Kondici U19 prověřily testy a poslední zápas

Naše U19 si ještě před koncem sezóny odbyla dvě akce. Nejdřív se hráči zúčastnili kondičních testů a poté sehráli poslední zápas před letní pauzou.

Komentář trenéra J. Zvolánka: Ve čtvrtek 24.6. se nejstarší mládežnická kategorie U19 zúčastnila kondičních testů na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Testy jsme absolvovali v počtu 19 hráčů a celý náročný proces trval 3 hodiny. Brali jsme to jako ukazatel současné fyzické kondice našich svěřenců. Testy se skládaly z vyšetření tělesného složení, z měření posturální stability, ze stanovení síly předních a zadních stehenních svalů, z měření explozivní síly v rámci seskoků a výskoků z různých poloh. Celý blok testů byl završen zátěžovým během. Je to poprvé, co jsme něco takového v mládeži absolvovali. Díky hodnotám, které jsme dnes získali, jsme schopni zefektivnit a ještě více zkvalitnit tréninkový proces.


TJ Semanín – MFK Chrudim U19 1:7 (1:3)

Branky: 3 x Bauer, 2 x Kozák, Musílek, Vích

Sestava: Janůj (Tlustý J.) – Nykodým (Rozsypal), Vondrouš, Češka (Černý), Tlustý T. – Mec, , Sedlák , Gerhart (Vích) Musílek – Bauer - Kozák (Skohoutil)

Nedělní odpoledne jsme změřili síly s účastníkem 1.B třídy Pardubického kraje dospělých, s fotbalisty TJ Semanín.

Na závěr specifické jarní části covidové sezóny jsme zvolili konfrontaci s fotbalem dospělých.

Do utkání jsme vstupovali s cílem domácí borce rozběhat (i uběhat), aktivního kombinačního fotbalu v křídelních prostorech s rotací postů a prolínáním řad a se snahou zbytečně se nedostávat do soubojů s místními pořízky. Ale fotbal je kontaktní sport a v případě nevyhnutelnosti souboje být na něj připraven.

V úvodu utkání se nám předsevzetí dařilo plnit hlavně na levé straně v součinnosti Tlustý T. - Musílek - Gerhart – Bauer - Kozák. Po kombinačních akcích jsme si vybudovali tříbrankový náskok.

Domácí nás zlobili především rychlonohým a technicky zdatným útočníkem. Domácí z jeho hry také vytěžili tři akce, kdy postupovali sami na našeho brankáře,

ale vždy zamířili mimo. Jedinou branku domácí paradoxně vsítili po nedorozumění našich stoperů s gólmanem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s pěti čerstvými borci, po dohodě s domácími i s možností dalšího prostřídání hráčů v průběhu druhého poločasu. Domácí se snažili a vypracovali si v úvodu druhého poločasu slibné šance, ale náš gólman byl vždy na místě. Ovšem postupně jim docházely síly a druhý poločas se proměnil z naší strany ve festival neproměněných šancí, ve kterém hrál hlavní roli Bauer. Nicméně i v druhém poločase jsme přidali další 4 branky po akcích z křídelních prostor.

V utkání jsme splnili zadání dané před utkáním. Nicméně jako v minulých zápasech se opět projevily nedostatky v defenzívě, její organizaci, důrazu, respektive nedůrazu a komunikaci. Rovněž musíme zapracovat na produktivitě proměňování vytvořených šancí. Ke cti domácím slouží jejich snaha o kombinační fotbal bez nezdravého přemotivování v zápase s dorostenci, jak to obvykle bývá.

Jsme rádi, že jsme utkání a celou sezónu dokončili bez zranění a již se všichni určitě těšíme na oblíbenou letní přípravu na novou sezónu. Věřme, že normální!

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.