Mládežnický zpravodaj č. 47

Co přinesl uplynulý víkend?

HRÁČI U-19:

MFK Chrudim - RMSK Cidlina Nový Bydžov 3:0 (1:0)

Branky: Kozák (Holub), Bauer z p.k., Kabrhel (Leníček)

Hodnocení: Prvních 15´ z naší strany velmi slušných, kdy jsme náš tlak vyjádřili i v podobě vstřelené branky, kdy Holubův centr vypadl hostujícímu brankáři a pohotový Kozák nás poslal do vedení. Po brance jsme nadále hosty tlačili a přišla další šance, kdy Kabrhel vybídl ke skórování Holuba, ale jeho střela byla příliš slabá. Postupem času jsme přestávali běhat, začali jsme prohrávat osobní souboje, neměli jsme druhé míče, měli jsme technické problémy, kdy jsme kazili úplně základní věci a byla to právě Cidlina, která začala mít více ze hry. Naštěstí nás soupeř za naší pasivní hru nepotrestal.

V druhém poločase jsme se opět rozběhali, přidali jsme na přesnosti a začali jsme to být zase my, kdo měl herně navrch. Hosté se spoléhali více na rychlé protiútoky.

V 60´ jsme šli do dvoubrankového vedení, kdy byl faulován Losenický a sudí Vojta neváhal. Bauer pokutový kop s přehledem proměnil. V 79´ jsme předvedli nejkrásnější akci zápasu, kdy jsme se postupným útokem na 3 přihrávky dostali až do zakončení a krásnou akci zakončil Kryštof Kabrhel třetí brankou. Další šance jsme již nevyužili. Soupeř si vypracoval 2 vyložené příležitosti, ale ani jednou neskóroval.



HRÁČI U-18:

Žďár nad Sázavou- MFK U 18 1:3 (1:1)

Branky: Skohoutil, Klesal ,Krška

Hodnocení: Další přípravný zápas jsme odehráli ve Žďáru nad Sázavou . První poločas byl vyrovnaný, domácí nás zlobili přihrávkami za naši obranu . I přes to jsme se dokázali ujmout vedení, ale ještě před koncem poločasu jsme domácím darovali zbytečnou penaltu , ze které domácí vyrovnali. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a hlavně jsme se celkově zlepšili a navíc jsme vstřelili dva pěkné góly a dovedli zápas do vítězství , které je zasloužené. Celkově jsme předvedli daleko lepší výkon než minulý týden v Chotěboři



HRÁČI U-17:

MFK Chrudim - RMSK Cidlina Nový Bydžov 4:1 (0:1)

Branky: Pilař 2 (Moc, Fojtů), Maruna pk, Kosina (Pilař)

Hodnocení: První poločas byl z naší strany velmi slabý - chyběl pohyb, pracovitost, důraz a kompaktnost celé jedenáctky, bezkrevný výkon plný nepřesností. Po pauze jsme se zlepšili, soupeře nepustili téměř k naší brance, byla tam správná agresivita a nasazení, z nichž postupně plynula i herní pohoda a zvrat v utkání, které se nevyvíjelo vůbec dobře.

Kompletní fotogalerie: Klang



HRÁČI U-16:

Žďár nad Sázavou U17 - MFK Chrudim U16 4:4 (4:1)

Branky: Ledvina, Zahradník, Sloup, Gering

Hodnocení: Další utkání jsme sehráli na hřišti divizního mladšího dorostu Žďáru nad Sázavou. Udělali jsme několik změn v sestavě a v rozestavení a utkání se nám nepodařilo rozjet správným směrem. První poločas se nám nic nedařilo, nedokázali jsme se dostat do hry a soupeř měl plnou kontrolu nad hrou, kdy velmi jednoduše překonával naší obranu. My dokázali hrozit pouze ze standardních situací. Z naší strany to rozhodně nebylo to, čím bychom se chtěli a měli prezentovat.

