Báli jsme se hrát. Moc chceme vítězit, tvrdí Míka

Obránce Václav Míka patří ke stabilním členům chrudimské defenzívy, která v jarní části pracuje velmi jistě. Proti Slavii B však mohl i skórovat, svoji velkou šanci hlavou ale zahodil. I kvůli tomu skončil duel bez branek a Chrudim tak zapsala třináctou remízu v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Fotbalisté Chrudimi v posledním zápase dokázali na domácí uhrát bezbrankovou remízu, která znamená zisk čtyřiatřicátého bodu. Zklamání bylo na tvářích chrudimských hráčů znát hlavně proto, že dvě minuty před koncem řádné hrací doby nevyužili možnost zahrávat pokutový kop. „Hráli jsme doma a chtěli vyhrát. Celý týden jsme o tom mluvili. A pak se bojíme hrát," zlobil se na výkon v úvodních minutách zápasu obránce Václav Míka. „Samozřejmě jsme věděli, že Slavia má kvalitní kombinační mužstvo, většinou máme lepší vstup do zápasy, ale tentokrát jsme byli prostě nervózní. Dobře, že jsme to přečkali bez gólu a poté hru srovnali," dodal.

34 bodů. Jindy jasná záchrany, nyní jsou trenéři ještě zdrženliví. V případě vítězství nad Slavií se mohlo již slavit. „Sbíráme to nadále po bodu. Velká škoda, že jsme neproměnili penaltu, byla na jaře už druhá doma. Slavisté měli také dobré šance, takže bod musíme brát," uznal Míka. Zároveň ocenil i výkon slavistického béčka, které se na východě Čech prezentovalo kvalitní hrou. „Chtějí hrát fotbal, běhají, vlétli na nás. Nevím, čím to bylo, že jsme spali. Už se to nesmí stát. Na druhou stranu jsme poté dobře zareagovali a také začali zlobit," pochválil své spoluhráče.

On sám měl na hlavě vedoucí branku ještě v prvním poločase, se svojí šanci ale nenaložil nejlépe. „Šlo to rozhodně trefit lépe. Byl jsem sám, měl jsem na to čas. Další škoda, měl to být gól," sypal si popel na hlavu.

Chrudim však nechce zoufat, stále v jarní části prohrála pouze jednou. Remíz je ale již hodně. „Už jsme to chtěli stvrdit a mít klid. Problém to určitě není, náskok je stále velký. Nedá se nic dělat, jedeme dál a musíme bodovat příští víkend," nabádá Václav Míka. Chrudim se v neděli dopoledne představí na půdě další rezervy - tentokrát Sigmy Olomouc.

Tabulka ligy

2. MFK Vyškov 23 39:27 42
3. FC SILON Táborsko 23 34:21 38
4. SK Sigma Olomouc B 23 32:34 36
5. MFK Chrudim 23 38:35 34
6. SK Líšeň 2019 23 28:27 33
7. AC Sparta Praha B 23 42:38 32
8. FK Příbram 23 24:30 32

Aktuality

  • Sotorník bude hostovat ve třetí rumunské lize

    17. 8. 2023, 12:34
    Chrudimský záložník Filip Sotorník se v mužstvu neprosadil a odchází na hostování do třetí rumunské ligy, jmenovitě do týmu ACS Foresta Suceava.
  • Hašek je na Dukle, na zkoušku přichází Kopáček

    30. 6. 2023, 06:27
    Další změny se udály v kádru MFK Chrudim. Smlouva skončila obránci Dominiku Haškovi, který odešel do týmu Dukly, na zkoušku naopak přichází ze slavistické rezervy Jakub Kopáček.