Mládežnický zpravodaj č. 50 - konec sezóny

​Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

MFK Chrudim U19 - MFK Chrudim „Juniorka“ 2:2 (1:1)

Branky: 10´ - 1:0 Nykodým (Kozák) , 49´ - 2:1 Bauer, 73´ - 3:1 Bauer (Gerhart) : 44´ 1:1

Hodnocení: Samotné utkání se hrálo ve velkém vedru, ale to neměnilo nic na tom, čím jsme se v utkání chtěli prezentovat. Starší kamarády jsme měli v úmyslu přeběhat, překombinovat a alespoň se vyrovnat v osobních soubojích. Kluky musíme pochválit, utkání zvládli velmi dobře.

Vše podstatné se začalo dít nejprve ve 24´, kdy jsme inkasovali po hlavičce Michala Zvolánka. Minutu před koncem poločasu jsme srovnali Šimonem Sedlákem. Ve 41´ se nádherně trefil David Vácha a „Juniorka“ šla do vedení. Nám ale opět patřil závěr utkání, kdy se po krásné individuální akci Musílka prosadil Jirka Kozák.


HRÁČI U-18:

TJ Sokol Třebeš – MFK Chrudim 3:3 (0:2)

Branky: Mec, Vích, Holub

Hodnocení: Za tropických teplot jsme k dalšímu přípravnému utkání nastoupili proti vrstevníkům z Třebše.

V prvním poločase jsme si vytvořili územní převahu. Především aktivní Mec z pozice podhrotového útočníka působil domácím největší problémy. Jednu branku vsítil sám a druhou branku vsítil z pokutového kopu Vích, po faulu na něho samotného.

Druhý poločas se nám hrubě nevyvedl, ač jsme zvýšili Holubem již na 0:3 po nezištné přihrávce Špánika. Domácím jsme v dalším průběhu dopřáli dostatek prostoru a po nedůrazu ve vlastním pokutovém území jsme třikrát inkasovali.

Na rozdíl od posledních zápasů jsme tentokrát nezvládli druhý poločas. Uspokojení, nekoncentrovanost, nedůraz a individuální chyby převážily nad kvalitou.


MFK Chrudim – Admira Praha 6:3 (3:1)

Branky: 3 x Bauer, 2 x Klesal, Tlustý T.,

Hodnocení: Za tropických teplot jsme na Letním stadionu přivítali tým Admiry Praha.

Úvod utkání byl oboustranně opatrný, nejenom vzhledem k úmornému vedru, ale i k načtení soupeře. Dříve se s klimatickými podmínkami vyrovnali naši borci. Po rohovém kopu se nejprve umístěnou hlavičkou prosadil Tlustý a na dva 2:0 zvýšil na přední tyči Klesal po ukázkové kombinační křídelní akci. I soupeř se snažil o kombinační fotbal, ale svoji první branku vstřelil po našem nedůrazu ve vlastním pokutovém území. Do kabin jsme odcházeli ale s náskokem dvou branek, když naši třetí branku vstřelil po chybě brankáře opět Klesal.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s čerstvými hráči. Snaha o kombinační fotbal vedla k řadě našich šancí. Tři z nich proměnil střelecky disponovaný Bauer. Soupeři jsme ale bohužel díky opakovanému nedůrazu ve vlastním pokutovém území umožnili dvakrát korigovat stav na konečných 6:3.

V posledních zápasech se potýkáme především s nedůrazem ve vlastním pokutovém území, po kterém zbytečně inkasujeme.


HRÁČI U-16:

MFK Chrudim - Admira Praha 3:0 (2:0)

Branky: Gering 2x, Gocman

Hodnocení: Poslední utkání před pauzou jsem sehráli za úmorného vedra na domácím stadionu proti stejně starým hráčům Admiry Praha.

Do utkání jsme vstoupili aktivněji nežli v našich předchozích vystoupeních. Naším cílem bylo ovládat hru, ta ale byla pohledově velmi vyrovnaná. Hned ve 20. sekundě jsme se po chybě hostujícího obránce a dobré práci Geringa dostali do vedení. Soupeř se snažil hrát kombinačně, s čímž jsme se setkali poprvé během přípravy a styl hry nám seděl. Do poločasu jsme ještě přidali jednu branku a odcházeli jsme do šaten lépe naladěni, než soupeř.

