Mládežnický zpravodaj č. 48

​Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

FC Vysočina Jihlava U19 - MFK Chrudim 2:1 (0:0)

Branky: Leníček (Kabrhel)

Hodnocení: Na třetí přípravné utkání jsme zajížděli do Jihlavské akademie. Dle zápasových prognóz nás měl čekat jednoznačně nejkvalitnější soupeř ze současné jarní přípravy, což se v samotném utkání také potvrdilo.

Domácí po celý první poločas drželi míč více na svých kopačkách a snažili se za náš aktivní blok dostávat průnikovými či prostorovými míči. Kromě několika situacím přes strany hřiště si ale Jihlavští nevypracovali žádnou vyloženou příležitost. Naopak jsme to byli my, kdo mohl a měl třikrát skórovat, Kozák však ani jednu svou příležitost neproměnil, kdy nejprve z hranice velkého vápna mířil těsně vedle domácí branky, aby o chvilku později orazítkoval další pěknou střelou brankovou konstrukci. Nejvyloženější šanci měl Holub, ale minul odkrytou branku.

Druhý poločas jsme měli velmi dobrý vstup, kdy jsme šli po zásluze do vedení zásluhou Leníčka, kterému chytře míč přistrčil Kabrhel. Nevydařenou 5´ jsme si vybrali v rozmezí 68´ - 73´. Nejprve vyrovnal náš bývalý hráč David Procházka a do jednogólového vedení šli domácí po pokutovém kopu, kterému předcházela hrubá chyba našeho obránce.

V posledních 20´ jsme si vypracovali další dvě „tutovky“, ale jak Musílek tak ani Bauer nebyli úspěšní.

Dnes zvítězila produktivita, která jde za domácími. Za naše vystoupení se nemusíme rozhodně stydět, ale musíme proměnit více příležitostí než jen jednu ze šesti možných.


HRÁČI U-18:

MFK Chrudim U18 - TJ Svitavy U19 1:4 (0:3)

Branky: Klesal

Hodnocení: Soupeře jsme přivítali na útulném fotbalovém stánku v heřmanoměstecké Bažantnici.
Svitavští se dostavil s kádrem hráčů převážně ročníku 2002, doplněný hráči ročníku 2003 a 2004.
Do utkání jsme vstupovali s cílem navázat na dobrý výkon v rozestavení 3-5-2 z druhého poločasu minulého utkání ve Žďáru nad Sázavou. Od začátku utkání jsme ale nedokázali správně reagovat na dlouhé míče do křídelních prostor, po kterých hosté vstřelili všechny 3 branky prvního poločasu.
Po důraznější poločasové domluvě a přeskupení rozestavení na 4-4.2 jsme sice hned v úvodu opět po dlouhém míči za naši obranu inkasovali čtvrtou branku, ale ve zbytku druhého poločasu jsme se již prezentovali odpovědnějším, aktivnějším a důraznějším fotbalem. Zlepšeným pohybem a přesnější kombinací jsme si vytvořit několik tutovek, ale proměnili jsme bohužel pouze jednu Klesalem.
V prvním poločase jsme se nedokázali vyrovnat s fyzickou převahou hostů, dopustili se mnoha nevynucených chyb a někteří hráči působili velmi nekoncentrovaně.
Velký prostor pro zlepšení pro všechny!!!!!



HRÁČI U-17:

FC Vysočina Jihlava - MFK Chrudim 4:2 (3:1)

Branky: Kosina ( Fojtů ), Pilař z pk

Hodnocení: První poločas a hlavně jeho úvod jsme nesehráli dobře, naivní chyby poslaly domácí do vedení. Bylo zasloužené, my se dostávali do tempa pomalu, ale kluci dokázali snížit po krásné akci hlavičkou Kosiny. Druhý poločas už byl z naší strany lepší, i když domácí byli nebezpečnější. Naše možnosti měl L. Novotný a Smutný, ale neuspěli, domácí zase ztroskotali na Vaškovi nebo Sedlákovi. Vítězství domácích je zasloužené, pro náš nově se tvořící tým velmi dobrá škola, hlavně pro jeho nové členy.