V poločasové přestávce jsme si důrazně vysvětlili co bylo špatně, změnili jsme systém hry a do druhého poločasu nastoupil zcela jiný, motivovaný tým. Ve druhém poločase jsme převzali otěže nad utkáním zcela my. Soupeř nedokázal na náš nový systém reagovat a tak jsme dokázali velmi aktivní a důraznou hrou vyrovnat. Utkání jsme také mohli překlopit v náš prospěch, bohužel žádnou z dalších velkých šancí jsme nedokázali proměnit a tak sudí ukončil utkání za nerozhodného stavu 4:4.
Z prvního poločasu je potřeba se poučit a hodit ho za hlavu, za ten druhý patří hráčům pochvala, protože předvedený výkon splňoval v mnoha ohledech naše parametry. Pochvala míří i na hráče na střídačce, kteří dokázali své spoluhráče na hřišti motivovat k výkonům.



HRÁČI U-15: (2007)

Sparta Kolín U16 : MFK Chrudim U15 6:4 (3:1)

Branky: Kohout 4x

Hodnocení: V sobotu jsme sehráli další přípravné utkání, tentokrát jsme zajížděli do Kolína, kde jsme se utkali s kluky ročníku 2006.

Soupeř hrál jednoduchý účelný a důrazný fotbal. Na naší straně byla v prvním poločase znát nervozita a zbytečný respekt ze soupeře. Druhá půle byla z naší strany vydařenější a hlavně herně odvážnější. Místy jsme přidali na důrazu a lepším dostupováním hráčů jsme dostávali soupeře i pod tlak a po zásluze jsme vyrovnali stav utkání na 4:4. Bohužel v dalším průběhu utkání jsme chybovali v defenzivní činnosti a hráči Kolína tyto chyby trestali. Nutno ještě zmínit spoustu zahozených vyložených šancí na straně soupeře.
Závěrem: zasloužená výhra domácího týmu. Z naší strany zbytečný respekt, málo pohybu, špatná organizace hry a nulová komunikace. Ve hře nám chybí větší přímočarost, samostatnost a herní odvaha. I přes výše uvedené nedostatky ve hře hodnotíme naše vystoupení v utkání kladně. A takovéto utkání je pro nás též velkým přínosem do další práce v tréninkovém procesu.



HRÁČI U-14: (2008)

FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou - MFK Chrudim 1:9 (1:5, 0:3, 0:1) 10+1 celé hřiště 3*30 min.

Branky: 3x Matyáš Zvěřina, 2x Marek Průša, 1x Ondřej Krbálek, Martin Beránek, Kryštof Vrančík a Matouš Moravec

Hodnocení: V druhém anglickém týdnu jsme tentokrát ve čtvrtek zajížděli do Žďáru, kde jsme se na perfektně připraveném trávníku střetli s místním týmem.

Od začátku utkání jsme byli vcelku aktivní a vytvářeli si po výborné souhře celého týmu spoustu šancí. Snažili se o výstavbu hry od brankáře a obránců. Některé akce snesli přísné měřítko. Škoda jen zbytečně zahozených šancí, v průběhu celého utkání jich bylo celkem dost. Druhá třetina byla z naší strany výborná, domácí se prakticky nedostali na dostřel naší brány a diktovali jsme tempo hry, třetí třetinu jsme opět proházeli posty a už to takovou kvalitu nemělo. Každopádně si kluci za snahu a za předvedený výkon zaslouží pochvalu.


TJ Svitavy- MFK Chrudim 2:10 (1:2) 10+1 celé hřiště 2*40 min.

