Nezbývá nám nic jiného, než tento nepovedený zápas hodit za hlavu a soustředit se na další mistrovská utkání. Také se z tohoto zápasu musíme ponaučit a změnit přístup a náhled na vnímání fotbalu. O tom si ještě s hráči pohovoříme na některém z tréninků.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.