V přestávce jsme si ještě ujasnili, jaké věci se v naší hře mají objevovat.

Druhý poločas jsme však nebyli již tak aktivní a začali jsme hrát na náš vkus až moc na jistotu z hlubšího bloku. Nedokázali jsme držet míč a soupeř byl místy lepším. Díky naší důrazné defenzivě se však do žádné větší šance nedostal a my tak mohli přidat ještě třetí branku. Branek mohlo být ještě víc, avšak v druhém poločase jsme nebyli tak produktivní.

Děkujeme soupeři za kvalitní utkání, našim hráčům patří dík hlavně za první poločas, opět ale musíme zopakovat, že práce je stále dost, hlavně na organizaci hry.


HRÁČI U-14 (2008)

MFK oranžová – MFK modrá 6:3 (3:3)

V neděli jsme měli odehrát přátelské utkání proti Meteoru Praha, soupeř ale utkání na poslední chvíli odřekl, a jelikož se nám již nepovedlo sehnat náhradu, sehráli jsme alespoň utkání mezi sebou.

Hráli jsme sice v menším počtu a na menším hřišti, ale i v úmorném horku to na výkonu nebylo znát. Začátek zápasu měl velmi kvalitní tempo a úroveň. Modří se dostali do vedení, oranžoví se ze začátku rozjížděli trochu pomaleji. Útok střídal útok, viděli jsme hodně šancí na obou stranách a po opravdu výborném výkonu obou družstev skončil poločas 3:3. V tom druhém už bylo vidět, že klukům dochází síly a tempo zápasu už nebylo tak velké. Oranžoví začali více hrozit smrtícími protiútoky, které dokázali proměnit a utkání tak dovedli do vítězného konce.

Každopádně si pochvalu za dnešní zápas zaslouží úplně všichni, bylo vidět, že nikdo nechce prohrát. Mně se to moc líbilo, protože kluci hráli na maximum.

Na konci jsme si ještě kopli penalty, ve kterých byli tentokrát úspěšnější modří. Zápas vyhráli oranžoví, penalty modří – stav série proto 1:1, a tak jsem vymyslel kulišárnu – náhlou smrt v penaltách – dáš/nedáš. Opět byli modří hned v první sérii úspěšnější, proto celkové klání vyhráli v poměru 2:1.

Modří: Tadeáš, Daniel B., Venda, Dominik, Ondra V., Matěj, Jakub, Marek / Oranžoví: Kryštof O., Daniel J., Ondra K., Honza, Martin, David, Matyáš Z., Kryštof V.

Jelikož to byla naše poslední jarní činnost, zápasová i tréninková, chtěl bych závěrem všem poděkovat za proběhlý soutěžní ročník. Všem dětem i rodičům a celému trenérskému kolektivu v MFK Chrudim. V nadcházející sezóně nás čekají nové výzvy a určitě do nich půjdeme odvážně a na plný pecky.


HRÁČI U-13: (2009)

MFK Chrudim - FC Slovan Havlíčkův Brod 16:2

Branky: Rychtařík 5, Suchánek 2, Vencl 2 Mikolín 2, Čapka, Dušek, Kaška, Mazal, Semerád

Hodnocení: Poslední utkání nám přineslo vysokou výhru. Všechny hráče mohu určitě pochválit za to, že ještě před zápasem bylo na všech hráčích vidět, že chtějí hrát, že chtějí bojovat. To nám po většinu ostatních zápasů chybělo. V prostřední třetino se přestalo hrát týmově, každý si chtěl dát gól a kombinace začala váznout. V poslední třetině si kluci vyzkoušeli i jiné posty, než standardně hrají. Vrátili jsme se k týmovému pojetí a na hře to bylo opět vidět.

Nejen poslední dva zápasy nám ukázali, že je na čem stavět. Věřím, že v nové sezóně dokážeme hrát fotbal takový, jaký bychom si představovali.