Kompletní fotogalerie: Klang


HRÁČI U-16:

MFK Chrudim U16 - TJ Svitavy U17 2:2 (0:2)

Branky: Wirkner 2x

Hodnocení: Další utkání předsezónní přípravy jsme odehráli v azylu v Heřmanově Městci proti mladším dorostencům ze Svitav.

První poločas jsme začali aktivněji, snažili jsme se pracovat s prostorem, bohužel jsme s tím nedokázali pracovat lépe a soupeř přebíral zápasovou iniciativu. Ztratili jsme aktivitu. Soupeř hrál jednoduchý, ale účelný fotbal. V poločase tak soupeř vedl zaslouženě 2:0. V přestávce jsme stejně jako minulý týden museli důkladně rozebrat hru naší i soupeře a naladit se na lepší výkon.
Prvních 15 minut druhého poločasu se ale nesl ve stejném rytmu, jako ten první. Od 60. minuty jsme však začali konečně dobře napadat a zvyšovat tempo a soupeře jsme dostávali pod tlak. Výsledkem naší zlepšené práce bylo vyrovnání. V utkání bylo vidět plno emocí, bohužel, ne všechny směřovali k podpoře našeho vítězství.
Do příštích zápasů se pokusíme přenést výkonu z posledních dvou druhých poločasů, abychom se podobně prezentovali již od začátku utkání.



HRÁČI U-15: (2007)

TJ Svitavy - MFK Chrudim 4:5 (3:2)

Branky: Kumpan 2x, Kohout, Bažout, Spálenský

Hodnocení: V dalším přípravném utkání jsme změřili síly s týmem ze Svitav. Po celé utkání jsme byli tvořivějším týmem. Soupeř hrál z hlubokého bloku a hrozil z rychlých protiútoků. První poločas vyhrály Svitavy 3:2.

Druhý poločas se nesl ve stejném herním duchu, my jsme zlepšili střelbu ze střední vzdálenosti a zcela zaslouženě otočili stav utkání v náš prospěch.
Na naší straně opět vázla komunikace hráčů. Chování v útočné fázi, v posledních 30 metrech, mělo být z naší strany kvalitnější. V tomto prostoru musíme zlepšit spolupráci po taktické stránce a být proti takto hrajícímu soupeři trpělivější. V obranné fázi musíme být zodpovědnější. Na druhou stranu nutno říci, že chceme po hráčích, aby ve hře praktikovali nové herní principy. Těchto máme ve hře celkem dost a kluci se s tím statečně "perou". Za druhý poločas si kluci zaslouží pochvalu.


HRÁČI U-14: (2008)

MFK Chrudim – FK Čáslav 4:4 (1:2) 10+1 celé hřiště 2*40 min.

Branky: 2x Martin Beránek, 1x Matyáš Juris a Daniel Skala

V neděli jsme odehráli další přátelské utkání, tentokrát jsme doma přivítali Čáslav. Kvůli velkému horku jsme zápas rozdělili na čtyři části po 20 minutách.

Vstup do utkání jsme měli dobrý, hned v 6´jsme vedli brankou Martina. Ve 13´bylo vyrovnáno a hosté od té doby byli aktivnějším a lepším týmem, a to i ve druhé čtvrtině, ve které přidali svou druhou branku po našem nedůrazu ve vápně. Do třetí části jsme vstoupili mnohem aktivněji a začali si vytvářet zajímavé příležitosti. Šance do tyčky od Jindry ještě gólem neskončila, ale parádní střela od Dana v 46´ už ano. Hned za dvě minuty jsme překlopili vedení na svou stranu, kdy Jakub výborně našel před prázdnou bránu Matyáše. Hosté ale hned vzápětí odpověděli také krásnou střelou a bylo zase vyrovnáno. Hra se přelévala ze strany na stranu a po jednom úniku vstřelil druhou branku Martin. Hosté v poslední čtvrtině odpověděli úplně stejnou měrou. Poslední šanci jsme měli my, Martin sprinterský závod se stoperem vyhrál, gólmanovi kličku udělal, ale už byl v nevýhodné pozici, a tak se mu balón do sítě usměrnit nepodařilo.

