Mládežnický zpravodaj č. 49

​Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - FK Šumperk 3:1 (1:1)

Branky: 10´ - 1:0 Nykodým (Kozák) , 49´ - 2:1 Bauer, 73´ - 3:1 Bauer (Gerhart) : 44´ 1:1

Hodnocení: Celé utkání jsme vycházeli z kvalitní organizace, výstavby a presinku a to nám zajistilo další vydařené vystoupení. Věcí na zlepšení je ještě hodně, ale máme čas … Uznání patří také našemu soupeři ze Šumperka, kteří k nám přijeli hrát fotbal. Snažili se vyjíždět z vlastního pokutového území a soustavnou postupnou kombinací dostávat za naši obranu. V obranné fázi si počínali neustálým presinkem, se kterým jsme si, kromě jedné situace, celkem poradili. Utkání tak bylo pro nás opět velmi přínosné, soupeř nás díky svému sympatickému projevu donutil šlapat na na 100 %, za což jim děkujeme.


HRÁČI U-18:

FC Slovan Havl. Brod – MFK Chrudim 2:5 (0:1)

Branky: 2 x Musílek, Mec, Tlustý T., Rozsypal

Hodnocení: Utkání jsme sehráli v obci Tis, na krásném pažitu místního fotbalového oddílu.

Úvod utkání patřil domácím díky lepšímu pohybu a aktivnímu napadání naší rozehrávky. Naše hra byla pomalá, nepřesná, málo nápaditá, krajní hráči se dostatečně nezapojovali do ofenzívy, útočníci se pohybovali ve špatných prostorech. Přesto jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým vedením, když se po rohovém kopu v malém vápně nejlépe zorientoval Mec. Opět po důraznější poločasové domluvě, vyjasnění a zopakování základních principů hry, jsme do druhého poločasu vstoupili aktivněji a organizovaněji. Lepším pohybem, včasnějším vystupováním a dostupováním, jsme se dostávali více k přečíslením domácích. Po jednom z nich se na hrotu ocitnul Rozsypal a nekompromisně zavěsil. Nicméně domácí jsme dostali do hry naší chybnou rozehrávkou na hranici šestnáctky. 1:2! Po obdržené brance jsem ale pokračovali v aktivní hře a po pohledných kombinacích jsme přidali další tři branky.

Stejně jako minulý týden, tak i dnes, hráči v prvním poločase nedodržovali a neplnili taktické pokyny. Nedodržování pokynů a „svoje hlava“ nás může v budoucnu stát ztrátu celého utkání. Je nutné plnit pokyny a makat od 1. sekundy.


HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - FK Šumperk 5:1 (2:1)

Branky: Pilař 2 ( Tichý, Kosina ), Valenta ( Nekovář ), Novotný Lukáš ( Holý ), Hromek ( Lang )

Hodnocení: První poločas byl zpočátku velmi pohledný, ale šance jsme neproměňovali ( Valenta, Wirkner ) a tak po opadnutí tempa okolo 25 minuty se do hry dostal i soupeř a těsně před půlí snížil. Druhý poločas se hrál docela ostře, tempo hry opět stouplo, hru jsme měli pod kontrolou, ale opět jsme nedokázali realizovat více šancí, tam jsme byli velmi nepřesní či nekvalitní. Bylo to poslední červnové utkání, další budeme hrát již v červenci po zahájení přípravného období.

FOTOGALERIE: Klang


HRÁČI U-16:

FC Slovan Havlíčkův Brod U17 - MFK Chrudim U16 2:1 (1:0)

Branky: Gering

Hodnocení: Přípravné utkání proti mladším dorostencům z Havlíčkova Brodu v útulném areálu v Lučici jsme začali podobně jako ty předcházející. I když oproti minulým utkáním jsme pohyb dokázali zvýšit, nedokázali jsme se se soupeřem rovnat v důrazu, díky čemuž se mu dařilo částečně ovládat střed hřiště. Brodští hráči nevymýšleli nic složitého, po dvou až třech přihrávkách dávali míč rychle nahoru za naší obranu, s čímž si většinou dokázal poradit náš brankář Zářecký, který výborně četl hru. Hra se postupně vyrovnávala, avšak poté jsme nedokázali dostoupit soupeřova hráče, který rychlou přihrávkou vyzval svého spoluhráče ke skórování. 1:0 poločas. V přestávce jsme se rozhodli změnit rozestavení a přidat na důrazu.