Branky: 4x Matyáš Zvěřina, 3x Martin Beránek, 2x Kryštof Vrančík, 1x Matěj Kusý

Hodnocení: V neděli jsme zajížděli k dalšímu přátelskému utkání, tentokrát na stadion do Svitav. Utkání jsme odehráli na menším tréninkovém hřišti, herní čas domácí zvolili 2 x 40 minut, který nás čeká při mistrovských zápasech. Od začátku jsme byli velice aktivní, vytvářeli si mraky střel a šancí a kdo neviděl, neuvěří, co jsme všechno dokázali neproměnit. A tak, jak se většinou ve fotbale děje, nedáš - dostaneš. Z ojedinělého útoku domácí vsítili první branku zápasu. Hráli jsme dobře, aktivně, dokázali jsme dobře rozehrávat herní situace, domácí jsme přehrávali, ale to zakončení... Ale pak to přišlo, Matyáš to prolomil, ten balvan, co mu spadl ze srdce, ta rána musela být slyšet až na druhé straně kraje. Do poločasu přidal ještě jednu branku a skóre utkání přelomil na naší stranu.

Ve druhém poločase to byla už víceméně hra na jednu bránu, domácí jsme nápaditou hrou přehrávali a konečně jsme přidali i další branky, za druhý poločas jich bylo osm. A to ještě několik vyložených šancí zůstalo nevyslyšeno. Dnešní utkání borci odehráli ve vyšším tempu než minulé utkání a za jeho odehrání si zaslouží pochvalu. Zvládli i větší minutovou zátěž, a to jen se dvěma náhradníky. Také musím napsat, že utkání bylo sehráno velmi korektně, kvalitně řízené hlavním rozhodčím za přispění obou týmů.



HRÁČI U-13: (2009)

TJ Svitavy – MFK Chrudim 9:4

Branky: Suchánek 3x, Dušek

Hodnocení: Výsledek odpovídá přístupu hráčů k danému zápasu. Většina hráčů vůbec nechtěla hrát, rozeběhnout se. Jako by byli ještě doma v posteli. V první třetině, kdy dostali příležitost všichni hráči, jsme prohráli 2:6. V druhé třetině jsme udělali změny v sestavě, kluci se trochu probudili a výsledek byl 1:3. De facto třetí třetinu z 95% odehráli již jen hráči, kteří chtěli hrát, byli hladoví po balónu. Danou třetinu jsme vyhráli 1:0. Zásadním způsobem musíme změnit přístup k tréninkům, zápasům minimálně u poloviny hráčů.


Žďár na Sázavou - Mfk Chrudim 5:11 (hrálo se 3x30minut)

Hodnocení: Za celé utkání mohu kluky pochválit. Byť na naší hře je stále co zlepšovat (pohyb bez míče), tak dnes bylo vidět, že kluci již ve hře používají věci, které se učí na tréninku, makají. I když jsme hned ze začátku prohrávali, tak si myslím, že celé utkání jsme byli lepším mužstvem, měli jsme jej pod kontrolou. Do týmu dobře zapadají nově příchozí hráči, což je vidět i na samotném utkání.

Branky: Rychtařík 2x, Suchánek 2x, Bukač 2x, Dušek, Dvořák, Lorenc, Fridrich, Semerád,



HRÁČI U-12 (2010):

TJ Svitavy 2010 – MFK Chrudim 9:10 (3:2, 1:4, 5:4)

Branky: Jakub St. 6, Filip Sv., Matouš W., Dominik M., Daniel D., Vít Z. (vlastní)

Hodnocení: V neděli jsme odehráli další přátelské utkání. Tentokrát jsme cestovali do Svitav.