HRÁČI U-12 (2010)

MFK Chrudim - FC Slovan Havlíčkův Brod 12:8 (4:2;5:3;3:3)

Branky: Šimon F. 3, Matouš W. 2, po jednom gólu David L., Jakub M., Lukáš K., Filip Sv., Marek U., Filip Dr., Adam K.

Hodnocení: V sobotu 19. 6. jsme absolvovali náš poslední zápas letošní „covidové“ sezóny. Na domácí půdě jsme přivítali kluky z Havlíčkova Brodu. I přes velmi teplé počasí kluci zvládli odehrát standartních 3*30 minut. První třetina nás zastihla ve velmi špatném rozpoložení, protože se nám v podstatě nic, co děláme na tréninku a k čemu nabádáme kluky, bohužel nedařilo. Tvořili jsme zbytečné „chumle“, neroztahovali hřiště, nenabíhali si, neběhali bez míče a nemluvili na sebe. Často musel náš brankář nakopávat míč vzduchem, protože jednoduše neměl komu nahrát. Před druhou třetinou jsme si nejzásadnější chyby řekli. Prvních 15 minut druhé třetiny se obraz hry úplně změnil. Musíme říct, že to byla nejlepší část našeho představení. Kluci začali plnit pokyny, které jim byly zdůrazněny. Roztahovali si hřiště a začali spolu mluvit, což vedlo k mnoha fotbalově povedeným akcím, z kterých jsme dokázali skórovat. Bohužel druhá polovina třetiny se nám již tolik nepovedla. Soupeř se dostal do hry, protože jsme přestali hrát. Naše špatná hra, a hlavně rozehrávka darovala klukům z Havlíčkova Brodu laciné góly. Poslední třetina nebyla zpočátku úplně špatná. Bylo však vidět, že kvůli velmi teplému počasí klukům docházely síly. Soupeř nás během posledních 10 minut zápasu zatlačil a šel si za dalšími góly. I díky několika dobrým zákrokům brankáře se nám podařilo udržet vedení až dokonce a zápas pro nás skončil vítězně. Po letní přestávce nás čeká ještě spousta práce, abychom mohli měřit síly s těmi nejlepšími.


HRÁČI U-10 (2012)

V sobotu 19.6. jsme se zúčastnili Knoss Cupu v Neštěmicích, kde bylo přihlášeno 31 týmů z České republiky i ze zahraničí.

V základní skupině jsme se utkali s týmy SK Praga Praha Vysočany, SK Junior Teplice, FK Baník Most-Souš a FA Bohemians Praha 1905 – Velvary:

MFK Chrudim – SK Praga Praha Vysočany 3:4, MFK Chrudim – SK Junior Teplice 8:1, MFK Chrudim – FK Baník Most – Souš 4:1,

MFK Chrudim – FA Bohemians Praha 1905 – Velvary 0:3


Postoupili jsme do zlaté skupiny, kde kluci bojovali jako lvi. Ve zlaté skupině jsme odehráli další 4 zápasy, ve kterých jsme ani jednou neprohráli.

MFK Chrudim – FAPV Děčín 5:1, MFK Chrudim – SK Rapid Plzeň 4:1, MFK Chrudim – Čechie Tuklaty 8:0, MFK Chrudim – FK Řeporyje 7:2

Tyto výsledky rozhodly o tom, že budeme bojovat o krásné 3. místo v turnaji s týmem z Německa. V tomto rozhodujícím a velice napínavém zápase na penalty zvítězili.

MFK Chrudim – TSV Graupa 1:1 (po penaltách 3:2)

I když bylo úmorné teplo, kluci odvedli vynikající výkon. Chválíme je za bojovnost, vytrvalost a za fotbalový um. Předvedli se v tom nejlepším světle a ukázali, že MFK Chrudim umí hrát fotbal. Děkujeme rodičům a všem zúčastněným za hlasitou podporu a zázemí pro hráče.


Konečné pořadí:

1. OLKS Piast Zerniki Wroclaw

2. FA Bohemians Praha 195 – Velvary

3. MFK Chrudim

4. TSV Graupa

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.