Účel to splnilo. Soupeř, vědom si skóre, oproti prvnímu poločasu, kdy presoval velmi vysoko, hrál z hlubšího bloku a čekal na možnosti brejkovat. My hráli rychle, důrazně. Podařilo se nám vyrovnat. Po vyrovnávací brance jsme ještě přidali a měli šanci za šancí. Bohužel při nás nestálo štěstí, trefili jsme celkem 3 tyčky a dvakrát se zaklepalo břevno, jednou nás o zcela regulérní branku připravila k překvapení všech hostujících hráčů i rodičů píšťalka rozhodčího, kdy po chybě domácího brankáře byl odpískán faul, i když míč byl již v síti. Tato situace nás nezlomila a hráli jsme dále velmi aktivně, soupeř postupně fyzicky odpadal, ale své šance si dokázal vytvořit, avšak nedokázal vyzrát na našeho brankáře, který byl velmi jistý. Z jedné podobné a ojedinělé akce domácích v druhém poločase jsme byli neopatrní a faulovali jsme ve vlastním pokutovém území a sudí neváhal a zcela po právu nařídil pokutový kop. 2:1.
Hráčům určitě patří pochvala za herní odvahu, kdy jsme naší hru zbytečně nezjednodušovali, zároveň ale víme na čem je potřeba pracovat a na to se také zaměříme. Opět jsme zkoušeli různé varianty na postech, nové rozestavení. Poděkování míří na hlavy hráčů také za to, jak se s vývojem utkání popasovali, bohužel s prohrou být ale spokojeni nemůžeme.
Díky také soupeři za kvalitní utkání plné soubojů a také emocí.

FOTOGALERIE: Klang


HRÁČI U-15: (2007)

MFK Chrudim - FK Pardubice 2008 8:3 (4:1)

Branky: 2x Kohout, 2x Henderson, Kumpan, Malý, Gaži, Poborský

Hodnocení: V neděli jsme sehráli kvalitní utkání proti týmu FK Pardubice - ročník 2008, který se prezentoval dobrým výkonem.

V útočné fázi jsme dnes předvedli oproti předešlým utkáním kvalitnější výkon. Zlepšení bylo též v přechodové fázi a zejména při napadání soupeře. V obranné fázi nám pořád schází organizace, vetší klid a zodpovědnost. Kluky chválíme za bojovnost a dobré tempo po celé utkání.

FOTOGALERIE: PoboTom


HRÁČI U-13: (2009)

MFK Chrudim - FK Pardubice 2:7

Branky: Dvořák, Vrančík

S velkým favoritem z Pardubic se nám podařilo držet krok dvě třetiny. Následně jsme odešli fyzicky, ale určitě i po psychické stránce, kdy jsme dostali několik zbytečných gólů po našich individuálních chybách. Hráče určitě můžeme pochválit za chuť hrát fotbal. K vidění bylo vidět i dost zajímavých akcí z naší strany. Zároveň si musíme přiznat, že stále máme na čem pracovat = důraz v osobních soubojích, roztahování hry, atd.


MFK Chrudim - SK Vysoké Mýto 3:11

Branky:

Utkání, který zásadně ovlivnil fakt, že 1/3 týmu nastoupila bezprostředně po utkání s Pardubicemi + 1/3 týmu byla doplněna ročníkem 2010. Kluky ročníku 2010 můžeme pochválit za to, že se v zápase určitě neztratili. Hráče, kteří hráli druhý zápas v řadě můžeme pochválit za ochotu hrát další zápas. Nicméně únava z předcházejícího utkání byla patrná hned od začátku. Zajímavý experiment z pohledu trenérského, který však v budoucnu již opakovat nebudeme.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.