Sice to byla škoda, ale dnes jsme si za svůj výkon nezasloužili vyhrát. Chyběla nám větší efektivita, lepší pohyb bez míče, uskakovali nám první míče a asi osmnáctkrát jsme se ocitli v postavení mimo hru. Do dalších zápasů je potřeba přidat na pohybu a důrazu a rychlost provedení hlavně věci s míčem. Máme stále na čem pracovat.


HRÁČI U-13: (2009)

FK Čáslav – MFK Chrudim 2:21

Branky: Dvořák 7, Rychtařík 6, Vencl 4, Semerád 3, Tomašov 1

Hodnocení: BEZ HODNOCENÍ


HRÁČI U-12 (2010):

MFK Chrudim - FC Vysočina Jihlava -:-

V sobotu 5.6.2021 jsme na domácím stadionu měli přivítat soupeře z klubu FC Vysočina Jihlava. Bohužel soupeř s Jihlavy na zápas s námi jaksi „zapomněl“ a vůbec nedorazil! Respektive dal přednost zápasu na domácím hřišti proti klukům z Č. Budějovic, ale nás se o tom neobtěžoval ani informovat. Je nám to líto zejména kvůli klukům, kteří se těšili na kvalitního a zajímavého soupeře. Jako náhrada tohoto neodehraného zápasu nám posloužilo modelové utkání proti našim 2009-kám.

MFK Chrudim 2010 – MFK Chrudim 2009 3:19 ( 0:9, 2:5, 1:5)

Branky: Tom K, Filip Sv., David L.

Už na začátku utkání u nás nastal zásadní problém, a to s motivací. Jelikož v momentě, kdy jsme týmu oznamovali, že náš dnešní soupeř z Jihlavy nedorazí, se u několika kluků projevilo zklamání a přepnuli tzv. „na poloviční výkon“. Od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec a naši starší kamarádi nám ukazovali, že roční náskok na větším hřišti dohromady s vynucenou „koronavirovou“ pauzou udělá své. Od druhé třetiny jsme měli v poli o 1 hráče navíc, ale vzhledem k tomu, že nám chyběl zejména pohyb a důsledné obsazování nebylo to moc poznat a dostávali jsme kluky z 2009 do hry více, než bychom sami chtěl. I přesto doufáme, že i z tohoto zápasu si každý odnesl nějaké ponaučení do dalších tréninků a zápasů. Vzhledem k vysokým teplotám se hrálo 3*25minut. Děkujeme Tomovi k. a Filipovi V. za výpomoc, i když to znamenalo zahrát si proti klukům, které velmi dobře znají.

FK Čáslav - MFK Chrudim 10:6 (3:1, 2:3, 5:2)

Branky: Adam K. 2, Tom K 2, Filip Sv., David N.

Po sobotním zápase na domácím stadionu jsme v neděli vyrazili na přáteláček do Čáslavi. Počasí bylo dost podobné tomu sobotnímu, ale i tak kluci zvládli odehrát plný zápas, tzn. 3*30 minut. V první třetině jsme se na hřišti trochu hledali, naše hra byla v některých momentech velmi zbrklá a neorganizovaná. Byli jsme málo důrazní v obsazování a ve hře do těla. Byli jsme všude a vlastně nikde. Před druhým poločasem jsme si řekli několik postřehů k tomu, jak zlepšit hru. Kluci se těmito radami začali řídit a hra se celkově vyrovnala. Naší „Achillovou patou“ v tomto zápase byla efektivita a proměňování vytvořených šancí. V tomto nás soupeř předčil, zejména ve třetí třetině. Díky tomu se kluci z Čáslavi dostali do rozhodujícího trháku, který si i přes naši snahu dokázali udržet. Nám se již podařilo pouze korigovat na konečných 6:10 z našeho pohledu. Pokud chceme uspět, musí být aktivní celý tým a po celou dobu zápasu. Velká pochvala a poděkování míří ke klukům z „2011“, kteří se většího hřiště ani staršího soupeře nezalekli a předvedli výborný výkon. Takto bychom měli pracovat všichni bez ohledu na to, kde momentálně hraji a kdo proti nim stojí.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.