Oproti předchozímu zápasu se nám vstup do tohoto utkání podařil. Byli jsme od první minuty aktivní. Kluci se snažili hrát tak, jak jsme si řekli před začátkem zápasu, kombinovali jsme, nechyběl nám pohyb na hřišti a dokázali jsme se prosadit i gólově. Jedenkrát i do vlastní brány , když jsme se snažili odvrátit centrovaný míč do nebezpečného prostoru. Ani tato „nepříjemnost“ nás nerozhodila a v druhé třetině jsme pokračovali v zajímavém herním výkonu jehož základem bylo týmového pojetí fotbalu, ale také individuální herní dovednosti hráčů. Dařilo se nám do naší hry vnášet další herní prvky, jako změna těžiště hry, kolmé přihrávky aj. . Také se nám povedlo vypracované šance proměňovat. Z aktivního přístupu celého týmu nejvíce těžil Kuba St., který vstřelil 6 gólů. Do poslední třetiny kluci vstoupili s odhodláním dovést zápas do vítězného konce. Prvních patnáct minut třetí třetiny se nám to vcelku dařilo. Posledních 15 minut zápasu bylo z naší strany zbytečně nervózních a rozpačitých. Kluci opustili myšlenku týmovosti a chtěli to urvat každý sám za sebe. Tím jsme bohužel dostali Svitavy zpět do hry, jelikož toho dokázali několikrát gólově využít a snížili na rozdíl jediného gólu. Víc už jsme Svitavám ovšem nedovolili a kluci dovedli zápas do vítězného konce.

Za dnešní výkon, zejména prvních 75 minut hry, chceme klukům poděkovat. Z konce zápasu se musíme poučit a snažit se předvádět stejně soustředěný, bojovný a především týmový výkon celých 90 minut. Další prověrkou našich fotbalových dovedností, jak pracujeme na trénincích bude celý příští víkend, kdy nejprve v sobotu 5.6.2021 změříme síly na domácím hřišti proti klukům z klubu FC Vysočina Jihlava a v neděli 6.6.2021 budeme zajíždět na hřiště do nedaleké Čáslavi.


FC Žďas Žďár nad Sázavou – MFK Chrudim 4:16 (1:1, 1:7, 2:8)

Branky: Filip Sv. 6, Matouš W. 4, Dominik M., Marek U., Marek Ch., Vít Z., Šimon F., Tom K.

Hodnocení: Ve středu jsme odehráli další přátelské utkání. Tentokrát jsme zajížděli v odpoledních hodinách na hřiště do Žďáru nad Sázavou.

Vstup do zápasu se nám příliš nepovedl. Celou první třetinu jsme se na hřišti hledali hned na několika frontách a herní projev kluků nebyl ideální. První třetina skončila 1:1 a vypadalo to, že nás čeká další těžké a vyrovnané utkání. Po první třetině jsme si s kluky promluvili a nabádali jsme je, aby do zápasu přenesli věci z tréninku. Zjednodušili a zefektivnili herní projev. Kluci si naše rady vzali za své a od druhé třetiny začali soupeře přehrávat, což se projevilo i na skóre. Druhou třetinu hlavně díky zlepšenému hernímu projevu vyhráli v poměru 7:1. Před poslední částí jsme kluky nabádali, aby nepřestávali hrát, i přes poměrně komfortní gólový polštář, který si vypracovali, protože soupeř se ještě nevzdává a sám se neporazí. Do třetí třetiny kluci vstoupili stejně jako končili tu druhou. Na hřišti už dominoval pouze jeden tým a tím jsme byli my. Velkou pochvalu si kluci zaslouží za zlepšený herní projev ve druhé a třetí třetině zápasu, kdy hráli aktivním způsobem a svého soupeře přehrávali fotbalově i po fyzické stránce a to i přesto, že jsme měli pouze 4 kluky na střídání oproti dvěma sedmičkám Žďáru.

Během zápasu kluci předvedli množství pěkných fotbalových momentů a akcí, které se jim dařilo přetavit v gólovou radost. Za předvedený výkon klukům děkujeme a doufáme, že na něj navážou v neděli 30.5.2021, kdy sehrajeme další přípravné utkání ve Svitavách. Klukům, Tomovi a Míšovi, z 2009 děkujeme za výpomoc, jelikož jsme měli v den zápasu několik omluvenek. Rodičům za podporu kluků. Hráčům a trenérům Žďáru děkujeme za možnost sehrání přípravného přátelského utkání.

Fotogalerie

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.